Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Hallgass! Ne vedd meg! Ne add el!

2007.01.05. 13:14 TonyCaviar

A http://remix.creativecommons.hu/ webcímen ott van az a könnyed kis DIY cd – do it yourself: külön letölthető hangfájlok, borítókép, cd-matrica - , amivel a Creative Commons szerzői jogvédő egyesület, a Nomada cigányzenekar és a Tilos Rádió kedveskedik azoknak, akik még mindig nem értik, mire jó ez az egész Creative Commons dolog. Mint például nekem.

Annyit már értek, hogy a Creative Commons szerzői jogvédelmi eljárás kedvez a mixeknek, a nem-üzleti célú szabadon felhasználhatóságnak, de mivel a szerzői jog nem szakterületem, azt még nem látom át, miben különbözik ez a hagyományos szerzői jogi viszonyoktól, melyben a kreatív fél jó fej, és azt mondja, a kérelmező dj-nek, persze, nyugodtan told csak fel azt az őrületes kanna-futamot, amit 72-ben vettek fel tőlem.

Ami a lemezt illeti, egy szám van végig remixelve – az Aven la Roma a Nomadatól - , különféle alkotók által (egyiket sem ismerem), első hallásra nem tetszett, de másodikra igen, gyakran zúzós, pszichedelikus, de hát mindenki meghallgathassa magának, azért van ingyen.

Amúgy tavaszra ígérték az online remixverseny győzteseit felvonultató cd megjelentetését, de sajnos a zsűri egyik tagja, a világhírű dj Vadim képtelen volt időt szakítani arra, hogy meghallgassa a jelentkezőket, így a munka a másik három zsűrire maradt: Szakcsi Lakatos Bélára, Juhász Miczura Mónikára és dj Palotaira. Ezek szerint ők is pont elég jó munkát végeztek.

4 komment

Címkék: zene remix net link

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Té, mint Tamás 2007.01.05. 14:30:41

Bár a szerzői jog nekem sem szakterületem, ha jól értelmezem, abban különbözik a hagyományos szerzői jogviszonytól, hogy abban az esetben _nem_is_mondhatná_, hogy tessék, használd nyugodtan, ingyen.

De mindjárt utánanézek, ez most nekem is felkeltette az érdeklődésemet. ;)

Siyi, a pók 2007.01.05. 15:26:28

en egyet ismerek a cd-n szereplo alkotok kozul. Pont a Nomada-t. Ok jok. A cd-t majd meglatom ha meghallgattam. (kepzavar, tudom...)

Ruggero Deodato 2007.01.05. 19:35:31

Hello Tony,

a Creative Commons _nem_ szerzői jogvédelmi eljárás, de tényleg kedvez a mixeknek, a nem-üzleti célú szabadon felhasználhatóságnak, mégpedig úgy, ahogy mondod: a kreatív fél jó fej, és azt mondja, a kérelmező dj-nek, persze, nyugodtan told csak fel azt az őrületes kanna-futamot, amit 72-ben vettek fel tőlem.

Ezt egy Creative Commons licenc segítségével mondja, amit az is el tud készíteni és meg tud érteni, akinek nem szakterülete a szerzői jog (van ilyenből kb két tucat ebben az országban).

A licenc meg olyan mint egy felhasználási szerződés (az a fajta, amire úgy kattint az ember, hogy nem olvassa vegig), azaz egy jogilag érvényes szerződés a szájbőgős és a dj között, illetve a dj és köztetek. Az egyetlen különbség a CC licencek és a többi, szerzői jogi dokrumetum között, hogy a CC licencek érthetők. Próbáljátok ki, értitek-e, hogy mit lehet tenni a CD-n hallható számokkal:
creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/hu/deed.hu

apuska · http://kocsma.blog.hu 2007.01.09. 16:04:50

ha jól sejtem, ugyanez a brigád csomagol ökotasakba mindenféle partiajánló reklámanyagot az ehhez megfelelő közönséghelyek bejárata mellé, melyben bónusz poszterrel kedveskednek.
ez is csak marketing, no.
süti beállítások módosítása