Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Totális retro-lefedettség és össz-alternatív irodalmi összefogás

2006.12.01. 13:53 TonyCaviar

Mindenki egyért, egy mindenkiért! - kiáltottam és a magasba lendítettem pengő párbajtőrömet, amikor meghallottam, hogy a kortárs alternatív kultúra három zászlóshajója – a Litera.hu, a Merlin Színház és a Tilos rádió – rajba fejlődik, és közös estet rendez. Igazi Athos-Portos-Aramis szimbiózis, a Litera hozza a felolvasókat, a Tilos a zenét, a Merlin adja a helyszínt. December 2-án, azaz holnap, azaz szombat este hétkor a Merlinben Tar Sándorra emlékezve totális audio-linguo-vizuális retró-estet tartanak Összejátszás címmel.

A három intézmény tulajdonképpen multimédiás irodalmi rendezvénysorozatot indít, eleinte kéthavi, később havi rendszerességgel, a szombati ennek első eseménye, és, ha jól vettem ki egyértelműen a Kádár-retro és a szoc-reál nosztalgia köré szerveződik tematikailag, bár az Ex-Symposion folyóirat Tar Sándor számának bemutatója nem illik problémátlanul a koncepcióba, hisz Tar se nem retró, se nem nosztalgikus.

A hagyományos lapbemutató után Káosz Kapitány retró-szettje következik, majd vissza Tar Sándorhoz, kilenckor a színházteremben a hagyományos lapbemutató multimédiás változata következik, a BEVEZETÉS, mely a Kádár-korszak világát jeleníti meg: a szám szerzői számukra kedves Tar-szövegekből olvasnak fel archív felvételek társaságában, a soliT csoport kíséretében. (A zenét az Irodalmi Lépegető csapata, a vizuális aláfestést a Kiégő Izzók és Lee Unflyable biztosítja - díszlet: lleila).

A bevezetés után az étteremben Les Fleurs du Mal csoport előadja Najmányi László Thereminiad 8 - Dear Leon -Espionage à electronique című, thereminre és videotechnikára komponált elektronikus rituálét. Az előadások között és után Tilos Rádiós DJ-k (pl. dj Sanyi) kevernek, miközben a kisteremben Papp Gábor Zsigmond- Az ügynök élete című dokumentumfilmje forog. Csak meg ne ártson!

Csáp Géza sajnos nem tud ott lenni, mert egyéb elfoglaltságait már nem tudta lemondani, de bízunk benne, hogy lesz, aki segít rajtunk és elmeséli, hogy végződött a nagy multimédiás hepaj!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló esemény irodalom multimédia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása