Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Szabadrablás

2006.10.12. 10:43 enba

Ez az a lemez ami kerek egy hónapig lapult a hátizsákomban, anélkül, hogy lejátszót látott volna belülről. Néha véletlenül észrevettem a CD-tok sarkát, ahogy hisztis-szomorúan integet az oldalzsebből kifele; olyankor elkapott a lelkifurdalás, elhatároztam, hogy na most, aztán csak annyit értem el vele, hogy egészen mostanáig ottfelejtettem az íróasztalomon szegényt.

Papíron ennek pedig egy jó anyagnak kellene lennie, hiszen - és most túl is esünk egyben a kötelező körökön is: az OSI, (Office of Strategic Influence), életrehívója kettő darab, már-már legendai státuszba hajló figura, Jim Matheos gitáros, és Kevin Moore billentyűs-énekes. Matheos ugye annak a Fates Warningnak alapító-gitárosa, amely a mai napig képes a progresszív rockot, ezt a különben kilencven százalékban kínosan dagályos és patetikus stílust invenciózusan játszani, Kevin Moore pedig azokban az időkben volt a Dream Theater billentyűse, amikor az a zenekar nemhogy vállalhatónak, de kimondottan jónak számított, vagyis a második-harmadik lemez környékén.

Az intuitív képességeim viszont most sem csaltak meg. A Free, (ez az OSI második korongja, az elsőt nem hallottam, de ezek alapján nem is nagyon vágyom rá), valahogy nem akar működni. Érezhetően szerettek volna Matheosék kilépni az anyazenekarok árnyékából, (akkor van mindig kacaghatnékom, amikor megemlíti valaki, hogy a mai értelemben vett progresszív rock az a műfaj, amelybe minden belefér; megfigyeléseim alapján egy átlagos prog.rocker pontosan annyira nyitott zeneileg, mint egy Born To Be Wildra villázó motoros rocker), ami sikerül is, csak a végeredmény felemás, és bár egészen korrekt kis sötét-modern gitározós popdalok születtek itt, átlag négy perces hosszúságban, Kevin Moore majdnem egy hangon abszolvált kántálása agyonvágja az egyébként használhatónak tűnő ötleteket is. Billentyűsnek zseniális a pali, szólóprojectjében, a meditatívabb Chroma Keyben még el is megy ez az éneklés kis szódával, itt viszont azt eredményezi csak, hogy a Free a hátizsákomból átkerül az "Unatkozó prog.rock sztárok nem tudnak mit csinálni jódolgukban" feliratú kosárba, és ott is marad örökre.

4 komment

Címkék: zene rock metál usa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein · http://hemar.freeblog.hu 2006.10.12. 21:03:54

Csak azért nem szólnak ám hozzá, mert mostanában eléggé megszaporodtak az Index kulturális és fogyasztói fórumai, aztán a munkaidőnek is vannak korlátai...

nomad von Fblodilovich 2006.10.17. 16:00:27

Ay első lemezük is amolyan langyoska. Vannak benne jó kis témák, de valahogy az egész nem áll össze.

lopi 2007.01.23. 13:19:38

Eloszorre (masodszorra, ...) utalod, de azert mert nem erted (minden banto el nelkul mondva).

Nalam a 4-ik hallgatas utan 3 hetre ragadt a Winampba (repeat all), mert zsenialis, sot, az egyik legjobb prog lemez amit valaha hallottam, reszben mert jobbara metalklise-mentes.

Nemi Fates Warning+Chroma Key elokepzes persze nem art...

enba 2007.01.24. 11:53:14

fw+chroma key megvan, rajongásilag is, ennek ellenére sem működik.
süti beállítások módosítása