Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Legközelebb tutira le fogunk vetkőzni

2006.08.15. 13:37 vb

A legfontosabb, hogy a Leningrad nevű szentpétervári zenekarnak semmi köze a Leningrad Cowboys-hoz. A zenekar ars poeticája az, hogy kizárólag az élet szép dolgairól énekelnek, mint amilyen a vodka és a nők, és teszik mindezt az orosz káromkodós vulgáris szlengben, aminek mat a neve. Szergej Snurov énekessel beszélgettünk a koncert után, aki a zenélés mellett műkincshamisítással és egyéb más divatos dolgokkal foglalkozik. 

Ne kérdezd, hogy miért Leningrad a nevünk, miért káromkodunk, és hogy melyik évben alakult a zenekar.

Egyiket sem akartam, de az érdekel, hogy a köztudottan leningradfób moszkvai főpolgármester, Luskov még mindig bojkottálja-e a moszkvai koncertjeiteket?

Erről se kérdezz.


Oké, akkor azt mondd meg, miért nem meztelenül léptetek most fel, ahogy azt korábban párszor tettétek.

Mert megöregedtünk. A fiatal lányoknak nem tetszenek az ősz golyók.

Ezt nem lehet tudni.

Hm. (Szünet, gondolkodik) Akkor ez az én hibám. Legközelebb tutira le fogunk vetkőzni.

A teltkarcsú tag tudomásom szerint viszonylag új a zenekarban. Mi indokolja a jelenlétét? Látszólag nem csinál semmit csak ül, bólogat és néha körkörösen forgatja a fejét.

Nagyon jó ember és nagyon jó költő. Egy éve koncertezik velünk.

A zenekarnak is ír számokat?

Igen, egy százalékban számokat is ír.

Mégis miért nem beszélhetünk arról, hogy be vagytok tiltva Moszkvában?

Igazából azért, mert felvágok ezzel. Egyébként már nem is próbálkozunk azzal, hogy Moszkvában játsszunk, a világ sokkal nagyobb, mint Moszkva.

Azt olvastam valahol, hogy műkincshamisítással foglalkoztál korábban.

Igen, valóban.

Jelenleg is űzöd ezt a mesterséget?

Nézd meg ezt az órát, ilyen órája senkinek sincs. Egyébként minden olyan dologgal foglalkozom, ami divatos. (Rádiózik, filmzenét szerez, fest, színészkedik.)

Wladimir Kaminer, berlini DJ és bestseller író nevét kimondhatjuk?

Természetesen, semmi gond.

Egyre feljebb ívelő európai sikeretek részben neki köszönhető, ő rakta fel a Russendisko CD-kre a Leningrad-számokat, áprilisban pedig megjelent az első lemezetek külföldön, konkrétan Németországban. Ez azt jelenti, hogy Oroszországon kívül a németeknek jön be leginkább a Leningrad?

Nem hiszem. Nem is foglalkozom ezzel.

Nem gondolkoztak azon, hogy az orosz mellett angolul is mondjatok összekötő szövegeket a színpadon?

Antiglobalista vagyok, Európa egy soknemzetiségű földrész, ahol minden népnek megvan a maga nyelve. Nekünk az orosz az anyanyelvünk és Tu-Pac sem ír és beszél magyarul.

Tetszett az itteni koncert?

A legutóbbi ötből ez volt a legjobb.

Snurovnak ekkor sürgősen el kellett rohannia, így a zenekar maradék tíz tagjával beszélgettünk tovább. Fotózás közben még a teltkarcsú költőtől megtudtuk, a koncert közben nem showelemként, hanem véletlenül esett hanyatt, amiért Snurov még valószínűleg le fogja szidni. Valamint megemlítettük neki, hogy Snurov szerint a feminizmus a legjobb, amit a nők valaha kitaláltak, amire ő azt mondta, hogy ő orosz és Oroszországban a nőnek a tűzhely mellett a helye.

3 komment

Címkék: zene interjú sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbocs 2006.08.15. 15:25:56

Nane!!! Szergej a messziről jött ember, aki bármit mondhat? Az órája nem valami nagy szám, Tokióban például már régen lefutott darab, kizárt, hogy ő csinálta... Amugy a 12+6+9 led jelentése: 12 az órákat, 6 a 10perceket (5 elég lenne...), és 9 a perceket mutatja. A kis téglalap pedig a dátum.

Aberrált atya · http://www.yellowspots.hu/ 2006.08.16. 21:17:16

Az interjú alapján igencsak megbántam, hogy kihagytam. Rokonszenves a hozzáállásuk.

Celtic 2012.12.21. 23:28:14

subscribe. Sajnos, iden lattam oket eloszor, de szerelem volt elso hallasra :) Emlekeztem ra, hogy olvastam regen veluk egy interjut es napokig kerestem. Hat most megvan es tobbet nem hagyom el :)
süti beállítások módosítása