Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Jó mellű gruftie-k és a jóléti kétségbeesés

2006.08.14. 02:43 szabóZ


Hogy honnan tudhatjuk, hogy reménytelen az életünk, egy sorházban fogunk megrohadni, Volvonk lesz, és a Tesco-nagybevásárlás lesz az egymás után könyörtelen rendben érkező hetek csúcspontja egész hátralévő, nyomorult, légkondicionált, leárazásokkal teli életünkben? Hát csak hallgassunk The Rasmust, és ha úgy érezzük, hogy a számok mintha a mi fájdalmunkról szólnának, már kezdhetünk is aggódni!

Nincs ezen mit szépíteni, a The Rasmus gótikus slágermetál, torzított boyband-zene, némi érzelgős nyivákolással felpörgetve, ráadásul Finnországból, ahol a hosszú téli estéken és az alkoholtermékek magas jövedéki adóján kívül amúgy nem nagyon van min keseregni. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy az énekes, Lauri Ylönen pont úgy néz ki, mint akit az anyukája még mindig csak tizenegyig enged el szombat esténként, és ráadásul úgy mozog, mintha saját maga felhúzható, elemes verziója lenne, máris megkapjuk az idei Sziget legnevetségesebb sztárzenekarát.

Ráadásul a tavalyelőtt még slágerlistás számokkal Sziget-haknizó The Rasmus új albuma 2005 elején elég nagyot bukott, így vasárnap este az első sorban minden számot fennhangon üvöltő néhány tucat szoftgruftie-n kívül a többség inkább nosztalgiázni jött, meghallgatni, hogy áoáo áoáoooóóóóó.

A zenekar is tudhatta ezt, az In The Shadowsra ugyanis egészen háromnegyed tizenegyig várni kellett, viszont akkor a refrént vagy húszszor megismételték, hogy mindenkinek legyen ideje kiugrálnia magát. Addig viszont megtudhattuk, miért is volt olyan nagy pofára esés az új album: unalmas, szürke keménykedés, szalondüh és depresszió popritmusban, amit csak az tett elviselhetővé, hogy a kivetítőn leginkább az önfeledten táncoló rajongókat és önfeledten táncoló dekoltázsaikat mutogatták.

Pedig a zenekar lelkesedésére nem lehetett panasz: nagy átéléssel siratták saját számaikat, semmi penészes hakniszag, csak távolba révedt tekintetek és színpadi katarzis. A baj csak az, hogy éppen ez teszi az egészet igazán röhejessé.

29 komment

Címkék: sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

z 2006.08.14. 06:03:25

szar ez, mindig is az volt
aki ezt a tisztafeketés depressziós szart nyomja, legyen az halálfejes vagy rózsaszínhajas, annak 14 éves koráig elnézhető a dolog, utána mindenképp nevetséges
jól kiönsajnálatozza magát, aztán éjfélkor már várja apu kocsival a híd végében, irány a második kerület, kései vacsi, puszi anyunak és irány az ágy

lifesucks · http://www.tirkehonolulu.hu 2006.08.14. 09:27:04

soha a budos eletemben nem lattam annyi tizeneves darkot, punkot, metalost az utcan mint helsinkiben

tenyleg elkepeszto mennyisegben nyomulnak

Halvány Görény 2006.08.14. 09:46:04

tisztelt.
nem legutóbb is te írtad a beszámolót, szintén hasonlóan? szegény, minek mész, ha röhejesnek tartod őket?
engem pl nem érdekeltek, ott se voltam. nem volt senki, aki vagy szereti ezt, vagy legalább nem ismeri, és rácsodálkozva szarozza le? vagy ez a mindent fikázó indexen "félkezes" rutinmunkának tűnt?
hova jut a világ, már a fika is hakniból megy? (ha az első kérdésre a válasz nem, akkor persze bukik az egész bejegyzés. akkor bocs, és a fenébe, de kár.)

szabóZ · http://comment.blog.hu 2006.08.14. 11:53:32

hallotal mar olyanrol, hogy mesz mert kuldenek? ez azert munka. ja es raadasul remenykedtem is. sajnos, mert igy meg jobban faj.

greenimmortal 2006.08.15. 19:26:23

Drága!

Mielőtt vmit elkezdesz fikázni előtte utánanézhetnél a dolgoknak...egyrészt a rasmus új albuma nem 2005. elején jelent meg hanem 2005. szeptemberében...másrészt nem bukott..mivel minden országban aranylemez lett pár hónapon belül...a másik az h ne várd azt egy dark-rovk-ot játszó együttestől h bikiniben táncoló lányokkal lépnek színpadra...vagy hogy az énekes elkezd majd táncolni...elég primitívnek tartom az ien embereket mint te...én sem fikázok egy együttest sem, attól h még utálom..tiszteletbentartom a rajongókat...ráadásul a The rasmus nem a dead letters album óta létezik...hanem sokkal régebb óta...
nem érdekel az irományod...csak szerettelek volna felvilágosítani arról, hogy amit írtál az kb akkora baromság mint a mai blikkes cikk...ennyit erről..csak sajnálni tudlak..de ha ez neked jól esett h leírhattad..akkor váljék egészégedre...ja és ha elég nagy marha vagy h azért kimentél a szigetre(kiadtál 6000 ft-ot) h megnézd a rasmus-t és leírd a kritikádat...ráadásul nem tagadom h divatzene lett a Rasmus...de ez téged mit zavar? foglalkozz a saját kedvenceiddel...én is szívózhatnék a tokio hotelesekkel..de nem teszem...betegesnek találom az ien irományokat...
üdv. Andi

Csajszi 2006.08.15. 21:21:54

Már bocsáss meg, de hogy kapnád be az összes faszomat!!! Hallottál te már metálzenét?!
A hülye mozgásról annyit: láttad valaha Joe Cockert, na neki aztán van egy mozgáskultúrája, azt' mégis ellavírozott vhogy az évek során.
Hide From The Sun tényleg nehezen bukhatott meg már 2005 januárjában, amikor még a stúdióból sem került ki. Csak egy kicsit kéne utána nézned a dolgoknak, és már képben lennél.
Drága, az ország számít, hogy az ember milyen zenét ír, milyen témában? Kubában elég szar a helyzet, mégis elég pörgős zenéjük van. Nem tudom, hallottál-e már a salsáról.
Ami meg az In The Shadows kései eljátszását illeti, általad valószínűleg legalább ennyire tisztelt Green Day a koncertjén szintén az utolsók közt játszotta jelenleg legismertebb dalát, a Boulevaed of Broken Dreams-t. Nem hiszem, hogy belehaltak azok, akik tényleg szeretik ezt az együttest, hogy a végén kellett meghallgatniuk.

maya 2006.08.15. 22:20:13

hát sajnálom, ha erre a véleményre jutottál igaz volt egy kis igazság, de a nagy része nem volt az. Én is ott voltam és szerintem jó volt lehet hogy egy szaros 15 vagyok akinek már nem lehet elnézni azt, hogy ilyet hallgat. Kissé pesszimista vagy nem? A legérdekesebb amin jót nevetem a "hogy a kivetítőn leginkább az önfeledten táncoló rajongókat és önfeledten táncoló dekoltázsaikat mutogatták" ez tetszet:D a vicces az hogy sok részeg volt aki csak lötyögött rá szerintem erre akarsz célozni nem azokra akik pulcsiban 16tól ott álltak és boldogan ordítottak, hogy végre láthatják őket. Mint a legtöbb banda ők is elfognak tűni majd, de eddig ügyesen csinálják, mert 11 évig vannak már itt csak oda kéne figyelni. Végül is ízlések és pofonok. De ha már fizetnek azért, hogy ilyeneket írjál akkor csak egy kicsit kéne utána nézni a dolgoknak és kerülnöd a szarvas hibákat. Ha jönne egyszer ide Marilyn Manson neked az is rossz lenne és sátánista meg image szavakkal bombáznád őt. Vicces vagy. Komolyan te nem vagy depressziós? Vagy csak egyszerűen rossz volt a napod, hogy semmi neked illőt nem találtál? Tényleg az előtte lévő Tankcsapdát miért nem szidod? Azzal, hogy öregek vagy azzal, hogy Lukács milyen technikával köpött? Minden esetre sajnálom, hogy ilyen véleményre jutottál. Azt javaslom, hogy az elkövetkező maradék életedet próbáld boldogan leélni és nyitott lenni az új dolgokra.

Valaki 2006.08.15. 22:21:18

jajj istenem ilyen szánalmas irományt sem olvastam már régóta=DDD
Hány éves kedves Gézu?=)

Valaki 2006.08.15. 22:21:51

ha 20nál több akkor ÚRISTEN nézz magadba de nagyon xDDDD

Valaki 2006.08.15. 22:23:10

RASMUS A KIRÁLY!
Nincs hozzájuk fogható=)
Aki már személyesen is találkozott velük az tudja^^
pl: Én=DD

Moneyka 2006.08.15. 23:01:10

Aztaaa!!!!! Nemtom, kivagy te, aki ezt a nagy xart írta, de hogy nem norma, az tuti...
Miért kell ilyeneket firkálnod? Ha nem tetszett, akkor is lehetett volna szebben fogalmazni...
A Rasmus akkor is egy király banda!!!
Amúgy meg kiderült az írásból, h egyáltalán nem vagy képben az infokat illetően, dehát legyen csak naaaagy a szád... :D:D:D Ez már röhely...
Na, mind1, csak szánni tudom az ilyen "embereket". Legalább egy csöpp tisztelet lenne benned, de nembaj, nagyon remélem, hogy hasonlókat fogsz olvasni a te kedvenc bandádról!!!!!!!! Csak ezt kívánom. :P Amúgy sajnállak.. napá

xy.girl 2006.08.16. 00:59:53

hát..azért kicsit átgondolhattad volna a dolgokat,mielött elkezdesz írni:D össze-vissza írtál téves adatokat:D na mind1..ok,h nem tetszik a zenéjük,de ennyire erőse,durván kifejezni ezt..ez sztem már gáz..szégyen! ráadásul mást (Laurit itt) a külseje miatt bántani..arrol nem hinném h tehet h fiatalabbnak néz ki,mint amennyi:D de sztem ez nem is baj.. tmikor te majd vén trotty leszel,mindent meadsz majd azért h fiatalabbnak nézzél ki..szal ennyit erről..meg h a mozgása milyen..istenem!:Dnem az a lényeg h az énekes h mozog:Dgondolom Lauri se erre figyel a legjobban..ja és a dalszöveg.arra még nem gondoltál h ők így éreznek??pontosabban Lauri,mert ő írja a dalszövegeket..hümm??erre még nem gondoltál??h ő így érez?és ő ezt mért nem mondhatja el egy dalban akár??a dalok nagyon is szövegcentrikusok,és a dallamok is kitünőek..szal Lauri nem véletlen ír ilyen szövegeket.mindegyik dal személye okolnál fogva van írva.de amugy egyáltalán nem ír olyan durva dolgokat:S egy kicsit elvont,de ennyi..semmi "öngyilkosakaroklenni":D na mind1,sok idő ez nekem itt irogatni,csak kicsit ledöbbentem h mennyi marhaságot irogattál te ide:D még annyi időt szánok rád,h elmondjam h nem bukott meg az új lemez,nagyon is jó lett, sőt sztem az eddigi legjobb..és arrol se ők tehetnek h az In the S.-ból "divatszámot " csináltak, na mind1,nemérdekelsz te sem,meg a hülye cikked sem,ugyhogy sziaXDD u.i.:nemvagyteféltékeny?h nekik sikerült meghodítani a világot,te meg itt poshadsz,és nincs jobb dolgod mint ilyen hülyeségeket irogatni órákon át???XDD ezen gondolkodj el:P

Teddystyle 2006.08.16. 02:06:17

Egyetértek greenimmortallal és mayával!

Mondjuk én személy szerint nem vagyok nagy rajongó, de pont ezért nem is bántom ezeket az együtteseket, neked meg nincs jobb dolgod, csak fikázni. Észrevettem, hogy ez már állandósul itt az indexen. Kezd átmenni beszólok ...-nak (celebrity neve - inzert) és mindezt ilyen flegmán leírni, mintha fiatalon pörgős vagy rolling stone-os kritika lenne, pedig csak egy rosszul megírt, hibásan összeollózott valami. Ha már a koncerttel nem voltál elégedett oké, de nem kéne adatokat hamisítani, főleg nem a rajongók szeme láttára.

Leeloo Johannes 2006.08.16. 12:31:17

Kedves Felszólaló!

Keserű örömmel vettem tudomásul, hogy Ön ismét egy "hibátlan gyöngyszemmel" gazdagította a magyar kritikák bő, bár bozalmas tárházát.
Mint az irományból kiderült, Ön felkészületlen, a témában tudatlan, tiszteletlen és rosszindulatú. Elszomorít, hogy ezt a kritikát emberek olvashatják, hiszen nem tényeken és a realitáson alapszik, hanem egy ember nevetséges és alaptalan képzeteit tartalmazza.

Kívánok önnek még hasonló borzalmakat, CSAK kritikát ne írjon!

Tisztelettel

Leeloo Johannes

Kuolema 2006.08.16. 12:38:35

mar nem azert de egy nagy szarzsak aki ezt irta.
gondolom most volt eloszor the rasmus koncerten, es fogalma sincs arrol hogy mirol enekelnek a fiuk, meg a fiatalnak latszo enekes akit lathatoan irigyel.
Az ilyen embereknek nem lenne szabad ilyet irni, mert semmit nem tudnak az eletrol, sem a muveszetrol, az ironiarol..Sot a szimbolizacio is ismeretlen fogalom szamukra.
Gondolom te is csak olyan pocsfej vagy mint a tobbi... Hat persze!Csak leiszod magad, szetkurod a baratnod picsajat, majd otthagyod ha latsz egy jobbat...
A magadfajta faszoknak ebbol all az élet, meg a nyomorult fikazasaikbol. Sosem fogsz oda jutni mint ezek a finnek, mert azt hiszed te vagy a lali, igazabol csak ertelmetlen kritikabol virulo fasz vagy...
Te se tudnal jobb zenet csinalni, valoszinuleg meg egy rohadt verset se tudsz irni... Mert hogy irni nem tudsz az biztos... Es amint latom szemed sincs vagy sorosuvegen keresztul olvastad az infokat a bandarol ha mar egyaltalan vetted a szaros seggeddel a faradtsagot hogy utannanezz..
Ti magyarok folyamatosan csak fikazni tudtok mindent, nektek semmi sem jo az utcan strihelo kurvakon, es a kurasrol szolo unalmas zeneken kivul..szep kis orszag...

ember 2006.08.16. 17:00:44

szabóZ, az te munkádról lehetne kritikát írni! Úgy írogatsz megalapozatlan dolgokat, mintha te lennél a nagy ász. eljátszod az istent, közben csak egy kis szardarab vagy a földön.... Gratulálok, ezekkel a szövegekkel felhívod magadra a figyelmet. Nem tudom miért ítélkezel olyan emberek fölött, akiket nem ismersz... ...elégedetlenkedsz, mint egy tizenéves depressziós kislány. örülhetnél, hogy van állásod, és kiküldenek a szigetre!jó szar munkád van...:D Szar munka szar embernek!Valakinek ezt is meg kell csinálnia.. Nehogy már megsajnájjalak, mert neked ez a dolgod! Az utálatos viselkedés tetszene, ha nem osztanád az észt, ráadásul gusztustalan hangnemben. Ez aztán vélemény volt tőled! De remélem megfizetnek érte! szia seggfej

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2006.08.16. 17:10:54

beszarás hogy hányan és milyen elszántan védik a Rasmust és gyepálják a földbe szabózét. hogy én mit gondolok? nem mondom meg mert szétszednek a vulgáris kislányok.

Foszt 2006.08.16. 17:13:33

Nyugi má' emberek... hogy fel tudjátok húzni magatokat valakinek a személyes véleményén... hihetetlen...

ember 2006.08.16. 17:17:27

"hallotal mar olyanrol, hogy mesz mert kuldenek? ez azert munka. ja es raadasul remenykedtem is. sajnos, mert igy meg jobban faj. "

reménykedsz?fáj??
jaj de sajnálom!
ki ne nyaljam már a kis szaros segged... te nem tudod mi a fájdalom, de majd rájössz.
megkapod ami jár ezért a kedves kritikáért.
Heh, remélem a világ végéig itt fogsz rohadni a földön elégedetlenül.

agyakúrt barom, szenvedj ameddig csak tudsz, süllyedj el a saját szarodban azzal együtt aki munkát adott neked

ember 2006.08.16. 17:19:04

szólásszabadság van, úgyhogy nyugalom.személy szerint nem védem a Rasmust.
ettől a szabóz söpredéken nevetek és sírok egyszerre

ember 2006.08.16. 17:27:28

köszönöm ^^

te meg bakfitty vagy, ugye?:)
höhöhöm

^^

na nem vagy te bakfitty se nekem, szal nem válaszolok többet

Teddystyle 2006.08.16. 17:34:46

Kuolema, most jössz rá, hogy milyen "klassz" helyen is élünk?
Én máris olyan trendinek érzem magam! Valakit meg kell aláznom! Aztán depressziós arccal mászkálok körbe-körbe, hogy "jaj, de nehéz az élet" és akkor már tuti biztos, hogy tényleg magyar vagyok.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2006.08.16. 17:37:43

ó a nemzetfájdalom. dobódjunk fel egy kis Rasmussal.

Foszt 2006.08.16. 17:39:50

Jó-jó, de mi ez a magyarfóbia? Vagy talán más országokban mindenki happy meg optimista? Külföldön se ismeretlen jelenség a depresszió, vagy a cinizmus. Bár ez utóbbiban mi profik vagyunk, elismerem, de inkább vagyok gondolkodó cinikus, mint infantilis "de szép a világ"...

Teddystyle 2006.08.16. 18:09:57

Nem magyarfóbia, bááár.. én személy szerint felpofoznám néha fél Mo-t, ahogy egyszer joe eszterhas forgatókönyvíró is ajánlgatta :)) (aki talizik egy magyarral az utcán, az adjon neki egy pofont - mondta ő, a los angelesben élő magyar forgatókönyvíró..)

farkas 2006.08.17. 23:49:31

Hö? Amíg el nem olvastam a kommenteket, addig nem is tudtam, hogy szabóZ rosszul tudta, dehát ez engem se ment fel:) Na mindegy, egy másik aspektusból nézve: azt se tudtam, ki az a Rasmus, még azt se hogy finnek, csak a lányom miatt ki mentem. (Nem autóval, hanem sűrűn váltott sörökkel, nem II ker. hanem sokszámú stb.) Előtte a Tankcsapdából elkaptuk az utolsó harmadot, tetszett nagyon, mert nem rosszul csinálják a dolgukat. Az elmenetel kicsit erőltetetten hosszúra nyúlt ugyan, de a rajongókra tekintettel szerintem belefért. Aztán épp hogy csak el tudtam szaladni újabb sörért, mert kezdődött a helyfoglalás a Rasmusra, gondoltam egye fene, én is ott maradtam a színpad közelében. Ott viszonylag jó volt a hangosítás, ezzel tehát nem volt baj, és egyre inkább meglepett a koncert, zeneileg és minőségileg (legalábbis onnan) egyaránt. Abszolút profi kivitelezés, de ami még sokkal fontosabb: elképesztően jó hangszerelés és hangmérnöki munka érződött. És végül a legfontosabb, ami szerintem az ilyenfajta szórakoztatás alapja: a tökéletesen kitalált zene. Magyarul zeneszerzés. A kritikusnak üzenem, ha utálunk valamilyen fajta stílust, akkor azt ki kell hagyni. Pink Floyd? Modern Talking? Liszt? Furcsa ugye, így egymás mellett látni ezeket a neveket: hát itt kezdődik a történet. Tudnál-e mindegyikről olyan kritikát írni, amiben nincs benne az, hogy TE mit szeretsz hallgatni, attól függően hogy alapból szentimentális vagy, vagy rockos vagy, vagy extrovertált vagy, vagy szőke vagy, vagy nő vagy vagy férfi vagy. Ezt kell megpróbálni, aztán ha sikerül sikerül, ha nem, akkor meg jónapot.

Barbara 2006.08.30. 23:23:00

Kedves szabóZ!

Olyan csapnivalóan rosszak a kritikái, hogy az valami fájdalmas. Nem ez az első, amit olvasok, de magának kritikusi végzettsége van? Nem hiszem, hogy volt olyan ember aki ehhez hasonló írásokkal erről papírt adott volna magának. (Csak megjegyzem, hogy elvileg a Marilyn Manson is kitikus, de mivel nem volt sikeres inább amellett döntött, hogy zenész lesz. Kérem ezt ne tegye, mert nem gondolom, hogy egy Lauri Ylönen lenne.)
A számok szövegei mind az énekes-dalszövegíró saját érzelmeit, életében történt eseményeket tükröznek. Az angoltudás ez esetben elengedhetetlen lenne, de kritikája miatt úgy gondolom, hogy jobban járt volna ha ezzel foglalkozott volna, ahelyett, hogy a drága idejét pazarolja. Figyelmébe ajánlanám a Finnországról szóló irodalmakat is, mert úgy veszem észre, hogy magának az országról csak három dolog jut az eszébe: a vodka, a hideg és a sötét. Ennyire futotta, sem az országot nem ismeri behatóbban, az ottani embereket pedig egyátalán nem. " Lauri Ylönen pont úgy néz ki...." - ez az egészben a legnevetségesebb. Hogy jön maga ahhoz, hogy egy a koncertről szóló kritikában az énekes-vagy bárki más- külsejét megszólja. Ott voltam a koncerten, és nem az énekes külseje vonzott elhiheti. Tipikus finn, csak a haja most éppen fekete. A mozgáshoz kapcsolódva pedig csak annyit, hogy szívesen megnézném magát a Sziget Nagyszínpadán állva mit teljesítene. Valószínüleg magárólis írhatna ehhez hasonlót, ha nem rosszabbat. Itt jegyezném meg azt, hogy egy másik internetes oldalon található írásától, amely még ennél is otrombábra sikeredett, olyan érzése támad az embernek, hogy amga a koncertet valamelyik vendéglátó egység teraszáról hallgatta - elnézést, ha rossz a meglátásom.
A The Rasmus hatodik albuma 2005. szeptember 12-én jelent meg. Az országok többségében aranylemez lett, míg több helyen a platinastátuszt is elérte. A jövőben tegye meg azt a szívességet, hogyha már valamit kritizálni szeretne, akkor hivatkozzon pontosan - én így tanultam irodalomból, elég angy hiba, szinte biztosra veszem, hogyha ilyen hibát vétenék az nagyot vonna a munkám értékéből.
Az In the Shadows című számot ért kritikákhoz hozzátenném, hogy ez a szám egy rákban elhunyt barátuk emlékére íródott-ugye itt is az angoltudás hiánya látszik meg. A koncert okos felépítése miatt volt ez az utolsó szám, hiszen az előadás a Night after Night ( Out of the Shadows) című számmal kezdődött, amely olyanok számára, akik egy picit is tájékozottaka témában köztudott, hogy a már említett sikerdal folytatása. Az új album pedig egyáltalán nem szürkeés unalmas, hanem egy nagyon jól szerkesztettalbum, mind zeneileg, mind pedig a szövegvilágot illetően. Ezek a fiúk 14 éves koruk óta együtt zenélnek, van köztük, aki 6 éves kora óta tanult hangszeren.
Hogy röhejes lett volna koncert? Nem, nem volt az. Az a röhejes, hogy maga ezt azirományát munkának nevezi. Ezért kapja a fizetését? Pénzkidobás. Ajánlom, hogy jövőre inkább próbálkozzon a Szigeten a takarítással, hátha az a megtiszteltetés éri, hogy felseperhet a The Rasmus után. Bár kétlem....
Kedves Többiek, akik reagálatok erre a....a tudjátok mire! Kérlek benneteket, hogy úgy csináljátok, hogy olyan legyen amit a kezetekből kiadtok, hogy a szerző érezhesse, hogy különbek vagytok nála, és nem alacsonyodtok le arra a szintre, mit Ő, hogy röhöghesen. Gratulálok, mert olvastam nagyon jól átgondolt munkákat is!:)
Egyébként kedves szerző!
16 éves gimnazista vagyok, zala megyei, barátnőmmel ketten mentünk a koncertre, aznap hajnali 6 órakor indultunk, vonattal, és másnap este 6 órakor érkeztünk haza. Azt, hogy ott lehettem csak magamank köszönhetem, hiszen minden költséget én áltam, az ösztöndíjamból, és abból finanszíroztam, hogy egésznyáron dolgoztam. Magának biztos könnyebb volt hiszen ezért a 10perc alatt összecsapott "dologért" kap pénzt! Gratulálok! Ez volt mindkettőnknek az első olyan utazása, amikor felnőtt nélkül utaztunk, és most voltunk mindketten először a Szigetre!
A maga kritikái elvették attól a kedvemet, hogy ezt a pályát válasszam! Köszönöm!

Barbara 2006.08.30. 23:23:30

Kedves szabóZ!

Olyan csapnivalóan rosszak a kritikái, hogy az valami fájdalmas. Nem ez az első, amit olvasok, de magának kritikusi végzettsége van? Nem hiszem, hogy volt olyan ember aki ehhez hasonló írásokkal erről papírt adott volna magának. (Csak megjegyzem, hogy elvileg a Marilyn Manson is kitikus, de mivel nem volt sikeres inább amellett döntött, hogy zenész lesz. Kérem ezt ne tegye, mert nem gondolom, hogy egy Lauri Ylönen lenne.)
A számok szövegei mind az énekes-dalszövegíró saját érzelmeit, életében történt eseményeket tükröznek. Az angoltudás ez esetben elengedhetetlen lenne, de kritikája miatt úgy gondolom, hogy jobban járt volna ha ezzel foglalkozott volna, ahelyett, hogy a drága idejét pazarolja. Figyelmébe ajánlanám a Finnországról szóló irodalmakat is, mert úgy veszem észre, hogy magának az országról csak három dolog jut az eszébe: a vodka, a hideg és a sötét. Ennyire futotta, sem az országot nem ismeri behatóbban, az ottani embereket pedig egyátalán nem. " Lauri Ylönen pont úgy néz ki...." - ez az egészben a legnevetségesebb. Hogy jön maga ahhoz, hogy egy a koncertről szóló kritikában az énekes-vagy bárki más- külsejét megszólja. Ott voltam a koncerten, és nem az énekes külseje vonzott elhiheti. Tipikus finn, csak a haja most éppen fekete. A mozgáshoz kapcsolódva pedig csak annyit, hogy szívesen megnézném magát a Sziget Nagyszínpadán állva mit teljesítene. Valószínüleg magárólis írhatna ehhez hasonlót, ha nem rosszabbat. Itt jegyezném meg azt, hogy egy másik internetes oldalon található írásától, amely még ennél is otrombábra sikeredett, olyan érzése támad az embernek, hogy amga a koncertet valamelyik vendéglátó egység teraszáról hallgatta - elnézést, ha rossz a meglátásom.
A The Rasmus hatodik albuma 2005. szeptember 12-én jelent meg. Az országok többségében aranylemez lett, míg több helyen a platinastátuszt is elérte. A jövőben tegye meg azt a szívességet, hogyha már valamit kritizálni szeretne, akkor hivatkozzon pontosan - én így tanultam irodalomból, elég angy hiba, szinte biztosra veszem, hogyha ilyen hibát vétenék az nagyot vonna a munkám értékéből.
Az In the Shadows című számot ért kritikákhoz hozzátenném, hogy ez a szám egy rákban elhunyt barátuk emlékére íródott-ugye itt is az angoltudás hiánya látszik meg. A koncert okos felépítése miatt volt ez az utolsó szám, hiszen az előadás a Night after Night ( Out of the Shadows) című számmal kezdődött, amely olyanok számára, akik egy picit is tájékozottaka témában köztudott, hogy a már említett sikerdal folytatása. Az új album pedig egyáltalán nem szürkeés unalmas, hanem egy nagyon jól szerkesztettalbum, mind zeneileg, mind pedig a szövegvilágot illetően. Ezek a fiúk 14 éves koruk óta együtt zenélnek, van köztük, aki 6 éves kora óta tanult hangszeren.
Hogy röhejes lett volna koncert? Nem, nem volt az. Az a röhejes, hogy maga ezt azirományát munkának nevezi. Ezért kapja a fizetését? Pénzkidobás. Ajánlom, hogy jövőre inkább próbálkozzon a Szigeten a takarítással, hátha az a megtiszteltetés éri, hogy felseperhet a The Rasmus után. Bár kétlem....
Kedves Többiek, akik reagálatok erre a....a tudjátok mire! Kérlek benneteket, hogy úgy csináljátok, hogy olyan legyen amit a kezetekből kiadtok, hogy a szerző érezhesse, hogy különbek vagytok nála, és nem alacsonyodtok le arra a szintre, mit Ő, hogy röhöghesen. Gratulálok, mert olvastam nagyon jól átgondolt munkákat is!:)
Egyébként kedves szerző!
16 éves gimnazista vagyok, zala megyei, barátnőmmel ketten mentünk a koncertre, aznap hajnali 6 órakor indultunk, vonattal, és másnap este 6 órakor érkeztünk haza. Azt, hogy ott lehettem csak magamank köszönhetem, hiszen minden költséget én áltam, az ösztöndíjamból, és abból finanszíroztam, hogy egésznyáron dolgoztam. Magának biztos könnyebb volt hiszen ezért a 10perc alatt összecsapott "dologért" kap pénzt! Gratulálok! Ez volt mindkettőnknek az első olyan utazása, amikor felnőtt nélkül utaztunk, és most voltunk mindketten először a Szigetre!
A maga kritikái elvették attól a kedvemet, hogy ezt a pályát válasszam! Köszönöm!
süti beállítások módosítása