Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Best of hülye szigetes sajtóközlemény – Az Electrolux a folttisztításról

2006.08.09. 08:31 szily

A Sziget a legkomolyabb cégből is kiváltja az öncsonkító humorkodást, ami szinte minden esetben rettenetes végeredménnyel jár. Az Electrolux igen nagy vállalat, oszt mégis beleestek a csapdába, de még milyen mélyre. Pedig a másik irányba indultak el, miszerint tök komoly közleményt adtak ki, azzal a címmel, hogy „Tiszta blúz - Az Electrolux tippjei és tanácsai a zenei fesztiválokon keletkezett foltok és szennyeződések eltávolításához”. Akinek ez ígéretes, olvasson tovább, nem fogja megbánni! A nap tréfája: az Electrolux marketingesei szerint minden szigetlakó alapfelszerelésébe beletartozik a tejsav és az izopropil-alkohol.

Tiszta blúz

Az Electrolux tippjei és tanácsai a zenei fesztiválokon keletkezett foltok és szennyeződések eltávolításához

A zenei fesztiválok csodálatos élményt nyújtanak. A környezet varázslatos, a hangulat óriási, az emberek pedig boldogok és barátságosak. Miközben a színpadon sztárok gondoskodnak a jó hangulatról, a fűben táncoló tömeg ruhája bizony gyakran megsínyli a szórakozást. Az Electrolux tippjei segítségével ruhái nem feltétlenül válnak a szabadtéri szórakozás áldozatává.

Cselekedjen minél gyorsabban Szánja rá az időt, és a lehető leggyorsabban öblítse ki a ruhákat, még mielőtt a foltok rászáradnának a szövetre.

Legyen minél finomabb A ruhák nyomkodása és dörzsölése hatására a foltok szétterjedhetnek. A mosás előtt a területet nedvesítse meg hideg vízzel a folt külső szélétől befelé haladva. A legtöbb folt ettől halványodni fog.

Áztassa be a ruhát mosás előtt Ha a ruhák olyan piszkosak, hogy néhol már a színük sem állapítható meg egyértelműen, akkor mosás előtt áztassa őket több óráig a fürdőkádban. Így a mosógép sem romlik el, és a többi ruhát sem szennyezik be a foltok.

Használjon apró mozdulatokat A korábbi próbálkozásokat túlélő makacs foltokat kis vattadarabokkal távolíthatja el. Óvatosan dörzsölje meg ezeket a területeket a vattadarabokkal. Ne használjon szivacsot, mert az a folt méretének növekedését okozhatja.

Haladjon lépésről-lépésre A legtöbb folt több összetevőből áll. A teljes folttisztításhoz egymás után alkalmazza a tisztítási eljárásokat. A ketchupfoltok esetében például először távolítsa el az olajos szennyeződést, majd utána foglalkozzon az elszíneződéssel.

Próbálja ki a technikákat Mielőtt kipróbálna egy-egy folttisztítási technikát, ellenőrizze azt a ruha egyik rejtett részén, például egy belső szegélyén, mivel időnként a folteltávolítási praktikák további károkat okozhatnak. Drága és kedvenc ruháit érdemes inkább elvinni egy vegytisztítóhoz.

Szokványos foltok eltávolítása szokatlan megoldásokkal:

Sör: 1 rész ecetet keverjen el 4 rész vízben, és ezzel az oldattal dörzsölje be a foltot. A régi foltokat alkohol és víz keverékével moshatja ki.

Vörösbor: A foltot kezelje denaturált szesszel, majd egy szemcseppentő segítségével öblítse át ecettel. Az ecet eltávolítja a maradék elszíneződést is.

Fehérbor: Öblítse át a foltot hideg vízzel, majd permetezze be vízben feloldott mosogatószerrel. Ezután a szokványos módon mossa ki a ruhát.

Paradicsomos szószok: Először permetezze be a foltot zsíroldó hatású folttisztítóval, majd áztassa be a ruhát langyos vízben. Ezután szemcseppentő használatával cseppentsen ecetet a foltra. Ha az elszíneződés továbbra is megmarad, kezelje a foltot hidrogén-peroxiddal, öblítse ki a ruhát, majd mossa ki.

Zsír: Egyszerűen mossa ki kézzel a ruhát langyos vízben általános zsíroldó hatású folttisztító használatával. Ezután kezelje a foltot foltbenzinnel vagy szerves oldószerrel. Ez a módszer bármilyen mártáshoz vagy szószhoz használható, a majonéztől a mustárig. Ha a tisztítás után a folt színe megmaradt, szemcseppentő segítségével csepegtessen ecetet a foltra.

: Nedvesítse be a foltot tejsav, víz és alkohol keverékével, majd szappanporral mossa ki a ruhát az elszíneződés megszüntetéséhez. Fehér ruhák esetében használjon fehérítőt.

Rágógumi: Jég használatával fagyassza meg a rágógumit, vagy egy műanyagzacskóban helyezze be a ruhát a fagyasztóba. Kaparja vagy törje le a rágógumi maradványait, amennyire csak lehetséges. A maradványokat távolítsa el foltbenzinnel vagy szerves oldószerrel, öblítse ki izopropil-alkohollal.

Gyertyaviasz: Kaparja le a viaszt. Helyezzen egy papírdarabot a foltra és egy konyharuhát a másik oldalra. Vasalja ki a ruhát langyos vasalóval. A gyertyaviasz ekkor megolvad, és beszívódik a papírba.

Rúzsfolt: Dörzsölje be a foltot vazelinnel, majd nedvesítse meg alkohollal. Ezután elegendő a szokványos mosás.

Sár: A nagy sárdarabokat kaparja le, majd áztassa be a ruhát mosószeres melegvízbe. Ha szükséges, folytassa a foltok eltávolítását ecet vagy peroxid használatával.

Jégkrém: Nedvesítse be a foltot glicerin és foltbenzin keverékével.

Napolaj: Ha az általános folttisztító nem használ, zsíroldószerrel vagy foltbenzinnel kezelje a ruhát.

Adja át a tudást A ruhamentő ötleteket ossza meg barátaival és családjával, hogy senkinek ne kelljen megválni kedvenc ruháitól.

6 komment

Címkék: sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NbK 2006.08.09. 09:32:01

anyáááááám....
ezek még sosem voltak szigeten... :)
és mi van a hányásfoltal?

vela 2006.08.09. 10:57:26

Mi a helyzet az egyéb "Teremtő" folyadékokkal? :))

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2006.08.09. 14:31:33

Ez az izopropil-alkohol vmi újfajta koktél?
Honnan lehetne megszerezni a receptjét? :)

lovacka 2006.08.09. 22:06:07

Vegyél fehér pólót! Azt lehet hypózni.

Terlis 2006.08.10. 01:28:04

Hogy kell érteni a fű-foltot? :D Amfetamin-foltra nincs vmilyük? :D

nocomment 2006.08.10. 05:11:14

jó, szóval a kötelező fikázás megint befigyel, szily meg nem gondolkodik, hiszen miért nem a fagyasztót emeli ki, miért az izopropil alkoholt.. nyilvánvaló, h esemény utáni, OTTHONI trikkekről van itt szó, és messze nem akkora faszság ez, mint amennyire lehúzza csáp. ehh..
süti beállítások módosítása