Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Patetikus fekete lyukak

2006.07.27. 10:56 .:sz-b:.

A Muse-zal kapcsolatban a zenei szaksajtó általában el szokott helyezni egy lekicsinylő oldalvágást, amiben valahogy szerepel a Radiohead neve, de ilyesmit most nem lehet olyan könnyen elsütni a zenekar legújabb, negyedik stúdiólemezére, úgy tűnik, a srácok mostanában inkább klasszikus hard rockot, sok Pink Floydot, kis Depeche Mode-ot és, igen, régi U2-t hallgattak, legyen ezt bármilyen furcsa is így leírni (ja, meg valami latint, ezt vajon miért tették?).

Be kell vallanunk, hogy mindig is kedveltük a Muse erősen patetikus világát (ehhez persze meg kell hozni azt a tudatos döntést, hogy nem röhögünk rajta), ezügyben ez a lemez sem hagy cserben (bár talán kevesebb a modorosság, mint korábban), mint ahogy fülbemászó (más megközelítésben hatásvadász, persze) témák tekintetében sem. Az album első fele kifejezetten erős, aztán kicsit leül, de szerencsére csak 45 perc, és a végére ismét jut egy lendületesebb szám, úgyhogy rendben van. És ami a legfontosabb: a latinos hülyeségeket leszámítva létre tudnak hozni egy sajátos atmoszférát, amit persze vagy szeretünk vagy nem, de ezt akkor sem mondhatjuk el akárkiről.

Szólj hozzá!

Címkék: zene brit

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása