Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kingston, Oktogon

2006.02.17. 22:22 .:sz-b:.

A külföldi gyártás miatt több hónapos csúszással, de megjelent a magyar skába új életet lehelő PASO régóta várt, első "hivatalos" nagylemeze, a skára specializálódott amerikai Megalith kiadónál. Amikor a zenekar kissé fellengzős nevével két és fél éve felbukkant, valami teljesen egyedi dolgot csináltak, komplex, alapvetően ugyan skából építkező, de punkos, streetrockos, illetve dubos, reggae-s elemekkel is megspékelt számokkal. Nem csoda, hogy hamarosan őket ajnározta mindenki, a zenekar demónak becézett tulajdonképpeni első lemeze pedig az egyik legtöbbet másolt-letöltött magyar kiadvány volt akkoriban, olyanoknak is megvolt, akik egyébként azt sem nagyon tudták, mi az a ska.

Aztán kiderült, hogy a PASO nem is pont ilyen zenét szeretne játszani, hanem sokkal tradicionálisabb skát, több tagcsere és létszámleépítés után ennek a folyamatnak az eredménye a Budapest Ska Mood, amiről bátran kijelenthetjük, hogy a stílusban világszínvonalú lemez lett, de a kicsit dühös kezdeti húzás már csak nyomokban, vagy inkább a szövegekben maradt meg benne. Viszont ez a belassult PASO is hozza a minőséget (Ignorance, Greed), remek pillanat a gyorsabb, kellemesen popos Tell Me Why, a John Holt-feldolgozás Police in Helicopter és az azonnali sláger Lakótelep, utóbbiban ráadásul a Rudeboy Train-nel együtt felfedezhető a zenekar kezdeti attitűdje is.

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar ska

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása