Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Zöldségparti

2006.10.13. 08:41 TonyCaviar

Ma reggel meghaltam. Valahogy elhagyott az erőm… – drMáriás így morog a mikforofonba a Millenáris/Jövő Háza Fogadó emeleti fekete előadótermében szerda este, az Őszi Fesztivál turbó-könyvbemutatóján, melyen az ő könyvét, az Egy halott naplóját mutatják be, ővele a főszerepben. Ráadásul tényleg ő a legjobb, az ő pszichotikus morgása viszi az estét, a háta mögött nagy vásznon állóképek nem peregnek, mondjuk cammognak, a színpad két oldalán plazmaTV-k sorakoznak, képernyejüken mozgókép-részletek futnak. 2001 Űrodüsszeia, Immortel, és más könnyen felismerhető, kultikus darabok, illetve nehezebben felismerhetőek is. Vannak szereplők is, azok azonban direkt vagy nem direkt, de fahangúan, bénácskán mondogatják a szövegeiket, ez is csak kiemeli a doktor szuggesztív jelenlétét. Lehajtott fejjel bandukol, mikrofonnal a kezében morog, el-elakad, mintha most írná a szöveget, akárcsak Krasznahorkai, amikor felolvas, a hatás, mint L.V. Trier Európájában, amikor kezdetnek hosszan hipnotizálja a nézőt a futó sínpárral – ledobjuk láncainkat, felszabadulunk, bármi megeshet, rohanunk bele egy kegyetlen játékba. Na de kábé ennyi – ígéret marad.

Az Egy halott naplója egyszerű kis ujjgyakorlat, a halottak árufeltöltőként kerülnek egy óriás túlvilági szupermarketbe, főhősünket előléptetik termékmenedzserré, és miközben a fabábúit tukmálja a húzódozó vevőkre, találkozik a Sátánnal, meg Istennel is, és rövid, de burkolt filozófiai pengeváltás után nekik is eladja a portékáját. Halottunk annyira sikeres, hogy kinevezik az áruház vezérigazgatójává, stb, stb, nem igazán érdemes végigmesélni a sztorit, nem is a történet a lényeg, hanem ezek a zsírosan otromba, mégis hátborzongató karakterek, akiket a doktor nagy élvezettel személyesít meg.

És noha multimédia eseménynek nem volt igazán fergeteges, tényleg jól bemutatták a könyvet, gyakorlatilag az egészet felolvasták, így nekem már nem is kell elolvasni. A végén meglepetésként két raklap zöldséget tártak elénk, vegyünk, együnk, hát mit mondjak, tényleg nem volt az a tipikus roham, ami a szendvicses-asztaloknál szokott lenni, de kellemes meglepetés volt, hogy a fehérrépa valójában tök finom, kicsit szerecsendiós, illatos, aromás cucc, csak úgy öt centi elrágcsálása után megfekszi a gyomrot, és rohadtul nem megy a sörhöz. A beígért utó-Palotai, ha egyáltalán volt ilyen, az meg úgy, ahogy van, elmaradt.

2 komment

Címkék: esemény könyv beszámoló multimédia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.10.13. 09:41:23

A "The Best of Disco by Tudósok" címmel pörgő cédé-korong már ideje korán elénk vetítette ezt a cinikus képet, mellyel én csak az idei Sziget-koncertjükön szembesültem úgy, mintha elefántcsorda lépett volna az arcomba.
Bámulatosan elvont gondolkodó farok ez az ember (ha ember), csak ajánlani merem minden féleszűnek!

Hypnotist 2006.10.15. 09:12:28

Csak kár, hogy folyamatosan ismétli önmagát mostanra már. Kissé... megjósolható. Az épp említett Sziget koncert után a buszon három Tudósok album szövegét és zenéjét írtuk meg előre és mindegyik szám jól illett hozzájuk.
Ez mondjuk nem változtat azon, hogy tényleg nagyon eltalált a dolog. Csak hát csak hát.
süti beállítások módosítása