Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Az ördög Japánban lakik

2006.08.03. 21:59 TonyCaviar

A japán kultúrának sok rajongója van, és ez többek közt a japán lélek mélyén bujkáló sötét és esztelen kíméletlenségnek is köszönhető, ami az európai embert annyira izgatja. Ha Japánra gondolunk nem éppen a humánum és a pragmatikus békeszeretet jut az eszünkbe, és Mo Hayder könyve sem ezt az oldalt domborítja ki. A Tokióba érkező zavarodott és túlérzékeny angol lány gyűlöli a japánokat azért, amit 1937-ben, Kína lerohanásakor tettek – gyakorlatilag lemészárolták a város lakosságát – de lassan mélyebb és konkrétabb gyanúk is formát öltenek bennünk. Grey, a lány, maga is rejt borzalmas hegeket az alhasán, de ezek okait is csak találgathatjuk. Grey tokiói kalandjait felváltva olvassuk az öreg professzor, a nankingi túlélő jegyzeteivel, és a párhuzamosok lassan elkezdenek egymás felé tartani.

A szerző mesterien adagolja a titok foszlányait, véres hússal csalogat egyre mélyebbre az iszony epicentrumába, és még mielőtt megtudnánk a végső titkot, már összeáll bennünk a kép – a nankingi vérengzés káoszában szabadon kegyetlenkedő és kísérletező japán főhadnagy – a Nankingi Ördög tevékenysége és az öncsonkító, gyermekgyilkos kismama őrületének térképe lassan egymás fölé csúszik, és olyan tudatalatti tájat ábrázol, melynek láttán a kedves olvasó felordít. Manga-thrillerbe oltott véres-májas pszicho-horror. Kismamáknak szigorúan tilos olvasmány.

Mo Hayder: Tokió
Fordította: Bobory Dóra
Tericum Kiadó, Budapest, 2006
2570 Ft

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló könyv usa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása