Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Fél Ön attól, hogy fülhallgatóban elfingja magát a metrón?

2007.04.02. 11:47 moon

Vannak, akik kedvelik az úgynevezett egypoénos könyveket: ilyenek a Hogyan működik a csecsemő/házasság/nő/férfi? típusú könyvek, illetve mindenfajta vicces elméletek, például Murphy törvényei. Én ki nem állhatom ezeket, és Tim Lihoreau könyvét kézbevéve azt gondoltam, ez is egypoénos darab.

A Modern fóbiák ugyanis nem egyéb, mint a modern ember paráinak tárháza, kamu latin nevek szerint ábécésorrendben felsorolva. A canusophobia például az őszüléstől, a calvophobia pedig a kopaszodástól való félelem. Ennyi elég is, mondtam, és már készültem elhajítani a könyvet, amikor továbblapoztam, és rabul ejtett a szöveg.

Nem akarom lelőni az összes poént, de tény, hogy többször is hangosan felnevettem olvasás közben. A ventignophobia például félelem attól, hogy hangosan fingunk, miközben fülhallgatóval zenét hallgatunk (a metrón), a maginvalophobia pedig félelem attól, hogy egy politikus keres fel bennünket a kórházban. "Visszatérő lidérces álmuk, hogy múmiaként bepólyálva, beszédre képtelenül fekszenek egy kórházi ágyon, és ekkor megpillantják Margaret Thatchert, amint a függöny mögül kikukkantva így szól: >>Látogatója érkezett!<<"

A több mint száz kórisméből kirajzolódik a munkahelyére elővárosi vasúttal járó tipikus brit irodai dolgozó képe, aki kétségbeesetten próbál lépést tartani a divatokkal, retteg a feltűnéstől, és szeretne boldog lenni, csak éppen nem tudja, hogyan.

Tim Lihoreau: Modern fóbiák - Korunk félelmeinek litániája
Partvonal Kiadó, Budapest, 2007. 184 oldal, 2690 forint

2 komment

Címkék: könyv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilcsák Bea (törölt) 2007.04.02. 12:15:42

most akkor kamu, vagy valóságos..?
süti beállítások módosítása