Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Szenteltvíz és vérvizsgálat

2007.02.12. 10:00 TonyCaviar

Van az az állapota az amerikai asszonynak, amikor úgy érzi már mindene megvan, krém, autó, rózsa, ház, magas sarkú, a gyerekei is lassan felnőnek, ő maga pedig lassan egyre távolabb kerül régi szenvedélyes, szerető önmagától. Ezen az állapoton a leghatásosabban egy részvétet és szeretet egyaránt kiváltani képes mosolygós fekete arcocska segít. Azt kell örökbe fogadni. Így domesztikálja a naiv amerikai néplélek a hiányt és a borzalmat. Ezért van tele Amerika jótékonysági (charity)-szervezetekkel, és ezért fogadnak örökbe fekete gyermekeket a hollywoodi sztárok, és ezért van az egész jótékonyság-biznisznek jól kiépült kultúrája és infrastruktúrája.

A Nélküled nem létezem című könyv első pillantásra nyilvánvalóvá teszi, hogy a jótékonysági kultúra résztvevőinek készült: ott van mindjárt a mosolygós fekete arcocska. Melissa Fay Greene két afrikai gyereket is nevel atlantai otthonában. De előtte megjárta Etiópiát és látta a poklot. Arról ír. Nem olvastam túl hosszan, mert tele van hülye paragrafusokkal, betűszavakkal (AIDS), évszámokkal, újságból idézett adatokkal és idegen nevekkel, mint valami Európai Uniós jelentés. A tartalomjegyzék azonban annál szórakoztatóbb. Fejezetcímek: Az ősember, a Frigyláda és a kávé; A párnaügyi miniszter és az ébredező szörny; Nővérem a keselyűké; Szenteltvíz és vérvizsgálat; Én nemsokára meghalok, ő húsznapos; A nagybácsikám le szokta húzni a bugyimat; vagy: Mama, levágjak neked egy tehenet?

Melissa Fay Greene: Nélküled nem létezem
Fordította: Kállai Tibor
Partvonal Kiadó, Budapest, 2006
3990 Ft

1 komment

Címkék: afrika könyv beleolvastunk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2007.02.13. 07:19:24

A mostani Galaktikában van egy novella, amely egy olyan vírusról szól, amely a vérátömlesztéssel terjed. Akik megfertőződnek, azoknak kéthavonta belső késztetésük támad arra, hogy elmenjenek vért adni.
Mivel ezt ők nem tudják másként megmagyarázni, azzal indokolják, hogy ők jó, altruista emberek, akik törődnek másokkal. És innentől kezdve valóban azok is lesznek, de az egész úgy kezdődött, hogy van a vérükben egy vírus, amely terjeszkedni akar...
süti beállítások módosítása