Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Végre előveheted

2007.02.06. 15:45 TonyCaviar

8-án, csütörtökön este a Király utcai Inda Galériában most minden jött-ment, talán még TE is felolvashatod saját készítésű költeményedet, a Nyitott Versesten, valódi költők jelenlétében. Hát ki ne vágyna arra, hogy egyszer szakértő fikázást hallgasson saját verseiről. Vagy visszafojtott röhögést a közönség soraiból. De sebaj. Érdemes kipróbálni. Hozza el, és ossza meg másokkal is fiókban lapuló szövegeit!

NYITOTT VERSEST
Varga Virág, Gyukics Gábor és Dukay Nagy Ádám
dzsesszel tálalt havonkénti irodalmi csemegéje az Inda Galériában,
ahol a költővendég együtt olvas föl a versszerző olvasókkal.
Hozza el, és ossza meg másokkal is  fiókban lapuló szövegeit!
A február 8-i vendég
TÉREY János
Házigazda:
GYUKICS Gábor
Zene
BARABÁS LÖRINC... (trombita)
Az Inda Galéria és a Szépírók Társasága közös rendezvénye
Cím: Bp. VI. ker., Király utca 34. II em. Kezdés este 6-kor. A belépés ingyenes.

***
A nyitott vers-fölolvasóest abban különbözik a hagyományos irodalmi rendezvényektôl, hogy a hallgatóság vállalkozó kedvű tagjai is megosztják a közönséggel szövegeiket. A műfaj Amerikában alakult ki Jack Kerouac költő és David Amram zenész véletlen találkozása alkalmával. A költő versét egy NewYork-i kávéházban olyan hangosan és beleéléssel olvasta fel, hogy egy másik vendég is kedvet kapott a versének felolvasására a kávéház vendégei előtt Amram zenei kíséretével. A San Franciscó-i Triest kávéházban Allen Ginsberg és barátai az 1950-es évek közepén számos impromtu felolvasást tartottak. Az elmúlt fél évszázadban nyitott versestet a világ szinte minden szegletében rendeztek már.
  Magyarországon Gyukics Gábor kezdte el a nyitott estek szervezését 2000-ben. Ezidáig 11 város különböző intézményeiben (könyvtár, könyvesbolt, múzeum, galéria, kultúrház, kávézó, kocsma) 67 költő részvételével közel száz estet tartottak.


 

1 komment

Címkék: vers esemény irodalom

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abigél esetleg Abigélecske · http://www.ingyen-ingyen.hu 2007.02.07. 22:11:45

Tutti nem venném elő!
süti beállítások módosítása