Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Nyugodjunk békében!

2007.01.31. 12:29 vd

Milyen a jó techno album? Én utoljára Leftfieldet meg Prodigyt hallgattam album formában, meg persze Plastikmant, de az kicsit más. Egy ilyen arc esetében, mint Jeff Samuel, aki korábban egy csomó sikeres maxit volt képes kipréselni, már inkább az a kérdés, hogy vajon sikerülhet-e egyáltalán valamiennyire albumszerűt készítenie, vagy az egész olyan lesz, mint egy Tiefschwarz lemez, ahol minden szám ugyanannyira próbál erőlködni.

Próbáltam pár napig hallgatni az albumot, hogy lássam, mennyire használható hosszabb távon. Elsőre kiderült, hogy úgynevezett “utaztatós” technóval van dolgom, vagyis barátságosak a hangok, kellemesen andalítóak a futamok, és nem túl erőszakosak a ritmusok sem. A másik ami biztos, hogy az utolsó szám iszonyatosan el van találva. Az “I Think They Are Trying To Say Something” külön ki volt adva bakeliten is, és valóban, ez a lemez egyik legkarakteresebb és legizgalmasabb pontja, bár nem feltétlenül bulizáshoz (kivéve, ha a buli egy brazil tengerparton van délelőtt 11-kor).

A lemez alapvetően nyugis és elszállt, minimalista de kellemes, viszont nem hiszem, hogy úgy rá lehetne kattanni, hogy az ember csak ezt hallgatja egy hónapig. Mindegyik szám teljesen oké, kerek az album, viszont nem bontakoznak ki érzelmi mélységek, inkább tökéletes aláfestés lehet mondjuk melózáshoz, vezetéshez, főzéshez, vagyis amikor kicsit el lehet szöszölni valamin, és sokkal kevésbé unalmas, mint egy chill out válogatás.

2 komment

Címkék: zene ajánló usa lemez techno

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2007.02.05. 12:22:38

nekem az tűnt fel, hogy a végighallgatások után alig két-három trekk jellegzetességeire, dallamvezetésére emlékeztem úgy-ahogy. tényleg jobban kéne működnie, mint egységes album, de azért így is rendben van.

egyébként nemrég néztem egy live video streamet, amikor is egy berlini panelben működő andergrand rádióba hívták meg - ott egyrészt ő maga is az utolsó zenét jelölte meg mint személyes kedvencét, másrészt amikor azt kérdezték tőle, mit javasol a feltörekvő producer-generációnak, egy kimondottan szimpatikus válasszal jött, mondván: "ne hallgassanak túl sok teknót, hallgassanak rengeteg mást is", merthogy a nyitottságon áll vagy bukik, mennyire érett zenét készít valaki. jóarc.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.02.07. 04:32:17

azert a leftfield, a prodigy, meg a plastikman lemezein kivul is akadt az elmult tiz-tizenot evben azert kurvajo techno album, amit erdemes lett volna meghallgatni, vd :)

ajanlom vince watson, robert hood, heiko laux, emmanuel top, aril brikha, kenny larkin, speedy j, luke slater, jeff mills, josh wink, a fluke, az underworld, ken ishii, dave angel es laurent garnier dolgozatait. de a listat holnapig lehetne irni :)
süti beállítások módosítása