Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Az ufók vajon hogy csinálják?

2007.01.15. 09:13 TonyCaviar

Szégyen hol tart a magyar tudományos –fantasztikus irodalom a „szex az űrben” téma kildolgozásában! Gyakorlatilag sehol. Most a Delta Vision kiadó Erato elnevezésű pályázati felhívását olvasgatva tudatosult bennem, hogy „Az említett műfajokba tartozó, a szerelmet – főleg annak testi oldalával együtt – megmutatni kívánó írások nagy része közhelyes, ügyetlen és többnyire álszemérmes, vagy az ellenkező véglet csapdájába esve pusztán közönséges vagy unalmasan pornográf.”

„Különösen igaz mindez a hazánkban megjelenő scifi vagy fantasy művekre. Míg nyüzsögnek bennük a lehető legváltozatosabb módon megjelenített gyilkosságok és öldöklések, kivégzések és csonkolások, robbantások és halálsugarak, tömegkatasztrófák és népirtások, vérgőzös harci jelenetek és méregtől vonagló áldozatok, addig alig-alig találni köztük olyat, amelyben a szerelem hiteles bemutatására is vállalkozik a szerző, de közben képes elszakadni a lányregények vagy a kései trubadúrlíra finomkodó, sosemvolt szerelemképétől, esetleg – ritkábban – a testiség öncélú, indokolatlan ábrázolásától.

Hangsúlyozni szeretnénk: a novelláskötetet elsősorban felnőtt olvasóknak szánjuk, így szeretnénk, ha a szerzők az ifjúsági irodalomban megszokottnál bátrabb kézzel nyúlnának a témához. Felhívnánk azonban a figyelmet arra, hogy pusztán attól, mert egy mű központi témája a testi szerelem, az még nem válik jó novellává! Olyan irodalmi szempontból is kifejezetten színvonalas írásokat várunk tehát, amelyekben élő karakterek, hiteles szereplők tettein keresztül csodálkozhat rá az olvasó a szerelem, az erotika szépségére és értékeire.”

Úgyhogy, ha valakit elraboltak az ufók és spermamintát vettek tőle, és még élvezte is, akkor itt az idő, hogy megírja az élményeit egy tüchtig kis űroperett formájában, de nincs vesztegetnivaló ideje, mert a leadásig, február 28-ig már nincs sok idő. De vajon mik lehetnek az erotika értékei? Mondjuk a mell? Vagy az esztétikus mellszőrzet? Esetleg az a kéjes érzés, amit ennek birizgálása okoz? És milyenek az erotika szépségei? Ez ügyben már tippelni sem merek. És azt sem értem, miért kell kirekeszteni azokat, akik szerint az erotika nem szép?

Szólj hozzá!

Címkék: sci-fi net novella

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása