Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Napsugaras jókedv

2006.12.27. 10:30 enba

Négy lépcsőfok. Ennyit tettem meg, miután az új Lostprophets lemez első pár üteme eljutott az iPodból a fülembe, és egyáltalán felfogtam, hogy mi is szól éppen. Nem mintha annyira bonyolult lenne az albumot nyitó Everyday Combatot nyitó gitárbuzerálás, sőt, ennyire Kolumbusz tojása jellegű riffet rég lehetett rocklemezen hallani, ami a maga trivialitásában is annyira megnyerő, mint amennyire a Smoke On The Water és társai azok. A hely és az idő konstellációja nem stimmelt sehogyan sem; kellett az a pár másodperc, amíg fel tudtam dolgozni a tényt, miszerint hiába van lucskos tetű őszi idő, az ötödik lépcsőfoktól kezdve akkor is verébszökdécselésben fogok haladni, ha a fene fenét eszik, mert a Lostprophets annyira ellenállhatatlanul adagolja a sunshine-életérzést, hogy legkésőbb a refrén alatt a legkőszívűbb szibériai favágó is erős késztetést érezne, hogy azonnal elinduljon szörfdeszkát szerválni.

Én azt nem értem egyébként, hogy a Lostprophetsből miért nem lett rettenetesen  nagy sztárzenekar. Az ismertség megvan persze, de már a debütáló lemez is durranhatott volna jóval nagyobbat. Az akkoriban divatos nu metál trendbe még szuszakolni sem nagyon kellett volna, aztán amíg a kortársak kifulladtak, az angol brigád már a harmadik kurva jó lemezt szállítja. Kicsit szelídített gitárhangzással persze, fél szemmel figyelik a trendeket, (a szakértőember azt mondta, hogy a klipnóta, főleg a sallala-vokálok miatt majdnem dettó ugyanaz, mint a Franz Ferdinand; muszáj hinnem neki, bár szerintem inkább Farin Urlaub szelleme köszön vissza nagyon halványan), de tökéletes dalokkal, és ugyan a zenekari brainstormingokon igen ragadós melódiák születtek ismét, a komponálási érzékük úgy tudja megkerülni a szokásos verze-refrén-verze szentháromságot, hogy az embernek szinte természetesnek veszi mondjuk az Everyday Combat ultrametál gitártekerése utáni amolyan dal a dalban jelleggel elhelyezett leállást, pedig itt már rég átléptük a popslágereknél szokásos három perc húsz másodpercet, és ez csak egyetlen dal a tizenkét tökéletesből.

6 komment

Címkék: zene ajánló brit rock

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pant 2006.12.27. 13:07:53

En azt mondom, hogy jobb volt a Start Something, jobban egyutt volt az a lemez. Ezen raadasul van 2 olyan dal(Everybody's Screaming, Always All Ways), amit sosem hallgatok meg, mert annyira szanalmasan szar. Szerintem inkabb egy gyenge 4-est erdemel, csak azert, mert az elozo album gyenge 5-os.

Zampano 2006.12.30. 16:12:02

eknatáns példája a trendi köcsögségnek:anno
nem jött be nu-metál,ezért most az aktuális divatnak megfelelő zenét játszák az emo-s indie nyálrockot.tökéletesen jellegtelen,minden egyéniséget nélkülöző zenekar

seabeast 2006.12.30. 17:19:09

lehet hogy jellegtelen a zene, viszont jó az album,pont.

Zampano 2006.12.30. 18:07:30

hát ha neked elég ha ügyes, de arctalan iparosok heggesztik össze a kliséket számokká,minden szenvedély,invenció vagy váratlan ötlet nélkül akkor attól tartok elég szegényes a zenei izésed.Tele van az mtv az lp-hez hasonló ügyesen megcsinált ipari hulladékkal jól meghintve színlelt haraggal és műérzelmekkel.Ez a megcsúfolása mindennek ami értékes a zenében.A kapitalista szemlélet hozta létre őket és azért is fognak hamarosan kimúlni,mert rövidesen már más lesz a trend.

seabeast 2006.12.30. 20:50:26

óh,te vagy itt a csáp géza vasökle vagy mi a rák?leszarom hogy trendi, nekem nem ez a vízválasztó a zenében. nyilván nem lesz lostprophets tetkóm ebben az életben, de azért néha benyomom a lemezt mert vannak rajta fasza kis dalok(nem is kevés),ennyi.az meg a te bajod hogy vasat nyeltél és nem tudsz ellazulva meghallgatni egy jó kis poplemezt.
süti beállítások módosítása