Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Az év metálja 2.

2006.12.27. 10:05 sixx

Converge – No Heroes

A kaotikus poszt-hardcore mesterei, a Converge, a 2001-es, meghatározó jelentőségű Jane Doe után erős visszaesést produkált az azt követő You Fail Me-vel. A lemez turnéján azért kiderült, hogy van még kraft a brigádban; a magyarországi koncerten egészen konkrétan felszántották és sóval vetették be a Kultiplex színpadát. A No Heroes sokkal erősebb anyag, mint a You Fail Me, bár a Jane Doe monumentális világvége-feelingjét így sem sikerült überelniük, de ez a lemez még így magasan a legjobb azok között, amelyeket a műfajban az elmúlt években készítettek.



Rotten Sound – Consume To Contaminate

A svéd sebességmániások túlélve az überdobos  Kai Hahto távozását, (a cintányérok esküdt ellensége a butametál Wintersunban folytatja a pályafutását), és a grindcore csúcsproducer Mieszko Talarczyk (Nasum), halálát egy nyolc számos kislemezzel tértek vissza ismét. A doboknál persze hallatszik, hogy az új ember, Sami Latva sokkal inkább az aprításra fekszik rá, mint a fifikásabb játékra, és a hangzás is jóval morózusabb, mint a Talarczyk producelte Exiten, a dalok viszont még jobban ütnek, és mire az ember megunná a folymatos csépelést, már vége is az anyagnak.


Motorjesus – Deathrider

A rosszul hangzó Shitheadz nevet megváltoztatva, a német stonerek ezentúl Motorjesus néven zajonganak. A zene nem sokat változott, talán kicsit fémesebben vezetik elő a jó germánok a klasszikus stoner hagyományait követő témákat, a teuton-fejű Christoph Birx pedig még mindig zseniális énekes.







Satyricon – Now Diabolical

Az igazhitű blackerek már a Volcanonál elfordultak az egyre rockosodó Satyricontól, a Now Diabolical pedig annak az anyagnak egyenes folytatása. A címadó dal egyenesen aréna-rock, a KING pedig olyan, mintha Satyr és Frost az album írásakor erőteljes Turbonegro mániában szenvedtek volna. A Pentagram Burns című dalban pedig az év gitárriffje hallható, úgy a közepe táján, úgyhogy tessék figyelni!





Raised Fist – Sound Of The Republic

Svéd hardcore. Sokak a Refusedre asszociálnak ennek hallatán, a Raised Fist pedig majdnem annyira zseniális, mint a rég nem létező Refused. Vegyünk egy rikácsoló hangú ukrán dokkmunkást, (Alexander Rajkovic), nyomjunk a kezébe egy mikrofont, adjunk hozzá egy, a klasszikus hardcore-t és a metált egyaránt erőteljesen zúzó zenészcsapatot, mögéjük pedig ültessünk egy, a legdurvább zenéken edződött dobost, (Matte Modin, ex-Dark Funeral). Kész is az robbanásveszélyes elegy, aminek Raised Fist a vegyjele. Az ukrán dokkmunkást azért legközelebb figyelmeztessük, hogy ha valaki nem tud énekelni, akkor nem szerencsés, ha mégis erőlteti, de a Sound Of The Republic ezzel együtt is közel tökéletes.

9 komment

Címkék: zene lista rock metál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

\m/ 2006.12.27. 10:17:30

Nos, a Tankcsapda miota metal??? Meg a Raised Fist ("Svéd hardcore.")???

Es tovabba, olyan grandiozus albumok hol maradnak, mint:
Amorphis - Eclipse
Deicide - Stench of Redemption
, vagy a hazai szinterrol (mert igen, itthon is van jo ;)
Echo of Dalriada - Jegbonto
Forest Silence - Philosophy of Winter?

A Csap Geza most nagyon kommersz volt, bar izlesek es pofonok, de a Tankcsapdat nem tudom megbocsajtani :x

Ambrus 2006.12.27. 10:36:03

Motörhead: Kiss of Death hol van? Az is idén jelent meg

sixx · http://comment.blog.hu 2006.12.27. 10:40:36

m: akkor ne tedd. a cím valóban kissé zavaró, lehetett volna év rockja is, ezt elismerem. de tudod: ízlések és pofonok, stb,

\m/ 2006.12.27. 12:09:37

Akkor legkozelebb pontosan cimezz, ha kerhetem, es elmarad a szamonkeres :P

Egyebkent maris megbocsatottam, en mar csak ilyen vagyok :)

sixx · http://comment.blog.hu 2006.12.27. 12:22:17

nem akartuk ennyire széttagolni, év hardcore cuccai, grindcore, metál, halálmetál, pánkrokk, rokk, satöbbi.

Szacsa 2006.12.30. 18:55:00

Az Amorphis és az Echo Of Dalriada tényleg nagyon jól sikerült. Én még idevenném a Korpiklaanit és az idei Leaves' Eyes-t is (kis hibáival együtt).

ádzsedszkó 2006.12.31. 04:40:20

nem akarok akadékoskodni, de finnország egyik legjobb grind zenekarát ne akarjuk svédnek beállítani... igen, a rotten soundról van szó....

ádzsedszkó 2006.12.31. 04:41:31

ja és a converge-el kapcsolatban 100%ig egyetértek!!!

trey 2007.01.04. 04:49:43

ebbe bele kel szolnom, bar tudom, hogy izlesek meroben kulonbozhetnek, de nem akarom, hogy esetleges kulsosok elfogultan kozelitsenek egy albumhoz. szerinten a you fail me a legeslejobb converge album, az uj nalam nem erhet nyomaba, bar mindegyiket szeretem. a you fail me nagy lepes volt elore, zsenialis, orjito es elmelyult, fajdalmas kiabalos, okos.
süti beállítások módosítása