Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Boruljunk nagyot!

2006.12.22. 12:41 enba

„Beleolvastam az elejébe; olyan, mintha a srác a Galaxis Útikalauz folytatását akarta volna megírni. Neked biztos tetszeni fog” - szólt a könyvet kezembe nyomó mozdulatot kísérő mondás. A Douglas Adams-párhuzam még talán az első néhány tucat oldalon stimmel is, és ennek illusztrálásaképp majdnem be is másoltam a címlapon található, kilencven fokban elforgatott részletet, ami pont az aktuális világvégének zanzásítása. Nagy sárga böhömök nélkül, mert ez nem az a könyv.

Aztán hagytam a fenébe. Egyrészt gépelgessen, akinek két anyja van, másrészt meg óriási köcsögség egy olyan könyvből spoilerezni, amit aztán úgyis megvesztek. Borítékolható persze, hogy a szerző olvasta a Galaxis-sorozatot, (Douglas Adams dolgait illetően hajlamos vagyok fasisztoidba átmenni egyébként, és séróból leköcsögözni azt, aki nem), mert talán azonos tőről fakad ez a szinte szerény, visszahúzódó humor, ami mindkettejük sajátja, de az Adams hatására százszámra születő, színvonalban viszont inkább Sass József felé konvergáló fantasy- és sci-fi-paródiáktól ez az iromány annyira messze van, mint ide Verpelét.

Vegyétek meg ezt a könyvet, és meglátjátok, hogy még mindig vannak rejtett tartalékok a már-már klisévé koptatott világvégeszituban, és a rendszerint ezt követő „pár idegen összetalálkozik, 'oszt elindulnak együtt valahova”-jellegű történetindításban, hogy lehet olyat csinálni, hogy a szerző egyszer csak hipp-hopp beleírja magát a sztoriba, és az egész még jól is sül el, és legalább olvastok végre valamit, ami nem szépirodalomnak álcáozott pornó, meg ráérős bölcsészpalántáknak szóló lila értelmetlenség, hanem csak egy újabb történet, ami ráadásul kivételesen hangulatosan is van megírva.

6 komment

Címkék: ajánló könyv magyar sci-fi regény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valtozat 2006.12.23. 17:32:37

Hát ezt nem a madafaka írta, az már biztos!!!!!!!:-))))
Üdvözlettel: Fenes Tibor/Nulladik Változat
Én is a könyv barátja vagyok, kár hogy a szerző kimegy Amerikába, na nem baj, majd ő lesz a 'kasztaknatybacsi'!
Boldog Kalácsot!

Meauw 2006.12.23. 18:18:38

Csodás mese ami kirepit a 7köznapokból, nem tudtam letenni a könyvet. Izgalmas, emberi és tele van humorral, szerethető szereplőkkel.
Várom a folytatást!

ui:ez már "alap könyv" nekem, mindenkinek ajánlom.

fenchurch 2006.12.24. 01:07:18

Mindenkinek ajánlom, letehetetlen, csodálatos kortárs könyv...

valtozat 2006.12.24. 09:23:43

Semmi bajom Madafaka-val, csak be akartam indítani a beszélgetést, és egyben kicsit be is akartam magunkat visszareklámozni! www.nulladik.hu
Boldogságosat!!!!!
Manchester England, inglend
Szóval a szerző Angliába megy!

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.12.24. 11:58:07

a Csillagok hegyéről nem tudok nyilatkozni, ellenben a GÚS-t (márhogy az egészet, a vastagot) a felénél le kellett raknom, mert rettentően fárasztott pedig szeretem én az ilyet. Aztán meg fél év elteltével hiába próbáltam újfent nekiveselkedni nem emlékeztem már az előzményekre. (mondjuk egy ilyen roadbooknál lehet annyira ez nem is fontos.) Hogy újra el kezdjem meg nem megoldás az adott okokból kifolyólag. így aztán meglehet, hogy ez a könyv egy olyan sötét folt marad a számomra, ami csak öreg napaimra fog letsztázódni, mikor már nincs jobb dolgom.

A film meg jó szar lett. Az még az első könyvet is elbaszta, amit azér mondjuk ki, élveztem (márhogy az írott formát).

(szerkezd meg a neved, és akkor a nicked mellet is ott lehet a honlapcím ;o) )

Lotterfeld Boholy · http://www.boholy.blog.hu 2006.12.24. 18:47:25

...A halállistámra fog kerülni az, aki engem még egyszer a Galaxissal cseszeget!:) sztem azon kívül nincs sok párhuzam, hogy mindkét könyvnek kék a borítója... juj, vagy az még csak nem is kék??
süti beállítások módosítása