Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Király Linda, bandababák és Ond, a vakond

2006.12.21. 17:57 .:sz-b:.

Észrevették, hogy így év vége felé egyre különösebb dolgok történnek? Most nemcsak a Szűz Komodói Sárkányra gondolunk, persze arra is, de Madafaka, a húszfős underground koncertek elszánt látogatója legutóbb Király Linda produkcióját tekintette meg. Furcsa.

Elöljáróban annyit, hogy a szombati filteres bulink, amit a Masszívval toltunk le, nagyszerűen sikeredett. Rengeteg ember volt, és a főzenekarnak tetszett a produktumunk, így lehetőségünk nyílt rá, hogy a későbbiekben is közös koncertet adjunk. A csapos meghívott piára, és én eladtam egy csomó DVD-t, persze számla nélkül, mert az anarchia erről szól. Üröm az örömben, hogy az, amelyik az elképesztően magas, 10 eurós árért kelt el, elakadt a felénél, dehát ez a DIY átka. Majd alkalomadtán kicserélem.

A lemez egyébként 400 forintot kóstál, csak a srácnak döntenie kellett, hogy vagy magyar forintért vásárol, de akkor nem marad pénze sörre, vagy a konvertibilis valutát használja fel. Az utóbbi mellett döntött nagyon helyesen, már meg is van a képkeret, amibe belefoglalom ezt a papírost. (Mikor a Subbán olvastam, hogy sokan nem tudják, mi az az emo, már tudtam, hogy ha annyit mondok, hogy DIY, az kevés lesz. Hogy legalább ezt a ködöt szétoszlassam, álljon itt a definíció: a DIY a do it yourself , azaz a "csináld magad" rövidítése. [Eredetileg anagrammát akartam írni,mer rémlik valami latin kifejezés, de a wikipédia kidobta, hogy tévúton járok. Aki megmondja a helyes választ, az nyer egy Calypso-zoknit.]) A KOC DVD-je természetesen ilyen, és az ára is pont ennek megfelelő. Persze szerzői kiadásbn lehet minőségibb dolgot is kiadni, de ahhoz a minőségibb alapanyag is elengedhetetlen. Annak idején a Katétertől is vettem egy hasonló kaliberű cédét, ami ráadásul el se indult, de Bogyó is azonnal kicserélte.

Na ez a tényállás vágott pofán, mikor épp a Kingston Cruisers Jam Pub-beli bulijára ballagtam enyhén pityókásan. A 4-es villamoson annak rendje és módja szerint el is aludtam, majd arra ébredtem, hogy két lány azon tanakodik, hogy mivel elfelejtettek leszállni, vissza kell baktatniuk. Ez nekem épp elég volt, hogy tudjam, hova mennek, így együtt közelítettük meg a zene paradicsomát, ahol éjfél után féláron adják a virslit, és minden csütörtökön szilveszter van. Ugyan ingyenes volt a buli, viszont muszáj volt beadnom a kabátom háromszázért a ruhatárba, merthogy az kötelező, ellenben welcome drink gyanánt kaptam egy mézes pálinkát, ami nagyon ízletes. (A melóhelyemen a konyhások egyébként pikkelnek rám, de ez nem tartozik ide.) Én azt hittem, hogy lesz Club Tequila is, de nem. Ráadásul Peti poénkodott, hogy Király Linda lesz a sztárvendég, és kiderült, hogy tényleg. A KC sajnálatos módon csak fél órát játszhatott, és a repetoár többnyire kimerült a feldolgozásokban, hogy ez is rásegítsen a közönség megmozgatására, akik nem erre voltak felkészülve. Ők egyébként úgy kerültek ide, hogy a Mymusic-on van valami vetélkedő, amiben a hét (vagy hónap) zenekara kap a JAM Pubban egy fellépési lehetőséget. Ezt ugyan a Re-g nyerte, de ott most épp meleg a pite vagy mondhatnám úgy is, hogy szar van a palacsintában. Ezalatt nagy nehézséggel sikerült sörhöz jutnom. A csapos ezresből nem tudott visszaadni, úgyhogy megkérdezte, van-e nálam apró. "Mennyi?" "Nyolcszáz." "Akkor hagyjuk." Most hogy 800-ért vagy 1000-ért iszok egy korsó Drehert, nem teljesen mindegy? Már biztos, hogy ez lesz az új törzshelyem. Aki itt tisztességesen be tud rúgni, az már nem élt hiába, igaz, Tibi? Én mindenesetre inkább jól beosztottam a nedűt. Utoljára az Old Mansben takarékoskodtam ennyire egy Deák Bill-koncerten, de az az elmúlt évezredben volt, mikor még nem keserítették meg az életünket holmi megszorító reformok.

A Cruisers után az úgynevezett Twins következett, de előtte még volt bandababa-választás, a KC előtt meg hastánc. Egyikből se láttam semmit. A bandababa egyébként a grupie magyar megfelelője, és számomra teljesen érthetetlen, hogy Südi Iringó miért csinál ilyet. Nem volt jelen, szóval nem tudom, hogy ez csupán egy rossz tréfa volt a konferanszié részéről, vagy a véres valóság. Volt egy lány, akit Cidának hívtak, de aztán kiderült, hogy csak Zita. Szóval a Twins. Én nem tudtam, de ők nem mások, mint Király Linda öccsei. Van egy videóklipjük, ami jópofa, és megy a Viván. Ők a Kingstonnal ellentétben félplaybackben játszottak, olykor megjelent mögöttük egy szaxis meg egy pozanos csaj, akik a fene se tudja, mennyire fújták meg a hangszerüket, viszont háttértánc gyanánt épp elegendőek voltak. Egyedüli problémát az jelentette, hogy ha az ember laposképernyőn követi az eseményeket, akkor azt hiheti, hogy a csajoknak nincs ritmusérzékük. Ennek oka, hogy a műholdas kapcsolat eredményeképp lassabban jött át a kép, mint mikor Farkas Bercivel volt élő kapcsolat a Szaljut 6-on. Egyszer egy fiatal kiscsaj is beszállt a műsorba, feltételezhetőleg mint a legkisebb Király lány. Mondjuk ezt megcáfolni látszik az a tény, hogy volt itt egy úriember - akiben én a Király apukát véltem felfedezni -, a vállán egy csöppséggel. Komolyan, ez pont olyan, mint a Polgár család, vagy hogy stílusosabb legyek: a Jackson 5.

Az ő műsoruk lényegesen hosszabb volt, és az első húsz perc után már nagyon untam is a számtalan feldolgozás ellenére. Üdítő színfoltként jelent meg olykor egy rappercsaj amolyan réskitöltőként. Egy fickóval énekelt duettet Micimackóról, aki találkozott az oroszlánnal, meg a gorillával, meg a nyuszikával. Ebből is egyből a KOC jutott eszembe, mivel a Szúnyog legújabb reinkarnációja eléggé micimackósra sikeredett, és ne menjünk el az állatvilág mellett ilyen gyorsan. Atmannal (KOC gitár) próbáltunk írni a minap egy dalt néhány állatról, akik futballbajnokságot rendeznek az erdőben. Nem nagyon jött össze, azonban a Ladánybene szintisének meg pont egy olyan gyerekdalhoz kellett zenét szereznie, ahol az állatok vizipólóznak. A nagy válságunk odáig fajult, hogy állattörténetben meséljük el, ahogy a hét vezér elindul új hazát keresni, de sajnos "Tas, a sas"-on és "Ond, a vakond"-on nem tudtunk túllépni, és ez a terv is dugába dőlt. Nem úgy Juhász Árpádnak (igen, a geológus), aki valamelyik Mokkában pont egy hétvezéres dalt adott elő. Hihetetlen dolgok ezek.

Mint ahogy Király Linda első száma egy az egyben lemezről szólt. Ó, ha a Himnuszt is így adta volna elő, nem lett volna galiba, de akkor nem jöhetett volna létre ez. Tudom ciki, hogy még mindig ez a sláger, de hát ismerjük be. Más slágere nincs is. A második dalban hála az égnek Linda már villanthatott, akinek valóban jó hangja van, de Whitney Houstont én ha hamisan is, de legalább felismerhetően énekeltem, mint azt Kati megjegyezte. Hiába no. Az énektanár megéri a pénzét. Alapvetően tetszett a produkció. Karácsonykor csomagbontáshoz tökéletes.

A koncert végeztével anyagi ráfordításom visszahozandó megittam egy talált pohár sört, meg egy pezsgőt, de jobban belegondolva a nyitópálinkával már gyakorlatilag megtörtént a kompenzáció. Indulás előtt még elnéztem a WC-re, ami a faborításával, a hatalmas tükrével és a szobanövénnyel nagyon dizájnos. A hely egyébként egy nagy szar, mert van egy bazinagy bárpult középen, amit körül lehet állni, és így bárhonnan lehet rendelni, viszont a kiszolgálás lassú, és a rendelést se veszik fel izibe, valamint indokolatlanul nagy helyet foglal el az egész. Ennek következtében már 20 ember is nyomorgásig tudja tölteni a színpad előtti táncteret, ami ahhoz képest, hogy a hely annak idején az élőzene mekkájaként lett beharangozva, pusztán egy szükségmegoldás jellegű sarok.

8 komment

Címkék: koncert beszámoló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.12.21. 20:14:05

ehhez a varánusz témához csak annyit, hogy

ha a gyík épp zsidó lenne
most új vallás születhetne
hej.

mondjuk ez így karácsonytájt csudamód fura valamint aktuális és épp ezért mily meglepő

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.12.22. 09:38:54

Akroním, de fogalmam sincs ez a magyaros, kiejtés szerinti leírás mennyire terjedt el, acronym, ha úgyis angolt keresel.

A zoknit felajánlom jótékony célokra.

estragon 2006.12.22. 16:33:51

Padlizsan : leginkább akronímia így mifelénk.

Madafaka: baromira görög, nem latin.

Ska Peti · http://kingstoncruisers.hu 2006.12.27. 01:57:46

Te Béla!!!
Miattad most muszáj volt regelnem!
Akkora marhaságokat írtál ide le (fel) hogy az már bántó:

1. a Download partikon NEM a hónap zenekara lép fel!

2. a Re-G nem lett a hónap zenekara a mymusic-on sem most, sem korábban, bár többször nagyon közel volt hozzá. (a Twinz, és Király Linda sem volt a hónap zenekara még)

4. ráadásul a Jam pubban most volt először ilyen buli, a korábbi download partyk főleg a Fáklya klubban voltak, aztán egyszer a Szociálban! lehet, hogy soha többet nem lesz download a jamben...

Ja, és a Re-G nem vész el, csak átalakul!!!

Szóval légyszi legközelebb kérdezz, köszi! :)

Ska Peti · http://kingstoncruisers.hu 2006.12.27. 02:01:39

Hmm... És ezt is csak most vettem észre:
az egyik fellépő helyesen: TwinZ, twinz.hu

Csók a család, boldog új évet, stb.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.12.27. 03:11:46

hát ha egy tollvonással akarnám elintézni, az ügyet, akkor ezt írnám:

elnézést.

és legyen is elég ennyi.

na de akkkor már!

ha te úgyis így benne vagy a témában, akkor mondd már el, hogy mi a getnáj alapján választódik ki a hónap zenekara meg hogy mi a tököm az a download party!

az, hogy a király linda meg a twinz (így már tök érthető, hogy mér nem találtam a twinshez linket) nem kell hogy részt vegyen egy ilyen versenyen a fellépésért, azt teljesen megértem, meg el is várom, szal ha nem így van, akkor csalódott leszek.

a re-g-re nem is mondtam, hogy elvész ;o)

ja és akkor már www.bandababa.hu

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.12.27. 03:22:09

a hónap zenekara sztorit mégse mondd el, mer beleolvastam és annyira nem hozott lázba, hogy mindent tudni akarok. viszont a download cuccra továbbra is nyitott vagyok

u.i.: szavaztam rátok meg természetesen szintén.

Ska Peti · http://kingstoncruisers.hu 2006.12.27. 12:42:28

Nos! Hogy mindenki értse, a Mymusic az egy zenekari portál, egy gyűjtőoldal, amin több mint 1200 regisztrált magyar zenekar van.

Ez azért jó, mert így a koncertszervezők egy helyen megtalálnak minden stílust, és azon belül tucatnyi zenekart letölthető mp3-akkal, képekkel, sztorival, stb. így könnyű dolguk van, ha pl koncertet akarnak szervezni. A közönség is megismeri a színteret, ami a kedvenc zenekarán túl van, és a zenekarok is tudomást szereznek egymásról.

A Download party-kat (ami mindössze egy koncertsorozat fantázianeve) a mymusic üzemeltetői szervezik több mint 2 éve. Ez leginkább médiahírverés nekik, és fellépési lehetőség a zenekaroknak. Ez úgymond az oldal kirakata.

A zenekarok kiválasztása nagyjából véletlenszerű. A szervezők eldöntik, hogy milyen stílusú bandákat akarnak, abból melyik az ismertebb (értsd: hoz több fogyasztóvendéget), melyik aktív az oldalon, stb, végül jön egy telefon, és az ember már ott is van a színpadon.

Jön a Tv, újságírók, médiaszemélyiségek, te meg képviseled a mymusic zenekarokat. Interjúkat kérnek tőled a helyszínen, egész koncert alatt villog a szemedbe a vaku, felvillansz 2 másodpercre az Aktívban, és olyan emberek hallgatnak meg, akik amúgy soha nem mentek volna el egy bulidba, pl minket Király Linda, aki nagyot hibázott a Himnusszal anno, de azért füle, és hangja az van rendesen, és tök jól el lehet vele beszélgetni koncert után. Plussz hálásak vagyunk nekik, és Vikidál Gyulának a fent említett KOC számért is! :)
süti beállítások módosítása