Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Helyezzen öt golyócskát a nyelve alá, míg elolvassa ezt a posztot

2006.12.13. 09:55 TonyCaviar

Amikor Csáp elindult, arra gondoltunk, képtelenség lesz elolvasni ennyi könyvet, azért egy jó csomó könyvbe csak beleolvasunk, és ez lesz a „beleolvastunk” kategória. A beleolvasás mértékét hatvan oldalban állapítottuk meg, de mostanra világossá vált, hogy egy jó könyv esetében bűn megállni hatvan oldalnál. Másrészről meg vannak olyan könyvek, melyekből hatvan oldalt olvasni valóságos kínszenvedés – és egyszerűen nem várható el tőlünk, ezért leszállítottuk a kötelező adagot húsz oldalra. Itt van például ez a könyvformájú vénygyűjtemény – ki bírna ebből hatvan oldalt?

A Homeopatikából amúgy húsz oldalt sem kell elolvasni, mert a szerző számított rá, hogy türelmetlen, beteg emberek kezébe kerül a könyve, ezért a borító után közvetlenül egy kis kartonlapocskát találunk, melyen ott sorakoznak az azonnali orvoslásra szoruló kórképek ellen használható homeopátiás anyagok, a lap tetején pedig a következő mondat olvasható: „Helyezzünk öt golyócskát a nyelvünk alá, amíg időt tudunk szakítani a részletesebb keresésre”. Ezután a valódi drogos-mentalitást tükröző bevezető után olyan kórismék sorakoznak, mint pl. akut bánat, zuhanás a magasból, eszméletlenség, gázmérgezés, huzat, idegösszeomlás, sírógörcs, vérömleny és villámhatás. Az utóbbiról nem is tudom pontosan micsoda (talán villámcsapás félrefordítva), de örömmel láttam, hogy az ellenszerét (sok egyéb felsorolttal együtt) Opiumnak hívják. Merüljön el az ősi bölcsesség tőzegfüstjében, és ne hagyja, hogy a vajákos nyugati orvostudomány aszpirinnal tegye hidegre!

Dr. Walter Glück: Homeopatika
Fordította: Fürst Anna
Partvonal Kiadó, Budapest, 2006

11 komment

Címkék: könyv beleolvastunk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.12.13. 10:19:16

Ezzel az ópiummal csak az a baj, hogy a homeopátiás szereknél nem a molekula hat, hanem az anyag rezgése vagy információ-tartalma vagy mi, és ezért addig hígítgatják és rázogatják, hogy a végére már nem marad benne az eredeti cuccból semmi, hanem csak átveszi a rázástól a tulajdonságait (az se mindegy kézzel vagy géppel rázzák, a jó orosz kézzelrázósak az igaziak egyesek szerint). Sz'al ezt a fajta ópiumot rekreációs célra nem javasolnám. (Más formája meg illegális, azokat meg azért nem.)

Toymao 2006.12.13. 14:14:26

Mi veszi át a mit a RÁZÁSTÓL? Jumpin' Jesus! Woodoo Magic!

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.12.13. 16:06:24

Hát nem vagyok nagyon képzett a dologban, de asszem két alapelvre épül az egeész. Az egyik az analógia elve, ami nagy mennyiségben valamilyen tüneteket okoz, az kis mennyiségben azokat gyógyítja, mint a kinin és a malária esetében. A másik, hogy nem az anyag, hanem a benne - rezgések formájában - rejlő információ a lényeg, amit akármilyen vivőanyagra át lehet örökíteni. Ez most így hülyeség, mert honnan tudjuk, hogy a hasznos örökítődik a semlegesre, nyilván vannak semleges anyagok, amik átveszik a hasznostól, ehhez kell a rázás vagy kevergetés.

Ja és van az ősellenség a mentol, azt nem szabad homeopátiás készítményekkel együtt. Mondhatnám azt rosszindulatúan, hogy a büdös száj egyfajta homeopátiás marketing, de vannak mentol nélküli fogkrémek, direkt homeopátiás kezelés idejére. És perzse Mojito-t sem szabad inni, úgyhogy innentől felejtős az egész.8-)

Guga 2006.12.13. 17:34:49

Különben fasza dolog, amit onnan lehet megállapítani, hogy jobban működik a placebónál. Elsőre nekem is ezoterikusnak tűnt a dolog, amíg egy gyorsfosástól meg nem szabadított a carbo vegetabilis nevű homeopata cucc. Mondjuk nekünk mázlink van, mert itt a városunkban (vidék) lakik az egyik legjobb homeopata orvos, akihez tanácsért szoktunk fordulni. (Ő a körzetink is)
Szóval érdemes kipróbálni. A családból már 2 embernek múlt el (99%-ban) a parlagfüve, és nyugodtan mehetünk a susnyásba nyáron-ősszel kirándulni. Persze a szkeptikus orvosok a fejükhez kapnak attól, hogy "a rezgés gyógyít" meg ilyenek.
Ők azok, akik csak titokban használják, és mással rendeltetik meg maguknak:-))

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.12.14. 08:39:33

Jaja, az a baj, hogy ilyen hülyén hangzik, de a hihető statisztikák mégis igazolják. De majd csinálnak neki tudományos terminológiát, azt jó lesz.

Zsu 2006.12.15. 00:13:02

Gyerekek, ti annyira de annyira sötétek vagytok, ha még a homeopátiát sem fogjátok fel, hogy azt elmondani nem tudom !

És Nektek van bármi jogotok ilyen oldalt üzemeltetni ebben az országban, és az INDEX ezt még reklámozza is?

SZÉGYEN !

Ti írtátok, Tirpákia lakói:
"Merüljön el az ősi bölcsesség tőzegfüstjében, és ne hagyja, hogy a vajákos nyugati orvostudomány aszpirinnal tegye hidegre!"

Majd ha rákos leszel, és a csodálatos nyugati gyógyászat közli hogy elnézést, de három hónap múlva halott vagy, (előtte kemoterápia + jó drága gyógyszerek) de az általad (Tony) oly lenézett ősi gyógymódok segítségével esetleg meggyógyulsz és ÉLNI fogsz, akkor beszélgessünk el !

Mert addigra talán már lesz miről!


TonyCaviar 2006.12.15. 00:27:47

Hú,
ha ennyire mérges vagy, valószinüleg neked van igazad.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.12.16. 18:05:51

Zsu!

Szerintem a modern nyugati orvostudományt sem fogja fel a használók nagy része. Pl. az SSRI-okról el lehet mondani, mit csinálnak, de hogy mi közük van a depresszióhoz, az elég homályos. Hisznek benne, mert mindenki más is azt csinálja, és eléggé sokáig élnek. Végülis tovább, mint régen. Az meg már mindegy, hogy akkor nem csak gyógyszerek nem voltak de kaja meg fűtés se.

Egyébként a homeopátiához szerintem a nagyon-nagyon pontos diagnózis, az alkalmazható szerek nagyon-nagyon mély ismerete és ezek nagyon-nagyon eltalált összerendelése elengedhetetlen. Amikor viszont kombinált készítményeket meg gyógyítsd magad típusú könyveket dobnak piacra, az nekem jó esetben dilettantizmusról, rossz esetben meg kaszálásról szól. Vagy teljesen rosszul gondolom?

zoli79 · http://panel.wplanet.hu 2006.12.19. 23:26:55

"Majd ha rákos leszel, és a csodálatos nyugati gyógyászat közli hogy elnézést, de három hónap múlva halott vagy, (előtte kemoterápia + jó drága gyógyszerek) de az általad (Tony) oly lenézett ősi gyógymódok segítségével esetleg meggyógyulsz és ÉLNI fogsz, akkor beszélgessünk el!"

Kedves Zsu!
Édesapám gyomorrákos volt. Közölték vele az orvosok, hogy meg fog halni néhány hónapon belül. És, ahogy szokott lenni: jöttek emberek "tudományosan igazolt" ősi gyógymódokkal. És mit csinál ilyenkor a kétségbeesett ember? Természetesen ad neki egy esélyt. Minden szart kipróbált és ugyanúgy meghalt a végén. És ne tudd meg, rajta kívül hány hasonló esetet hallottam már! Akkor most melyik a jobb? Hitegetni az embert és addig is kisajtolni belőle minden pénzt rázós löttyökre és kristályokra, vagy közölni vele a tudomány jelenlegi állása szerinti nyers tényeket?
Természtesen lehet mondani ezekre a dögkeselyűkre, hogy ők kivételek és rontják a természetgyógyászat/homaopátia hírnevét, de eddig szinte kivétel nélkül az volt a tapasztalatom, hogy általában az emberi hiszékenységre építenek.
Félre ne érts, nagy rajongója vagyok a gyógyteáknak, elképzelhetőnek tartom, hogy vannak hagyományos, bevált módszerek, de ezek a rázós löttyök, kristályok, attila dombok már jócskán átlépik a józan ész határát.

becherpig 2006.12.22. 02:41:57

@zoli79:
egyrészt részvétem, másrészt a "rendes" gyógymód gondolom ingyen volt, ingyen kórház, ingyen gépek, ingyen kezelések.
miért várnád el, hogy egy másfajta gyógymód ingyenes legyen?

zoli79 · http://panel.wplanet.hu 2006.12.22. 20:42:43

Nem ingyenes egyik sem. Nem is várnám el. Szerintem a mondandóm lényege nem a pénzen volt.
süti beállítások módosítása