Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A taxis, a rendőr és a pénztárosnő

2006.11.28. 14:43 Büntető Béláné

Az enyhén goás háttér előtt pózoló zenekar igézően keveri a műfajokat. Van itt funk-szerű alap, van U2-ra hajazó magas gitár, költőinek szánt, kozsós szövegfordulatok, és megszólal minden létező effekt a káosz-refrén alatt. Sőt, külön adalék még, hogy olykor alig hallhatóan egy vérbeli rapper keménykedik a háttérben, aki már biztos szívesen berakná mancsát a puncsba. Ez egy stilisztikai hullámvasút, ahol mindenki megmutathatja, mire képes. A gitáros becsempész a futamok közé néhány dzsidzsit, a basszusgitáros vadul csattogtat, amikor épp nem figyelnek a többiek, az énekes pedig megereszti ezeket a fájdalmasan magas futamokat, amik, hűen a magyar pop hagyományaihoz, mindig arra rímelnek, hogy „már” vagy „még”.

Hallgassa meg őket!

„Ma se szállj el hamarabb, ahogy én azt szeretném!” kiált fel az univerzális nő, és én máris kezdek tisztábban látni. Szegény megboldogult férjem is kb. tizenkét másodpercig bírta az ágyban, ezért messzemenőkig tudok azonosulni a férfi hanyagság és a hajfestés eme éneklő áldozatával.

A BáZz BáZz BáZz zenéjét talán kísérleti középszerűségnek lehetne nevezni, és ezt tökéletesen jelképezi az énekesnő vibráló hajkoronája, ami pontosan félúton lehet az elegáns pénztáros és az divatos punk között. A hangszeres tagok pedig meggyőzően kombinálják a taxis nézést a hanyag titkosrendőr eleganciával, viszont pontlevonás jár a bőrmellény teljes hiánya miatt. Ez egy stabil kétharmad!

Mikor/hol alakultatok és miért? Kikből áll a zenekar?

A BáZz BáZz BáZz 2001-ben alakult, egy ének, gitár és egy basszusból áll a zenekar.

Hogyan definiálnátok a zenéteket egy mondatban?
Dallamos zene szúrka-piszkákkal.

És egy jelzõs szerkezettel?
Tökre nagyon jó :)))

Kivel lépnétek fel a legszívesebben?
Akiknél már nem remegne a kezünk, meg a hangunk

És a legkevésbé?
Playback-bajnokokkal soha

Mi volt a legszebb élmény, amit a színpadtól kaptatok?
Idegen emberek megszólítottak a koncert után, hogy tetszett, amit csináltunk

Mit jelent a nevetek?
Óriási titok

Hajlandók vagytok koncert utáni szexre? Egymással vagy a rajongókkal?
Miért csak utána?

Igaz-e, hogy az új számaitok dallamosabbak, ugyanakkor keményebbek lesznek?
Nem igaz

Butykos, vízipipa, kémcsõ vagy Biblia?
A butykos és a vízipipa nélkül is tudunk idióták lenni, a tudományokat mindannyian kedveljük és a Biblia nem azért kell, hogy onnan merítsünk hitet.

John vagy Mick?
Persze, hogy mindkettő

Meg akarjátok-e változtatni zenétekkel a világot?
Nem

9 komment

Címkék: zene demóverseny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorugas 2006.11.28. 15:05:36

úgylátszik a jobbakat a végére hagyták. bár az igazat megvallva nekem nem tetszik. rendesen összerakták, de vmi nem stimmel mégsem. ennyi.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.11.28. 15:21:36

Ezt is szeretném koncerten, és én is odamennék azt mondani, hogy tetszett.

froccsos 2006.11.28. 19:14:00

na az ilyenek után érti meg az ember, hogy miért terjed az instrumentális zene. ki a faszom kíváncsi erre a ****ra?

ha legalább visszafelé énekelné a szöveget, nem küszködne az agyam, hogy megértse. legalább 50%-ban leterhel az ének, pedig a többi tekerős jampec jobban érdekel.

csaj kibaszottul hamis, de gondolom ez is a produkció része. mármint a vöröskeresztes keresztény szánalomkeltés.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.11.28. 22:04:18

hááát... a nőci hangja az tényleg húz!
...le a pontértékből. :)

fuzzbomb 2006.11.29. 12:25:33

Jézusatyaúristen EZ MI ?????

A hátam libabőrösödött zavaromban, annyira gáz. Gyerekek, ezt nem gondolhatjátok komolyan. Nálatok még az igen-igen gyenge magyar mezőnyben is sokkal-sokkal jobbak vannak.

Ének = NULLA. A lány nem tud énekelni. Pont. Ezen a tényen a tökéletesen érdektelen, klisés énekdallam, illetve az artikulálatlanul, a magyar énekesnők gyakorlatilag 100%-ára jellemző zárt, orrhangú "ééé"-zéssel előadott sablonos szöveg sem segít.
Virtuózkodni próbáltok, harminckettedezni, mintha ettől jobb lenne, pedig dehogy, ez csak arra jó, hogy kiderüljön, a zenészek képtelenek pontosan játszani. A hangzás lapos, dinamikátlan, az elején még fel is figyelne az ember a sokféle színes hangra, aztán 10 másodperc sem kell, hogy az egészről kiderüljön: alibizene.

hogyishíjják 2006.11.30. 12:56:59

Ez egy nagy semmi. Az eleje még valamennyivel jobb a takonynál, de a csaj hangja meg a vége egy valóságos kivégzés.

Guga 2006.12.02. 11:57:41

Hallgathatatlan szar. Mit keres itt egy viszonylag jó basszusgitáros?

io sono 2006.12.03. 20:13:37

Szerintem ez a zene eddig a néhány jó közül az egyik.
A gitáros egész jó ötleteket alkalmaz,hallhatóan ügyeskezű,egyedi.A basszusgitáros is baromi jó,érezni és hallani a súlyozásokat, roppant jó ötletességgel merül el a zenében.A zene nagyon tetszik,ez is egyediségről árulkodik és nem olyan popszar,mint általában a mai zenék.Az énekdallam egész dúdolható,a szöveg és annak világa teljesen mai,mégis valahol abszolút egyedi és egyben abszurd.Engem meggyőztek és örömmel venném,ha nálam lépnének fel.
Az énekesnő az,aki ebbe nem fér bele.
süti beállítások módosítása