Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Budapest szélesben

2006.11.16. 16:15 .:sz-b:.

Rendhagyú formátumú albumban adták ki Pump Károly Németországban élő fotóművész Budapest-képeit, a német Edition Panorama sorozat ugyanis - nevéből sejthetően - panorámaképekre szakosodott, így a könyv széles és lapos, emellett felfelé lapozódik, sőt egy keménypapír tokba csúsztatható.

A sorozat három dizájndíjat is nyert (Red Dot, iF, DDC Gute Gestaltung), eddig például Párizsról, Velencéről, Kubáról vagy Tibetről jelentek meg itt kötetek.

Pump képeit már bemutatták tavasszal Németországban a magyar kulturális évadon, a méteresre nagyított fotókat akkor egy hídon is kiállították. (Pár fotó itt a lent, a galériában megnézhető).

 


 

A képek Budapestet egy talán sosemvolt idilli állapotban mutatják, emiatt eléggé képeslapszerűek (ez különben szándékos: Pump úgymond "a város csöndjét" akarta megragadni), bár ebből a műfajból is kitűnnek egyszerűen azért, mert panorámaképek, és a fotós legtöbbször keres a témában valami szimmetriát, ami elég jól tud kinézni egy ilyen széles képen. Azoknak, akik itt élnek, talán érdekesebb lehet egy másfajta megközelítés, egyszerűen azért, mert már annyiszor láttuk az Országházat vagy az Iparművészeti Múzeumot, de orzságimázsként kiváló az album, és idegenbe szakadt rokonainknak is nagyszerű ajándék, hadd sóhajtozzanak, milyen szép város is ez a Budapest. (Amennyire tudjuk, itthon az Alexandra könyvesboltokban hozzá lehet jutni a könyvhöz.)

2 komment

Címkék: fotó könyv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kola 2006.11.17. 16:21:48

cardiff-ról szinte csak ilyen formátumú képeslapokat vettem legutóbb... valóban sokkal jobban néznek ki a széles képeken az egyes látványosságok.

gabesz · http://www.ilovebeer.hu 2006.11.18. 10:03:51

én ismerek ithon is olyan fotóst, aki hasonló képeket csinál!
szerintem nagyon szépek!
www.grafit.hu
süti beállítások módosítása