Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ha levágod a hajad, néger nyakláncot kapsz

2006.10.05. 00:49 Földes András

Valami nagy horderejű dologról szól a bokszolóarcú rapper, Busta Rhymes új albuma, állapítottam meg izgatottan, még mielőtt megnyomtam volna a play gombot. Nem a cím , hogy The Big Bang, egy ilyen nem téveszti meg a gettólakót.

 

A cd melletti füzet képei azonban a rapper forradalmi átalakulásáról, új felismerésekről, talán jellemfejlődéséről is árulkodnak. Míg a címoldalra Busta sztenderd, karba tett kézzel ábrázolt, marcona fotóját nyomták, a középső két képen az látható, amint ez a durva alak lenyírja hosszú rasztahaját. Az egyik képen még vastag hajhurkák lógnak az övéig, a szemköztin viszont már a kezében tartja azokat, kopasz, és lesüti a szemét, mintha a farkát nézné.

 
A hátsó borítón aztán vastag néger nyakláncokkal látható az énekes, de annyi van a nyakában, hogy a füléig ér a cucc. Viszont nem röhög, hanem komolyan néz, én pedig elbizonytalanodom, hogy akkor mit jelenthet mindez.
 
Ennyi bling blingre cserélte be a varkocsait? Külvárosi tahó leszel, ha levágatod a hajad?
 
Aki a zenében és a szövegekben keresné a választ, annak itt a rövid összefoglaló. Busta Rhymes énekel a durva utcáról, a gyönyörű kurvákról, a szexről, van néhány szám a drogról, továbbá arról a nagyon jó buliról, amikor csomó csaj volt a diszkóban, mind táncolt, rázta a fenekét, és hozzábújt a menő csávókhoz.
 
Ha felcsigázta a témaválasztás, valószínűleg újszerűnek találja majd a zenét is, amiben pumpálós hiphopok, lépegetős rap és soulos összesimulós számok váltakoznak. A műfajt nem újítja meg az anyag, és kevésbé formálja át Busta Rhymes képét, mint egy hajvágás. De a Big Bang azért korrektül összerakott lemez, köszönhetően többek közt Dr. Dre produceri szereplésének. A rapper ugyanis a legendás Dre kiadójánál, az Aftermath-nél készítette a számokat.
 
Meggyőzőek a vendégművészek is, feat. többek közt Missy Elliott, Nas, Q-Tip, Raekwon, sőt Stevie Wonder. Aki hajlamos négernek képzelni magát, miközben fülhallgatójában, lövéseffektek közepette a gettók durva valóságáról rappel egy mély hang, szeretni fogja a lemezt.

5 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agent T 2006.10.05. 09:15:35

Nem kell ahhoz négernek képzelni magunkat, hogy szeressük ezt a lemezt... vagy bármilyen hiphop lemezt. Azért mert valaki ezt a stílust hallgatja még nem biztos hogy négernek hiszi magát imho.

mookid · http://mookid.freeblog.hu 2006.10.05. 10:20:44

naa, Tschöppy, ugyanmár, azért nem lenne rossz, nem? :)

Agent T 2006.10.05. 10:46:03

Megvagyok nélküle, jó nekem így ahogy vagyok :)

Té, mint Tamás 2006.10.09. 21:54:49

De ahhoz, hogy valaki komolyan tudja venni a fent látható képet, már tényleg szükséges némi néger-vér, vagy még inkább négerek közt való szocializálódás.

kisvuk 2007.04.27. 11:51:36

Busta egy nagyon komoly forma ebben a műfajban nem értem miért kell bántani?
RámDAló
süti beállítások módosítása