Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Vegetatív fosszilitás

2006.09.29. 10:37 enba

Saga nevű zenekarból többet is ismer a világtörténelem; a borítón látható fémlégy, vagy mi láttán először hirtelen azt is hittem, hogy ez valami újdonsült, tájékozatlan német true metál zenekar, és nem az a rockdinoszaurusz, akikkel kapcsolatban kábé tíz éve fogadtam meg, hogy a büdös életben nem fogom meghallgatni egyik dalukat sem, mert az arc, akinek először láttam Saga-cédét a kezében, a földkerekség legrosszabb haknizenekarában énekelt, és mint ilyen, a prekoncepció adott volt, és működött is jó ideig. Aztán a google-os oknyomozás során kiderült, hogy igen, ez mégiscsak az a zenekar, és az isten sem ment meg attól, hogy legalább négy perc erejéig bele ne füleljek a lemezbe. Francba.

Az előérzeteim persze nem csaltak. A Saga pontosan annyira ratyi zenét játszik, mint amilyenre számítottam; ilyen régies progresszív rock, ami már talán a legvirtiglibb bölcsészeknek is ciki. Kicsit olyan talán, mint a Rush, azzal a különbséggel, hogy abban van spiritusz, a Saga meg csak úgy létezik, a vakvilágba bele, gyártja a gyaníthatóan egyformán semmilyen lemezeket, mint a Trust. Nem rossz ez persze, meg van csinálva, hallatszik, meg húsz év alatt egy szélütött pávián is megtanul talán úgy gitárszólózni, mint Ian Chricton, (ezt most csak azért, hogy bebizonyítsam: én is ismerem az allmusic.com-ot), csak éppen értelme nincsen az egésznek. Semmi felforgató, semmi megrázó, semmi dráma nincs itt; lötyögnek a sziámi ikerként lemezre fosott dalok egymás után, és mire észbekapna az ember, nemhogy négy perc telt el az albumból, hanem egyenesen a negyedik szám szól úgy, hogy egy büdös hang nem maradt meg egyikből se. Talán a haveri köröm szűrésére alkalmas egyedül a Trust; az első jelentkezőnek örömmel odaajándékozom a korongot, utána pedig megszüntetek vele minden kapcsolatot, mert aki az ilyenért képes rajongani, az nem barátom egyáltalán.

2 komment

Címkék: zene rock

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robbery 2006.09.29. 11:31:36

na de kinek jut eszébe meghallgatni egy saga-lemezt 2006-ban? ez olyan, mintha kocsit mosnál fecskében az udvaron vasárnap délelőtt.

themanmachine 2006.09.29. 11:57:17

nem védeni akarom őket (nem is nagyon lehet), főleg, hogy ezt a lemezüket nem is hallottam. viszont viszonylag friss lemezeiket is ismerem, valóban nem az igazi. azonban csináltak 5-6 olyan lemezt (Saga, Images at Twighlight, Silent Knight, Worlds Apart, Behaviour, Wildest Dreams: jó rég volt) amelyekből 1-ért is sok zenész 10 évet adna az életéből. ja, és kiváló koncert zenekar.
süti beállítások módosítása