Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Magyar gigabulik egy titokzatos floridai klubban

2006.09.22. 12:55 .:sz-b:.

Zavarbaejtő linkre bukkantunk a világhálózaton, arról ugyan eddig is volt valami homályos elképzelésünk, hogy idegenbe szakadt hazánkfiai előszeretettel utaztatnak ki magyar ún. sztárokat magukhoz hakni céljából, de azért szembetalálkozni egy ilyen flyerrel mégiscsak más:

Ezzel a programmal nyitja az idényt a floridai Sarasota magyar közösségének klubja október 6-án, enyhe képzavarral az Italian Delight nevű helyen. A klubnak köszönhetően a magyar popzenei élet szinte pezseg a városban, novemberben Demjén Rózsi, a "Detonátor" lép majd fel, de járt már itt a Dolly Roll, a Fresh-lányok, az Ámokfutók, illetve MC Ducky és Baby Gaby.

Úgy tűnik, a klubot DJ Kari, alias DJ Car-e szervezi, akinek a honlap szerint a "Nagyon nagy, kérem szépen!" lehet a védjegyszerű beszólása. Még legalább egy magyar lemezlovas működik egyébként a városban, ő DJ Laslo, aki besegített a Dolly Roll-bulin is, egyébként meg a sarasotai Khrome diszkóban rezidens.

Ugye nem csak Sarasotában vannak ilyen bulik? Kínzó kíváncsiság kezdett gyötörni bennünket, úgyhogy ha tudnak ilyesmiről, esetleg rendszeresen járnak csörögni a helyi magyar klubba, ne fogják vissza magukat, osszák meg velünk!

15 komment

Címkék: zene magyar usa különös

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bhunor 2006.09.22. 21:59:17

Azert nem baj ugye, hogy mi is szeretjuk a magyar zenet?! :-)Kulon koszonet Karinak, aki faradsagot, idot, penzt nem kimelve megszervezi ezeket a bulikat.Gyertek el Ti is!

froccsos 2006.09.22. 22:22:54

középső kopasz csokker köcsög fejét mindig úgy képezelem el, hogy úszik a víz alatt,
felette jég,
fejével aztat hasítja szét.
hehehe, ti nem?

dejavubazz 2006.09.23. 00:50:53

bhunor:

Nade AMOKFUTOKAT BASZKI?????

Szerintem az bizony nagy baj!

:)

zoli79 · http://panel.wplanet.hu 2006.09.23. 12:01:04

Ez elég pusztító...
Egyébként a jelenségről érdekeseket lehet ovlasni egy Dinnyés Józseffel készített interjúban. A lap nevére nem emlékszem: az a valami, amit Intercity-n teríítenek, talán Mix.

bhunor 2006.09.23. 12:39:03

Hat igen...lehet nektek,magyaroszagi magyaroknak "ciki" ez a dolog,de nekunk nem az!Miota itt vagyok kulfoldon erzem azt, hogy milyen is magyarnak lenni!Hiaba is mondom olyannak aki nem elt hosszu tavon kulfoldon.Felertekelodik az ember magyarsaga.Akarki akarmit is ir interjukban, nekunk ez egy kapcsolat a szulofoldel, megha az Amokfutok is az.Latom sajnos itt is csak a fikazas megyk,mint otthon szinte barhol,ugyhogy szep napot mindenkinek!

darkmirjam 2006.09.23. 13:38:26

Kedves bhunor!

Azt hiszem meg tudlak érteni. A tartós külföldi lét csakugyan oly erős nyelvi szomjúságot képes ébreszteni, hogy akár az Ámokfutók is fogyaszthatónak tűnik.
Azt is be kell vallanom, hogy még dark korszakom kellős közepén is képes voltam jól érezni magam egy Dolly Roll koncerten.

Itt nem csak a fikázás megy, ebben nincs igazad, kár, hogy szállóigévé vált már ez a mondat.

Csakhát...
Kozsó tényleg gáz zenésznek.
Managernek a jelek szerint sokkal jobb.

Attól félek, hogy esetleg kis országunk határain kívül valaki meghallja, és arra következtet, hogy nálunk ő népszerű.

Ebből arra a megállapításra juthat, hogy magyar ember kedvenc dísztárgya a fröcssöntött kertitörpe.

Kozsó fikázása egyébként nemzeti sport.
Ő a gagyi szimbóluma.

dejavubazz 2006.09.23. 15:45:30

bhunor 2006.09.23. 12:39:03

Udv!

Ott volt a smiley, vagy nem volt ott a smiley?

Persze ettol fuggetlenul a durcat is be lehet vagni, elbol. :)

Foszt 2006.09.24. 11:02:37

Én négy évet töltöttem Párizsban, de ennyire sehogy se sikerült lepusztitanom az izlesvilagomat... Komolyan sirhatnékom van...

Szent Paraszolvencia 2006.09.25. 08:26:16

Csak azt sajnálom, hogy ezek az extrémtrágya együttesek nem maradtak kint végleg amerikás magyarokat boldogítani, mindenkinek jobb lett volna. Rendben, egy kivételével: Demjén Rózsi, ő legalább jól mutat a Heti Válasz plakátján :-D

Kedves Amerikába szakadt gyermekeim, én is éltem külföldön, de azért ilyen ízlésnyomorba nem sülyedtem. Feltételezhetően nem a kinti körülmények miatt hallgattok ilyen ,,zenét", hanem már itthonról exportáltátok a szellemi horizontot,ami Florida mocsaraiban sem tágult, hála a lapos földrajzi viszonyoknak.

Eleve: miért kellett ilyen khm, túlérett, nyugdíjas zenészeket kiutaztatni? Ez a legkisebb közös többszörös? Kik vagytok ti, nyugdíjas vendéglátósok klubja?

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.25. 08:58:49

Óvatosan kritizáljatok, feleim, mert szegény Lovasi is hazaárulóvál vált, amikor egy erdélyi koncerten tett valami megjegyzést azokra a zenekarokra, akik nem zenei tevékenységük, hanem nemzeti identitásuk miatt tudnak határon túli magyarokkal házakat tölteni!

legend 2006.09.25. 08:59:18

hiphopboyz, dolly, kozsó mint nemzeti identitás... nem rossz!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.09.25. 18:18:44

És ők nyaralni mennek és mellesleg zenélnek, vagy zenélni mennek és mellesleg nyaralnak?

Eras 2006.09.27. 00:10:59

Hat igen,ismet nem csalodtam otthon elo "kedves magyar honfitarsaimban". Fikazni, lehurogni es masokat kritizalni mindig is nagyon jol tudtak a magyarok. Foleg azok akik otthon ulnek a segguket vakarva es arra varva hogy majd csak lesz valahogy. Persze eletukben nem probaltak semmit tenni hogy esetleg ok adjanak valamit a tarsadalomnak amire kesobb emlekezhetunk.
Igen mi szeretjuk a magyar egyutteseket, akkor is ha nem a legjobbak. Ok legalabb probalkoznak es kiallnak mindenki ele. Nem otthonrol a kanaperol okoskodnak hogy hogy is kellenne csinalni.
Akik itt elnek, nem nyugdijas vendeglatosok klubjabol valoak. Minden korosztaly megtalalhato amibol adodik hogy a regi es nagyon regi egyutteseket is szivesen latjuk , mert mindenki mas zenen nott fel. Kivancsi volnek hogy Te "Szep Paraszolvencia" milyen zenen nottel fel?
Valoszinu a legujabb rave vagy techno tam-tam-on, azert nem ertekeled a zeneszeket akibe a csufot vered. Ha valaki meg nem vilagositott volna fel az nem zene. Legalabb is nem olyan amire beloves vagy ital nelkul is jot lehet bulizni.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.09.27. 06:59:45

Eras. annyira sablonduma ez, hogy még azt is el tudom képzelni, csupán vicceskedsz, mert aki ezen szavak jelentése mögé teljes vállszélességgel oda mer állni az egy barom.

és ne mondd azt, hogy a HHB jó. egyedül az első klipjük volt ütős, ami fekete fehér volt és egy kamerával lett végigvíve egy börtönben(?). abban még gengszerkedtek. aztán kiderült, hogy az egész albumon az az egyetlen ilyen szám, a többi csöpögős csigafos. pedig az még vicces is volt, mikor levy t (vagy og duck, de ez részletkérdés) tüzet akart adni valami luvnyának, de a zippot csak másodjára sikerült meggyújtanija a nadrágonrántással.

"apám nem volt, anyám már halott. az intézetben roszzul bának velem, mer halott." (tuti pontatlan de így vésődött az emélkezetembe)

SzP szerintem arra utalt hogy ki miért csak az olyan zenekarok jutnak, akik itthon a vidéki diszkókba szervezik az országos turnéjukat?

u.i.: a dolly roll jó, bár a tipi tapi dino akkora törést hozott, hogy azóta nem követem a munkásságukat, viszont a koncerteken úgyis az azelőtti megy, ami azért igencsak ütős. nade a másik két csapat nem tud semmit felmutatni nagyon. szal akkor inkább menjen a szűts judit ja.

rocksztar 2006.10.19. 17:33:53

tökvéletlenül voltam Sarasotában 98-ban, viszonylag nagy magyar kolónia él ott, de amit végülis akarok mondani az az, hogy Szeles Mónika is itt él, és emiatt az amerikaiak nagyon birják a városban a magyarokat.
süti beállítások módosítása