Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Büntetőné legmocskosabb fantáziái: Eszter és a Faszhegyezők

2006.09.15. 00:01 Büntető Béláné

Engem minden együttesben más fog meg először. Nem is feltétlenül a zenéjük. Három-öt formás férfiseggre például sokkal szívesebben rávetném magam, mint Freddy Fresh „The Last True Family Man” című albumára, pedig szerintem az a modern tánczene csúcsa. Hallottak már olyat, hogy valaki elélvezett volna egy bravúros hangnemváltástól? Bezzeg a Putyi bácsi, a szomszéd vájár, akinek olyan cerkája volt, hogy mindig az ő csilléjében ülésezett a Nőtanács elnöksége.

 

Hallgassa meg őket!

De hagyjuk a pöcsnosztalgiát, meg a kádárista múltat, és forduljunk rá legfrissebb önkéntes véradónkra, a Down the Dayz együttesre. Nekik a cuki koncertfotójuk az erősségük: áll elől a „gründoltam egy együttest begerjedt hímekből”-típusú kiscsajszi, mögötte meg az össze kan csak arra koncentrál, hogy a hangszerével eltakarja a csintalanul kalimpáló lompost. Nézzék meg, milyen szégyenlősen bámulnak mindannyian lefelé! Pedig nem ciki az fiúk, én is mindig arra gondolok. (Külön a figyelmükbe ajánlom a basszusgitárost és a kongást. Nekem bejönnek.) Ja és elnézést az ódivatú péniszszinonimáért, de ma 26 éve, hogy nem érintettem bájdorongot.

Szóval nem rossz az alapfelállás (hehehe), a zene viszont kábé annyira vérforraló, mint Gyurcsány „A Pápai Szexmasina” Ferenc miteszereltávolítás közben. Először az jutott eszembe róla, hogy triphop, aztán az, hogy „ezek tuti német művészeti főiskolások”. Ők maguk azt mondják, hogy „lassú „downtempós” dalok, élő hangszerekkel előadva, és egy kis elektronikával vegyítve”, de ez semmit sem jelent, hiszen a legszebb színpadi emlékük az, hogy „Koncert után odajött egy lány és csak annyit mondott, hogy „köszönöm” „. Igazából még az áriázós skandináv operaénekesnő-metál jutott az eszembe a Down the Dayzről, bár a legkevésbé sem fémzenészek, de aztán megint a péniszre kellett gondolnom. Átkozott öregedés! Amúgy is, az a zene, amiben konga is van, abstart szar, ahogy vágyaim pillanatnyi tárgya, Szabózé Zoltán kolléga mondta egyszer. Miközben lassú, érzéki mozdulatokkal masszírozta a Rudi Zoltán tv-elnöktől kapott albínó tengerimalacát.

Hú, én már ettől is begerjedtem, azt hiszem, távoznom kell. Olvassák inkább a kötelező interjút.

Mikor/hol alakultatok és miért? Kikből áll a zenekar?

A Down The Dayz Budapesten 2004 telén, kezdetben Spiritshine néven indult projektként, amit Polyák Eszter az ismeretségi körében lévő zenészekből hívott létre, ötletei, dalai megformálásához.

Polyák Eszter - Ének
Nagy Gedeon - Gitár
Artner Gábor - Basszus, sampler
Szabó Csaba - Ütőhangszerek
Vizvárdi András - billentyű

Hogyan definiálnátok a zenéteket egy mondatban?

Lassú „downtempós” dalok, élő hangszerekel előadva és egy kis elektronikával vegyítve.

És egy jelzős szerkezettel?

Triphop-os :)

Kivel lépnétek fel a legszívesebben?

Bárkivel, aki nem sablonos gagyi zenét játszik!

És a legkevésbé?

Tudnánk neveket mondani, de nem fogunk.

Mi volt a legszebb élmény, amit a színpadtól kaptatok?

Koncert után odajött egy lány és csak annyit mondott, hogy „köszönöm”. Tudom hülyén hangzik, de bearanyozta az egész esténket.

Mit jelent a nevetek?

Talán „múló napoknak” lehetne fordítani. Úgy tudom ez egy kifejezés, aminek csak abban a szövegkörnyezetben van értelme, hogy: …I’m counting down the dayz. Persze igazából „days” és lehet hogy rosszul tudom :)

Hajlandók vagytok koncert utáni szexre? Egymással vagy a rajongókkal?

Mindenki a párjával, akár koncert előtt is.

Igaz-e, hogy az új számaitok dallamosabbak, ugyanakkor keményebbek lesznek?

Rosszul tudod.

Butykos, vízipipa, kémcső vagy Biblia?

Butykos.

John vagy Mick?

Ezen még vitázunk.

Meg akarjátok-e változtatni zenétekkel a világot?

Túl öregek vagyunk már, hogy elhiggyük ezt.

Önnek még jobb zenekara van? Jelentkezzen!

42 komment

Címkék: zene demóverseny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.15. 08:30:16

Nekem ez tetszik. Egy kellemes, nyárvégi, délutáni fesztivál koncert, egy 100 megatonnás száj-száj rakétával, lágyan ringatózni a kellemesen melengető napsütésben és a finoman ölelő zenében, és közben, csak úgy megszokásból, az énekesnő öléről fantáziálni diszkréten (bennem ez a processz fut a System Idle helyett).

Az szokott a baj lenni, hogy az ilyen bandákról mindig kiderül, hogy nem csak absztinensek, hanem még prohibícionisták is, aztán lehet parázni, hogy az ideológiailag is azonosult törzsközönség majd jól szétrugdossa a politoxikomán seggemet. Az Echo of Dalriada is gyanús nekem, pedig a zenejükhöz hajlandó lennék megalkotni a tripmetál kifejezést, ha még nem tették ezt meg mások előttem.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.15. 08:32:49

És persze jellemző, hogy az első dal amire szavaznék, szavazó kellékek nélkül kerül fel. Üldözési mánia rlz!

kicsitian 2006.09.15. 08:44:48

Teljesen jok! Sot, az eddigi versenyzok kozul ok a legjobbak. Kulon piros pont a magyar akcentustol mentes angol szovegert. 5 pontot kapnanak, ha lehetne szavazni :P

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.09.15. 08:50:55

a nyárnak vége! a romantikának vége!
elmúlt a szezonuk, túlhaladták idejük..
hogy kilógjon az elégtelen a naplóból!

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2006.09.15. 08:57:31

Tényleg jók... az Esclin Syndo is hasonlót játszik. :) 5 pont

downthedayz 2006.09.15. 09:10:39

kösz az eddigi kommenteket. Egyébként még van néhány szám a weboldalon - www.downthedayz.hu - úgy talán teljesebb lesz a kép (tripmetál???)

.:sz-b:. 2006.09.15. 09:36:51

bocs, Buntetone valami technikai problema miatt lehagyta a szavazos cuccot, de mar van

downthedayz 2006.09.15. 10:01:20

Elhatároztam hogy nem nagyon fogok reagálni, úgyis kapunk jót és rosszat.
de ezt nem tudom megállni:
drflash! Egy paraszt vagy!

kicsitian 2006.09.15. 10:06:14

Amikor szavazni akarok, ezt kapom vissza:

Fatal error: Call to undefined method DataObjectListCache::sweepCacheDir() in /var/www/blog.hu/goldmine/take_rating.php on line 33

Firefox 1.5.0.6-om van.

kicsitian 2006.09.15. 10:07:56

drflash, a "szep ez a lany" helyenvalobb lett volna :)

Tinnitus 2006.09.15. 10:17:43

Tetszik. Végre valakik, akik tudnak is zenélni, nem csak zúzni. 5-ből 4 és fél.

koala 2006.09.15. 10:37:04

Büntető Béláné "kritikáját" undorítónak találom, a zene viszont hátbizsergetően klassz! Én is csak annyit tudok írni, hogy: köszönöm Down The Dayz!

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2006.09.15. 10:38:48

Határozottan jónak tűnik, pedig engem általában idegesítenek a digigit hanzások. Kellemes a kislány hangja, és amíg nem jövök rá hogy mire emlékeztet addig érdekesnek tűnik összességben...
Végre egy banda aki komolyan veszi önmagát, és megis felel ennek a követelménynek, négyes.

Voross 2006.09.15. 10:54:16

4 pont. Mert. Csak. Mer' teccik, azéér'!

Sokmindent elmond, hogy miattuk-miattatok regisztráltam a blog.hu-n. Kellemes, nekem tetszett. Büntető Bélánén jót röhögtem, de értékelni a saját szájam íze szerint értékeltem. Hajrá. (Bélánénak pedig kitűnő KOOH-I-NOR cerkákat javaslok - kapható minden nagyobb Ápiszban... kisebb-nagyobb méretben...)

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.15. 11:04:07

Ha drflash az a drflash, akitől nem csak a velvetes csajok, de az index teljes stábja korra es nemre való tekintet nélkül nedvesedik, akkor nem jó beszólni neki, mer' sosenem lesz így stúdiózás.

És persze ha drflash az a drflash, akkor rögtön megfelelő kontextusba kerül a hozzászólása, és lehet tudni, hogy ez nem személyeskedés, hanem önkifejezés, társadalomkritika, sz'al művészet, bazmeg, művészet. (De nincs kedvem elölről kezdeni a Slayer kapcsán kialakult gepnarancsos vitát. Új társaságban előbb megfigyelni, megérteni, csak utána hisztizni, ha tényleg muszáj!)

A tripmetált meg az Echo of Dalriada-ra terveztem, ottan kétlápgép meg torzító meg hörgés, nem délutánra.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.09.15. 12:10:58

ez a drflash az a drflash. a zene meg kellemesen andalító.

Tinnitus 2006.09.15. 14:02:32

szuperapu - Sztem a lány Cardigans énekesnőjének a hangjára emlékeztet.
Remélem, ezután is érdekesnek érzed majd őket!
Az oldalukon meghallgattam a többi dalt - azok is nagyon kellemesek voltak

wintermute 2006.09.15. 15:19:57

Az énekesnőtök hangja miatt regisztráltam ide. Tényleg nagyon emlékeztet a Cardigans-os lány hangjára, de én először, az only hallgatása közben a Morcheeba énekesnőjének enyhén fátyolos, hihetetlen sajátos hangulatot teremtő hangjára gondoltam, amire szerintem döbbenetes módon, a megtévesztésig hasonlít. Angol kiejtés is tökéletes, ami, ha nincs meg, nagyon tud hiányozni. Egyértelműen a lány hangja miatt 5 pont. Egyébként mintha valahol azt olvastam volna, talán pont itt, hogy a Morcheeba régi énekesnője kilépett, és az új választás nem igazán jött be, lehet a Morcheeba-s arcok ledobnák a szíjat, ha ezt a demo-t meghallanák.


 2006.09.15. 15:37:50

Ez akkor most vicc? Szerintetek eddig: KOC: 2.5, Honek-ker: 3, Patria: 2.5.... ez pedig 2????

Az mar csak egyeni izles, hogy szerintem a gitar vihetne egy kicsit tobbet. (A dobok csak nekem hangzanak nehol furan, vagy tenyleg samplerelt ez-az, vagy csak az mp3?)

Az angol pedig tenyleg van legalabb annyira jo, hogy ne legyen zavaro.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.09.15. 15:59:29

hát igen. tök igazad van. a nekünk adott 2.5-ön én is kurvára fel voltam háborodva, de eddig nem akartam neki hangot adni.

tüntetünk?

h0sszu 2006.09.15. 16:30:50

dándödéjz! qrvajók vagytok! igaz, hogy 15 vó't osztálytársamból 13-nak van ilyen hangja, mint a csajnak, de azért nem semmi, hogy rájöttetek, hogy egy női énekessel több pontot kaptok. szal ehhez gratula.

csak azt sajnálom, hogy a neveteknek tökre értelmetlen. vagyis csak akkor értelmes, ha van egy szó a "down" előtt (az interjúban: count), amihez társítva a down-t egy kifejezést kapsz (count down). külön a down viszont baromság mer' a nap(ok) még véletlen se lehet helyhatározó (márpedig a downhoz helyhatározó jár), leszámítva, ha csillagászok vagytok és éppen úszká'tok/sétáltok/szimplán vagytok stb... a minimum 2 millió fokba'. eccerű pl.: walkin' down the street, azaz sétálni/sétálva az uccán, de a down the street is érthető és helyes. ha azonba' a "counting down the dayz"-ből derivájjátok a down the dayz-t, akkor az egy szimpla agyrém. uff.

Té, mint Tamás 2006.09.15. 19:17:59

Bizony, az idézet azt jelenti, "számolom a napokat", a kifejezés ily módon nem szétválasztható.


 2006.09.15. 23:30:41

madafaka: Meg ne bantodj, de az osszehasonlitasra gondoltam. De azert tuntethetunk, mert az moka, csak hozzon vki soroket.

Sp 2006.09.18. 12:02:37

A down the days azt jelenti: "ahogy a napok telnek". Javaslom a szótár használatát, mielőtt valaki okosat szeretne szólni. Csak úgy, a megbizonyosodás kedvéért. Talán még így is értelmetlen a számodra, H0sszu, de az a mondatrész, hogy "a neveteknek tökre értelmetlen", sokkal értelmetlenebb.

hogyishíjják 2006.09.18. 13:40:20

Ez terra fos! Megváltás volt a szám vége. Büntető Béláné, nem kellene szelektálni? Minden szemetet meg kell itt hallgatni?

Kollegák 2006.09.18. 13:56:59

Na a Cardigans az jó hasonlat, egy nyári vasárnap délutáni szétcsúszással csak azért tudtak befutni, mert a vonatkozó klipben Leonardo di Caprio beszabadul egy óvodai jelmezbálba, azóta meg próbálkoznak, de abból nem lesz durranás, ha még a 80/50-es vérnyomás is leesik mikor játsza őket a rádió.

Az ének meg olyan, mintha a bérelt stúdió takarítónője hallatszódna be a felvételbe a szomszéd mellékhelyiségből.

Egyébként a KOC azért érdemel többet, mert legalább nem veszik magukat olyan komolyan, mint ők, akiknek a válaszaikból lerí, hogy "ha a Matyi és a Hegedűs 3. a MAHASZ listán, akkor nekünk saját CD se kell" miközben szükségük van arra, hogy Béláné szekszuális fantáziáján keresztül kerüljenek be a köztudatba.

Szóval szerintem itt az mérje meg magát aki vagy olyan módon rossz, hogy sírva röhögünk rajtuk, vagy annyira jók, hogy csak azért nem őket hallgatja mindenki, mert tegnap alakultak.

froccsos 2006.09.18. 15:47:21

BB-nek fospunepát!

Vagy dörgölőddzön egyet a piros hetesen.

froccsos 2006.09.18. 15:53:22

javaslom továbbá napjában háromszor, öblögetés után a következő BRAVO HITS esélyes szerzeményt is:

fostartaly.uw.hu/disco/brutalis/45_Szarj.mp3

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.09.18. 17:46:03

Kollegák!

Első blikkre aszittem, hogy te jófej gyerek vagy, de aztán rájöttem, hogy tulajdonképp cikizel minket. hát ez nem volt szép.

vasszűz 2006.09.18. 20:25:56

Nem értem a cikket.

[] (törölt) 2006.09.18. 21:14:53

"drflash! Egy paraszt vagy!"

mi a bibi, cicabogar, te is 26 eve erintettel utoljara peniszt, mint Bunteto Belane? :D

[] (törölt) 2006.09.18. 21:24:46

2 apro tipp:

1) a vijjogast szedje ki belole valaki, mert egyreszt irritalo, masreszt olyan a hangja, mint egy 5000 Ft-os Casio szintetizatornak 1989-bol.
2) a csaj tanuljon meg enekelni, mert ugy csetlik-botlik a hangja, mint egy reszeg komuves.

io sono 2006.09.24. 11:43:55

sokkal több lehetőség lenne ebben a számban...
A gitár nagyon keveset játszik,a basszer még kevesebbet,a szinti hangos az énekhez képest-az ének túl gyenge-,a samplerrel való munkálatok is kiaknázatlanok...
A lány magas hangja nagyon vékony,az alsóbb fekvésekben is gyengécske.
Azért meghallgattam és ilyen zenének is kell lennie Magyarországon!
Jár az énekeslány tanárhoz?

exyr 2006.09.28. 22:04:29

woh, most hallgatom csak...nekem nagyon bejön..gyönyörű hangja van a hölgynek

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2006.10.03. 14:47:48

ha csendben össze tudnak szedelőzködni, akkor eljöhetnének, hogy élő koncertet adjanak a hálószobában, jól el tudnék aludni rá, amikor pedig már horpasztanék, akkor szép csendben távoznának, óvatosan becsapnák az ajtót

más szóval: jó ez, csak nincs benne rockandroll, egy mérlegképes könyvelő több elánnal veti magát bele a havi zárásba, mint a srácok a zenébe

esetleg ha az énekesnő a bőgős menyasszonya lenne, de közben meg a dobossal nyomulna titokban, és ha mindez kiütközne a zenéjükön, akkor valami jópofa még ki is sülhetne belőle

nagygab 2006.11.25. 21:50:08

Ern0: "Egy mérlegképes könyvelő több elánnal veti magát bele a havi zárásba, mint a srácok a zenébe"; Nos, a szög a fején lett találva: ők maguk mondják az interjúban, hogy "projekt". Tudjátok, mint a regionális hulladéklerakó-bázis. (Szóval csak az a bajom, hogy jó zene lenne ez - meg az összes hasonló próbálkozás -, ha nem érződne az egészen mindig egy kis izzadságszag. Ötlet meg nulla. A kislány viszi az egészet a hátán, jobb csapatot is megérdemelne. Bocs.)

alga 2006.11.25. 22:45:47

nem rossz.bár az a magas vinnyogás benne....a csajszinak meg elég érdekes nagja van.nem is tudom mihez hasonlítani.összességében nem rossz sztem, bár lehetne min javítani

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2006.11.28. 11:28:55

Zeneileg abszolót értékelhető (5-ös), csak nagyon nem az én ízlésvilágom... a leányzót kivéve :-)

Csab 2006.12.04. 19:18:34

Szerintem rendben vagytok...
Legjobbakat
süti beállítások módosítása