Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kígyóverem

2006.09.05. 10:30 enba

Még ha az embert másfél lemez után rövid úton ki is ebrudalják az egyik vezetőnek mondott progresszív rock zenekarból, akkor sincs veszve minden. Egyrészt csordogálnak azért azok a jogdíjak, másrészt az így megszerzett hírnév segítségével ügyesen fel lehet srófolni a session-munkákért járó gázsit, és ha már minden veszni látszik, egy-egy okosan elpottyantott szólólemezzel, borítóján a jól ismert névvel, még mindig be lehet palizni pár ezer hülyét, akarom mondani fanatikust.

Derek Sheriniant a Dream Theater, (na jó, korábban Alice Cooper), billentyűseként ismerte meg a világ. A Dream-rajongók szakbarbárabbik fele szerint a vele készült lemez (Falling Into Infinity), volt a csapat mélypontja, részemről maradnék annál a verziónál, hogy a Dream Theater, mint zenekar, kábé tizenkét éve, vagyis az Awake album kiadása és Kevin Moore távozása után permanensen a mélyponton van; fel kéne oszolniuk lassan nekik is. Mindenesetre a jó Derek a Falling lemez után gyorsan lecserélődött (Jordan Rudess lett az új tag, ha érdekel még valakit egyáltalán), azóta pedig gyártja a semmitmondó szólólemezeket, meg sessionöz itt-ott, nyilván valami Deep Purple tribute bandbe nem akaródzik neki elmenni haknizni, pedig.

A Blood Of The Snake tökéletes bizonyítéka annak, hogy másodvonalbeli progrock-zenészeknek mennyire felesleges dolog akár egy órát is stúdióban tölteniük, hacsak nem jól fizető sessionmelóról van szó. Klisékből építkező számcímek (On The Moon, meg Viking Massacre; na ennél kezdtem el krokodilkönnyeket hullatni), dögunalmas, még csak nem is különösebben virgaközpontú, hanem csak simán egy helyben topogó, pár halál triviális progrock-séma alapján összehányt nóták vannak itten, na meg persze illusztris vendégek. A Viking Massacre-ben gondolom Yngwie J. Malmsteen szólózik, ő szokott ilyen teátrális, arpeggiókkal teletűzdelt értelmetlenségeket nyomni (itt persze muszáj elsütni a húsz éve is ciki gitár-billentyű párbajt), aztán itt van még Brad Gillis, Brian Tichy, Simon Philips, meg persze John Petrucci Dream Theater-gitáros, sőt, Zakk Wylde, Slash és Billy Idol is, komolyan terjedelmesebb a feat-lista, mint egy-egy hiphoplemezen, ahol még a szomszédot is meghívják egy-egy verzére. Szeretnivaló kölyök lehet ez a Derek; a szomorú csak az, hogy az amúgy ígéretesen induló Zakk Wylde-nóta (Man With No Name) is unalomba fordul úgy a negyedik perc tájékán, a Slash és Idol által felspécizett In The Summertime pedig az az elcsépelt (talán Roger Miller írta anno), úgynevezett klasszikus, amit minden órában legalább négyszer el lehet csípni a Sláger rádión, és eddig mindössze nyolcvanhatezren dolgoztak fel. Leülhetsz, Derek, elégtelen.

2 komment

Címkék: zene metál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazsola 2006.09.06. 13:23:49

én a mythology-t vettem meg egyszer teljesen véletlenül (értsd: nem hajkurásztam, csak a kezembe akadt). és bevallom, haraptam a vendégnévsorra. van kemény egy darab szám, ami tetszik. szóval nem vagyok különösebben eldőlve tőle, hallottam már jobb zongoristát is; többé-kevésbé egyet tudok érteni. de ha ez neki jó...
süti beállítások módosítása