Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

"Gótikus űroperába oltott cyberpunk"

2006.08.29. 13:39 sixx

Hülye egy meghatározás ez, mi sem tudtunk volna ennél szarabbat kitalálni, de megtetszett. Alastair Reynolds neve itthon legfeljebb az igazán hardcore sci-fi fanatikusoknak hangzik ismerősen, nem fordították le magyarra, és hevenyészett körkérdésem eredményeképpen nem is igen fogják, pedig lengyelül már megjelent. Azért foglalkozunk vele mégis, mert olvasni angolul is jó (meg úgy általában minden nyelven, ha már itt tartunk), különösen jó könyveket - és ez pont az volna.

A tudósból íróvá avanzsált Reynolds könyvei az ún. hard-sf, azaz a jövőben esetleg megvalósuló technikai vívmányok taglalása és aprólékos gondossággal logikus rendszerbe rendezése elv mentén íródott művek közé tartoznak, itt nincs "Csubi, kapcsold be a hiperhajtóművet!" hörgés a pilótafülke felől, mindent érthetően elmagyaráz, ha én fel tudtam fogni a dolgok lényegét, akkor mindenki képes rá.

A jövőben járunk, az emberiség kirajzott, kolonizált, és fejlődött, vannak akik egész életüket a közel fénysebesség haladó teher- és egyéb űrhajókon (lighthugger, zseniális műszó) töltik, és ennek megfelelően módosították testfelépítésüket (Ultrák), akadnak olyanok, akik a közös tudat irányába elindulva egyfajta szimbiotikus társadalomban élnek, agyukat mindenféle nanonetchnológiával fejlesztették tovább (Conjoiners), végül ott vannak még a demokratikus anarchisták, aki leginkább hűek maradtak a klasszikus emberképhez, és rühellik a többieket (Demarchists).

Ebben az univerzumban játszódik a könyv története, amiről túl sokat nem szeretnék elárulni, egyrészt azért, mert nagyon összetett, másrészt pedig nagyon nem akarom senki szórakozását lelőni, legyen elég annyi, hogy van titokzatos főellenség, szerethető főhősnő, bérgyilkos, ember-gép szimbiózis, kihalt civilizációt felfedező tudós, eksön, vallás, szociológia, társadalmat romba döntő nanovírus, meglepetés és cliffhanger, valamint további két szorosan kapcsolódó (Redemption Ark, Absolution Gap), és egy magában is élvezhető (Chasm City) folytatás.

Alastair Reynolds: Revelation Space
Gollancz, London, 2000
2153 Ft (kapható többek között az Alexandra könyvesboltokban)

3 komment

Címkék: könyv sci-fi regény beleolvastunk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Padawan 2006.09.13. 14:34:17

Olvasom, tényleg jó! :-)
Viszont honnan lehet beszerezni még könyveket az írótól? Nem tud valaki véletlenül valami tuti könyvesboltot/antikváriumot, ahol találhatnék? A Reveletion Space volt a Bookline-nál, de semmi más és most már ez sincs..
Köszi!

sixx · http://comment.blog.hu 2006.09.13. 17:11:36

Debrecenben az Alexandra könyvesboltban mind megvan, amazon.co.uk-n biztosan, és asszem olcsóbb is. Pesten a Bestsellersnél próbálkozhatsz, (valahol az Arany J. utca környékén vannak, de weben is rájuk lelhetsz) de ha nincs nekik raktáron, akkor ők is amazonról rendelnek, és ráteszik a hasznuk.

Padawan 2006.09.16. 19:15:18

Köszi! Az Alexandrától megrendeltem a többit. :-)
süti beállítások módosítása