Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Lóvé Parádé

2006.08.27. 21:12 Szent Paraszolvencia

Egyeseknek örömöt okoz, ha többszázezer hasonszőrűvel összegyűlhet, és ezen alkalommal apokaliptikus lármát meg reklámot fogyaszthat. Ezt hívják tömegkultúrának meg Budapest Parádénak. A parádé a maga félmilliós résztvevőjével a harmadik az ilyen jellegű társadalmi megmozdulások sorában a berlinit és a párizsit követve, kis ország nagy rendezvénye. Ezen a napon sokan megfogadják az Andrássy környékén, hogy eladják a lakásukat és vidékre költöznek, ahol csiripelnek a madarak, nem viselnek az emberek zsebóra nagyságú pupillákat, valamint nem kell bokáig érő szerves meg szervetlen hulladékban tapicskolni.


Sajnos, az elhúzódó görkoris rajt miatt késve érkeztünk az Andrássyra, pedig a kamionos felvonulás előtt kulturális színezete is volt a rendezvénynek. Informátoraink szerint Toszkanából dobálták a zászlót, óriásbábok imbolyogtak, a golyalábas világtalálkozó résztvevői is végigbotladozták a távot, valamint zsonglőrök tömege, dobos attak (síppal, dobbal, söröshordóval, sörösrekesszel) vidámította a hallójáratokat az interaktív lármázás jegyében. Egy irdatlanul hosszú kínai papírsárkány is végigtekeregte a távot, valahol a Krétakörösök is felvonultak, sőt egyik ismerős arc ufót is látott, de ez utóbbit fenntartással kezeljük.

Először is láttunk rengeteg embert, aki vélhetőleg a jobbik ruháját viselte, a puccosabbat. Másodszor meg feltűnő volt a klotyók hiánya, ami a környező utcák küllemén meglehetősen szagos nyomot hagyott. A kihelyezett klótyók környékén kétségbeesetten tülekedtek az emberek, túlnyomorészt nők, akik ugye nem könnyíthetnek olyan gavalléros nagyvonalusággal özvegy Kovács Jánosné ablaka alá, mint a szerencsésebb férfinem számtalanszor megtette a felvonulás során.  Alternatív megoldásként a környező kocsmák maradtak. A Szimpátia serezőben száz forintért mérték a pisilési lehetőséget, valamint ünnepi áron, 300 forintért adták a két centes Unikumot. Mikor azon tetszettünk vicceskednini, hogy akkor most inkább egyből két Unikumot kérünk a feles pohárba, azonnal lefagyott az orcájukról a híres hungarikum, az átbaszós-vendéglátós hiénamosoly.


A MUOSZ székház éttermébe be sem eresztettek minket, vélhetőleg az önkifejezési vágytól hajtott Jozef K nevű ismerősünk miatt, aki minden szabad testfelületünket kidekorálta egy szemceruzával, köztük egy „I láv Dávid Ibi" taget is elhelyezett, egyenesen a homlokunkra. Amúgy óva intünk mindenkit, hogy oda betegye a lábát, mert 900 a ser és 1200 az Unikum. Húgyozva ismerjük meg Budapestet: az egyik kocsmában láttunk Nagy-Magyarország alakú faragott gyümölcstálat, falra akasztva dekoráció gyanánt. És láttuk az egyfejű sárkányt, aki azt ordibálta a pult mögül, hogy "itt nem lesz ingyen húgyozás, édeseim, tessék fogyasztani vagy száz forintot adni, különben úgy felrúglak, hogy le sem esel". Engedelmesen fogyasztottunk és örömmel tapasztaltuk, hogy itt féldeci a féldeci.

Vizeldemizéria taglalásának itt a vége.

A zene olyannyira hangos volt, hogy a kezdődő pánikbetegség leküzdésére vásároltunk fél lityő pálinkát. Meg bort és sert. Egyik ismerősöm a bogyó-gyors kombinációval érkezett a Parádéra, de kondenzcsíkot hagyva nagyon hamar lelépett, mivel szerinte ilyesfajta apokaliptikus hangzavarhoz inkább pálinkázni kell. Akik a levegőt szeletelve láthatólag élvezték a lármás produkciót, azoknak öszinte irigységem. Kb. tízen léptek a védtelen tyúkszememre, nekem csak háromszor sikerült törleszteni. A legközelebbi alkalomra beszerzek egy fémorrú bakancsot.


Aztán elterjedt a hír, hogy az Opera környékén matyómintás dobókorongokat osztogatnak a rászorulóknak, de mi sehol sem találtuk a lelőhelyet. Akinek van fölösleges a szerkezetből, köszönettel átvesszük. Akik perecen és alkoholon élnek, azok hatalmas felhozatalban válogathattak. Akik meg bármi mást is fogyasztanának, azok elbandukoltak a harmadik mellékutcában levő kínai kajáldába. Miután feladtuk, hogy magyarul szót értsünk a tulajjal, inkább megkértük, hogy ő tanítson kínaira. Ezúton tudatjuk, hogy a köszönöm kínaiul úgy hangzik, hogy szieszie. A többit elfelejtettük.

És akkor térjünk rá a női felhozatalra, ami sok mindenért kárpótolt.


A nők az egyetlen ok, amiért érdemes bámészkodni a Parádén. Uramatyám, micsoda nők!!! Hol a búbánatban tartják őket évközben? Valami titkos földalatti bázison tenyésztik ezeket a bombázókat és ünnepi alkalmakkor, mint például ez a zenés-táncos reklámizé, kamionokon körbehordozzák őket a városon, mint ahogyan régen a vallási ereklyéket szokták? És hol lehet belopakodni erre a bázisra? Olyan erőteljes pinaszag volt a levegőben, hogy egy darabig elnyomta a mellettünk csápoló végfokozatú hajléktalant.

Mint már említettük, a környezetünkben felbukkant egy félityós pálinka, ami elviselhetővé tette az elviselhetetlent. Sajnos, a nagy hőséggel szövetkezve a videoriportra is pontott tett, mert a sajnálatos alkoholos befolyásoltság okán egy idő után elfelejtettük levenni a lencsevédő kupakot. Amit mégis megmentettünk az utókornak a látványból: egy szellemileg leromlott dizsé az üvöltőzi, hogy fallikus zenét játszik, valamint részlet egy ez idáig ismeretlen zeneműből: az emancipáció és a minimalizmus jegyében fogant dal szövege megkapó egyszerűségével ragadta meg a lelki finomságokra érzékeny figyelmünket. Leírjuk a dal szövegét, mert tanulságos, valamint nagyon rövid: bitch. Bizonyára egy kutyatenyésztő írta.



Ami lemaradt a videóról:

- meztelen csöcshegyek
- alig takart seggek premier plánban
- két seggrészeg tinédzser egymás cipőjére húgyozik és ezt mókás időtöltésnek tartja.
- másik két seggrészeg tinédzser párosodik egy kapualjban.
- egy feltűnően kirúzsozott úriember az iránt érdeklődik, hogy a banánt vagy a narancsot szeretjük-e
- azzal zaklatjuk a felvonulókat, hogy szerintük kicsoda az a bizonyos Andrássy nevű csóka, akiről elnevezték a vonulási útvonalat (szerencsére a barátaim lebeszéltek ezen irányú tudásszomjamról azzal az érvvel, hogy kevesebbért is vertek már meg embert).
- egy költői kép Barcs Miki örökzöldjéhez: hányást csipeget a galamb a sarkon
- Perecárusok: hé, mit fotózol, ecsém? Itt vásárolnak, nem fotóznak, tessék haladni.
Utána meg azt is javasolták, hogy inkább a mamámat filmezzem, aki meglátásuk szerint egy prostituált.

És végül: mondja, kedves fiatalember, miért filmezi, amint a kocsimra húgyozik?

Az Asian Dub Fundation meg olyan diszkósított haknival jelentkezett (vélhetőleg a publikum elvárásainak megfelelési kényszertől hajtva), hogy inkább a szegediek kamionjánál hallgattuk az autentikus diszkót. Pánkó cimbora meg ezúton üzeni az illetékes alvállalkozónak, hogy a K&H bank elől az ideiglenes kerítéssel együtt elszállított bringáját szeretné visszakapni.

43 komment

Címkék: parádé

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Té, mint Tamás 2006.08.28. 01:17:32

Hát ez rém rossz beszámoló.

Pilota 2006.08.28. 04:00:43

Én már gyűjtöm az állatokat párosával kis hajómba. :)

Food 2006.08.28. 05:08:52

Kedves Író!
Nem mondanám ,hogy kifejezetten tetszett a
cikk amit írt! :)Én a rendezvény teljes ideje alatt kint tartozkodtam.
A görkoris felvonulással inditottunk a
barátommal .. Nem mondom, elég rossz volt a szervezés, ugyanis a tervezett időpontnál háromnegyed órával indultunk később, de ez nem rontotta el a kedvünket.
Maga a társaság nagyon kultúrált volt, és mindenki jól érezte magát. A zenés parádéra kettőre érkeztünk.
Valóban nagy a hangzavar, de az év 365 napjából ez egy nap, sőt abból is csak 7-8 óra. A higiénia meg nem a résztvevők hibája, hanem a szervezőké.
De bármitől függetlenül is, a résztvevők 90%-a biztosan jól érezte magát, és jövőre is eljön - köztük én is.
Ámde örülök neki, ha ön sose volt még részeg, felnőtt korára is elmondhatja magáról, hogy tiszta életet él, nem rúgott ki a hámból,... ...sose érezte még jól magát. Talán nem volt gyerekszobája?
"A terjengő pinaszag"-ról egy utolsó mondat: végre valaki, aki nem titkolja a homoszexualitását...
Szeretném megjegyezni, nekem azért tetszett a lenge öltözetű hölgyek megjelenése.
Összegzésképpen, örömmel olvastam "objektív" cikkét.

Tisztelettel: Kozma Zoltán.

moq 2006.08.28. 06:27:06

Jézusom, te még sose olvastál indexes beszámolót?

mikola 2006.08.28. 06:49:42

háhá!! végre egy objektívés valósághű beszámoló ezen a gennyportálon:)))

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.08.28. 08:12:58

Kultúrált társaság? Na ne már... Milyen mikroközegbe csöppent maga Food?
Talán tényleg láthatta más is azt az UFO-t.

sonik_n0ise 2006.08.28. 08:39:40

régebben jobb volt a csápgéza

Szent Paraszolvencia 2006.08.28. 09:52:25

mégis, mit írjak erről a magatahóságról?

hű, az kimaradt, hogy a forrónadrágos Gyurcsányferi vadul szeletelt Batiz kamerája előtt :-/

wilder.wein 2006.08.28. 10:04:49

Láttam, egyesek hiányoltak egy objektív beszámolót. Én ugyan idén távol maradtam a rendezvénytől, de úgy döntöttem mégis megkísérlem betölteni ezt a tátongó rést, nehogy már csorba essen az objektivitáson.

Immár hatodik éve, hogy ifjúságunk az Andrássy úton végigvonulva, gépi zenére mulatozva búcsúztatja a nyarat, elvegyültem hát kollégáimmal magam is a Budapest Parádé színes forgatagában. A kedves olvasó talán nem ismeri a modern technika vívmányai segítségével létrehozott, XXI. századi techno-muzsikát, így röviden megemlékezünk a műfaj létrejöttéről. Már a múlt század (jaj, milyen furcsa is ezt leírni!) elején elkezdtek a muzsikusok mindenféle zörejekből zenét komponálni, amit a hangrögzítés technikájának lendületes fejlődése tett lehetővé. Később, a lemezjátszók, a szempler nevű eszközök és a személyi számítógép (PC) elterjedése nyitott utat a gépi zene úttörői előtt, gondoljunk csak a német Kraftwerk zenekarra, vagy a közkedvelt szintetizátor-mágusra, Jean-Michel Jarre-ra. Mára a lemezlovasok (DJ-k, vagyis diszkdzsokék) szórakoztatják a kikapcsolódni vágyó ifjúságot, hazánkban is ezreket hív táncba szombat esténként DJ Sterbinszky, vagy a Náksi-Brunner duó, a legnagyobb magyar lemezlovasok lüktető muzsikája. A Love Parade Berlinből indult az 1990-es évek elejétől. A Love Parade angol kifejezés, amit Szeretet Parádénak fordíthatnánk, bár mint kollégánk elmésen megjegyezte a lenge öltözetű lányok láttán, mindez talán sokkal inkább szól a sex-ről, mint a szeretetről. Az ennek mintájára létrehozott Budapest Parádé ékes bizonyítéka annak, fiatalságunk naprakész módon követi Európai Uniós társait a kultúra fogyasztásában, ahogy az egy européer fiatalságtól elvárható. Vidáman baktattunk hát mi is a zenélő kamionok mögött, lufik és konfettik tengerében és egészen hihetetlen élmény volt látni, amint a kissé zord küllemű Andrássy út, ha csak erre a délutánra is, de disco-klubbá alakult át. Amekkora lelkesedéssel a vidám fiatalság síppal, dobbal, nádi hegedűvel üdvözölte a felbukkanó diszkdzsoké-óriásokat, messze lepipálták a négy gombafejű Beatle sikoltó rajongóit is. Nemcsak a húszéveseké ám a világ: a menetben ott táncoltak boldog negyvenes apukák és anyukák, és ősz hajú nyugdíjas nénik sem akartak kimaradni a karneváli hangulatból. Talán ezért Szeretet Parádé ez a rendezvény, talán kell egy ilyen nap, hogy lássuk: mások vagyunk, de mégis jól tudjuk együtt érezni magunkat. Jövőre, veletek, ugyanitt.

kanbatu 2006.08.28. 10:12:03

Érdekes az, ha valakinek férfi létére a homoszexualitás jut az eszébe a pinaszagról.

Szent Paraszolvencia 2006.08.28. 10:17:06

Kedves Wilder Wein,
ha nem tévedek,
te lenni Rammstein fan :-)

Ok, a köv. fuxos és prolibuliról te tudosíthatsz, engem meggyőztél.

Szűcs Attila · http://twitter.com/szucs_attila 2006.08.28. 10:23:09

A beszámolóval pedig nagyon is semmi gond(sőt még MSN-ben isidéztem ebből), majdnem profi...de lehet, hogy csak elfogult vagyok mert én se vagyok nagy parádé hívő(pedig kinnt voltam a végén), de a "lehúzó-sablonon" kívül nem tudok semmi érdemlegeset hozzászólni!

Azt mondom, hogy akinek nem ingen ne vegye magára, akinek tetszett az menyjen jövőre is, akinek meg nem annak marad a Csáp Géza!!!!!!!!!!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.08.28. 10:25:05

imádom. csak a végletek!
szeretjük a szeretetet!!!

edi 2006.08.28. 10:50:12

Csáp géza egyre rosszabb, rosszul ír, zenei ízlés nulla , egyáltalán nem volt rossz az Asian Dub Foundation, már a szigetről is gyér, és unalmas volt a beszámoló. LE CSÁP GÉZÁVAL! Semmi értelme elolvasni ezeket a cikkeket. Aki nem volt ott az eseményen, annak nem derül ki semmi, aki ott volt, annak meg szintén semmi újat nem mond. Újságírásból elégtelen

Toma 2006.08.28. 11:09:04

De azért te is elolvastad?

edi 2006.08.28. 11:17:38

persze, mert már sokszor olvastam az Indexen jó kritikákat, és most is vártam, hátha érdekes lesz

edi 2006.08.28. 11:18:25

nem nyilatkoznék róla, ha nem olvastamn volna

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.08.28. 11:27:31

előszöris. nem voltam kinn, minekután az elsőn még volt est fm, de a másodikon már nem találtam a helyem, azóta meg nem is próbálom. Ennek ellenére elolvasva a beszámolót igenis jó kép alakult ki a parádétól. nekem csak a címe nem tetszik, mert elcsépeltnek tartom, valamint, hogy a vécét lépten nyomon klotyónak hívja az író. mindazonáltal tök egyértelmű, hogy azok hiányának az oka nem a látogatók hibája. a pinaszag meg tök pozitív volt, csak Foodnak szúrta a szemét (kanbatuval teljesen egyetértek, csak még hozzátenném, hogy az a rész nem szólt másról mint a "de megbasznám ezeket"-ről)

méghogy először volt részeg.. haha. szerintem ez egy szubjektivitásba burkolózó ám teljesen objektív beszámoló volt. a megtévesztést az egyes szám első személy okozhatta. lehet, ha az szerepel, hogy volt sok részeg alak akkor nincs is semmi gáz. az ADF-et sajnos nem láttam, pedig nagy kedvencem. a beszámoló alapján lehet nem is baj. azé ennek valahol örülök, de Edi. győzz meg.

edi 2006.08.28. 11:42:47

Nem a parádéval van gondom, az írás nem tetszett.

edi 2006.08.28. 11:45:16

akkor jó :-), megyek ebédelni

Foszt 2006.08.28. 12:20:07

Csak hallucináltam, hogy volt egy BPRNR kamion is, amiről Slipknot üvöltött...?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.08.28. 12:35:42

Metálkamion és rockszínpad, valóban megdöbbentő kontraszt volt (a Blind Myself 21:40-kor kezdett bele), ki is rakták őket okosan a peremre.
De a "punciszag" még ez esetben is vonzóbb alternatíva.

Foszt 2006.08.28. 12:43:34

Hm. Azért üdvözölendő, hogy nem csak a techno tör be a Szigetre, hanem a Parádéra is beszivárog értelmes zene. Kicsit azért sajnálom, hogy Blind Myself helyett a Cseh Tamás koncertet választottam a Bakáts téren (ez is szép kontraszt, nem?), de csak azért, mert ott nem volt brutál tömeg es hugyszag.

hattyú kalapban 2006.08.28. 13:09:50

Jó ez a hely, csak sok itt a drogos.

andrewz 2006.08.28. 13:55:12

meg rengeteg a narkós is höhö
egyébiránt a gundelban ingyé volt a klo
foschpunepa meg minden

freesleep 2006.08.28. 14:06:49

faxér kell hosszú ú-val írni a hugyozást
húgy, hugyoz, nem oly nehéz ez... ha ennyiszer szándékoznám használni ezt a nemesveretű szót egyetlen cikkben, utánanéznék valahol a helyesírásának, vagy egyértelműbbé tenném h najon vicces vagyok vele.

wilder.wein 2006.08.28. 14:09:03

Szent Paraszolvencia:
talált, süllyedt, szeretem a rammsteint, többek közt.

ami a prolibuli-tudósítást illeti, benne vagyok:)

kashmir 2006.08.28. 19:55:00

Sztem jó volt. Kicsit Indexes, de végülis ez érthető.:-)

timewriter 2006.08.28. 21:34:52

a budapest parádé egy elektronikus zenei rendezvénynek indult.sőt,ha jól rémlik idén is így reklámozták.aztán látom megy ott besh o drom + mindenféle egyéb zene.(ami nem rossz ugyan,csak nem itt a helye,ha elektronikus zenei feszt.-ről beszélünk)akkor hogy is van ez?
az meg,hogy sokan be vannak állva, az biztosan azért van,mert jól akarják magukat érezni a népek.egy bikini koncerten meg biztos sok a bebaszott alkesz.ugyanakkor ez a legnagyobb gond is sztem:hogy a vérvörös faszba lehet úgy normálisan partizni,ha melletted egy idős néni zúz,esetleg egy kisgyereken ugrálsz.
összességében nekem nem szimpatikus ez a
rendezvény.ha elektronikus tánczenére akarok zúzni,elmegyek egy partira,egy goára,vagy olyan helyre,ahol nem zavarok a partizásommal senkit.
azmeghogyasokhülyepicsa bekólázva ugrabugrál többnyire gagyizenékre félmeztelenül...na ez engem végképp nem hoz lázba,bár pinaszag az lehet hogy van.
ja,és jó volt a cikk!

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.08.28. 22:02:41

az igazság az, hogy nem annak indult.

Only Me 2006.08.29. 10:45:46

A cikkíró szerintem teljesen el van tévedve. Valami azt súgja, hogy alapból utálja a Budapest Parádét, gyakorlatilag jó index szokás szerint csak fikázásból ment ki, és már ott helyben arra élvezett, hogy most aztán jól megaszondja.
Csodálkozom, hogy a vizelés ekkora gondot jelentett neki ugyanis egy bizonyos értelmi szint felett az ember képes akár 500 métert is VISSZAFELÉ gyalogolni (értsd.: ahol már elhaladt a tömeg) és egyszerre akár 20 wcben is könnyíthet magán. Ez kb 3 perc, kivárni a sort tényleg kicsit hosszabb, de aki nem gondolkodik az így jár.
Szerintem teljesen rendben volt a mostani parádé is, kimentünk, találtunk pár jó csajt feljutottunk egy kamionra és jól szórakoztunk. Még Tilla Megatánca "szavazzatokesemesbenmertazjó" se tudta elrontani a hangulatot, pedig ha valami hát az kiveri a biztosítékot. Egyszerűen nem arra koncentráltam, hogy most hányan állnak a wc előtt, táncol-e mellettem nyugdíjas bácsi és hogy mekkora a tömeg. Állítom meg se próbálta jól érezni magát, nyílván kicsit zavarta, hogy a pinaszagot min. 70 méteres távolságból érezheti csak.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.08.29. 11:26:26

kedves Only Me.

Ha figyelmesen olvasol, akkor rájössz, hogy nem a cikkírónak okozott gondot a vizelés kérdésköre, továbbá nem az a helyes út, hogy VISSZAFELÉ vagy ELŐRE kell gyalogolni ÖTSZÁZ métert, mert akkor elég lenne EGY WC is csak ki kell várni a sorodat. Egyébként meg hogy lehet valaki akkora BAROM hogy azt hiszi, hogyha VISSZAMEGY ötszáz métert akkor ott már NEM lesz ember. Ozt legalább DUGTÁL?

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.08.29. 11:33:44

egyébként én első blikkre aszittem, hogy ez egy pozitív élű beszámoló és megrökönyödve kell tapasztalnom, hogy valójában nem is... hogy lehettem ennyire vak?

Only Me 2006.08.29. 11:40:08

Kedves Madafaka én csak a tapasztalatomat írtam le, mivel ott voltam és így csináltam. Képzeld el, visszagyalogoltam és tényleg voltak ott emberek: az FKF emberei takarítgattak szorgosan, kb 15 db toi-toi állt üresen. Egy percet se álltam sorba.

bobmarli 2006.08.31. 17:07:59

...srácok, hova ez a szócséplés? A parádé egy ultra-mega-proli-happening, tele hajléktalannal, roma családokal, buffalo cipős vidékivel, bespeedezett tinikkel, meg olyan csóringerrel, aki soha nem járnak bulizni 'oszt jónapot. A zene olyan, amilyen, a techno engem már a kilencvenes évek eleje óta hidegen hagy...

bandicsek 2006.08.31. 19:35:20

ez eddig alegjobb beszámoló mit olvastam! kir

politox 2006.09.03. 10:14:15

a parádé elbutitott - elbutult - eleve buta szerencsétleneknek szól akik a havi 20 ezer forintjukból vesznek 15 ezer forintos napszemüveget.
süti beállítások módosítása