Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Eszelős németek a legsötétebb bugyrokból

2006.08.15. 13:17 vb

Van az orosz, a magyar, az amerikai, a francia és az angol, és felrepülnek az égbe – ez az alapgondolata a Theater Titanick utcaszínház előadásának, melyben a közönség száguldó gépezetek elől menekül, a végén pedig égbe emelkedik egy tüzet szóró mókuskerekes nő.


Ha nem menne a lejátszó, akkor itt van Quicktime formátumban.


Vasárnap este óta a szürreális jelzőt már csak nagyon indokolt esetben fogom használni, kétlem ugyanis, hogy a Titanick színház előadásánál valaha is lesz részem ennél durvább látványban. Aki nem volt ott, képzelje el, hogy a Sziget egyik vaksötét zugából lángoló, szikrákat szóró óriásjárművek törnek elő, amiket eszelősre sminkelt valóban eszelős emberek vezetnek bele a közönségbe, aztán egy mókuskeréken rohangáló, marionettfigurára emlékeztető nő az egész szerkezettel együtt a levegőbe emelkedik és tűzijátékot lövell az alatta állókra. Eközben hatásos zene, konferanszié, pantomimozó-akrobatikázó színészek, égből hulló konfetti, ágyúk, hangeffektek, fények, tűzcsóva, stb.stb.

Az egyórás előadás történetéből nekünk csak annyi állt össze, hogy a gigantikus járművek vezetői különféle országokat képviselnek és azért versenyeznek, hogy ki ér előbb a Parlament elé, de ez is egy olyan műfaj (Gesamtkunstwerk aus Deutschland), ahol inkább csak a látványon, semmint a kerettörténeten van a hangsúly. A látvány pedig annyira letaglózott minket, hogy belénk szorult minden szó, és a végső nagy apokaliptikus tűzijáték után csak azt ismételgettük hipnotizálva, amit a mellettünk álló németek, vagyis hogy supercool és hogy oh, mein gott.

1 komment

Címkék: videó sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noonecould 2007.05.14. 15:52:32

ez naggyon komoly volt.
süti beállítások módosítása