Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Tartósított mosoly

2006.08.14. 19:34 akiraly

amd

Na, talán a címben jelzett lett volna az egyetlen érzelemmegnyilvánulás hétfőn, a Wan2 színpad programját nyitó magyar hardcore-fiesztán. Pedig azzal biztattak, hogy a Leukémia feltámad, az AMD meg amúgy is jó.

 


 

Két héttel a sziget előtt bejelentkeztem, hogy írnék egyet a Leftfieldről. Izgatott a téma, hiszen akárhogy is erőltettem az agyam, szerintem ők öt éve feloszlottak. Olyannyira, hogy nem is lesznek a Szigeten. Sebaj, akkor megyek hétfőn, mondtam , amikor az Orb lép fel, akik csak három éve oszlottak fel. Viszont az Orb-koncertre már szeretnék olyan állapotba kerülni, hogy csak halvány flashbackjeim legyenek. Így maradt a Leukémia, ami tíz éve oszlott fel.

1993-ban nagy Leukémia-fan voltam, reméltem, hogy nem érhet bántódás. Végülis csak három évet hagytam ki a történetükből. Most beigazolódott, hogy nem alaptalanul.

Valaha a legjobb magyar hardcore-zenekar voltak, ez mostanra elmúlt. Szétesett dobok, grízes basszusok vártak. A zenekarnak sosem volt erőssége a szövegcentrikusság, ezt most a leleményes keverő a mikrofon lehúzásával oldotta meg. A koncert felénél sajnos visszatolta, így kiderült, hogy a régebben a hörgés miatt érthetetlen szövegek sajnos teljesen értelmetlenek. "Tartósított mosoly", olvasom ki a jegyzeteimből, és szívesen idéznék még, ha el tudnám olvasni a jegyzeteimet, vagy érdekelt volna annyira a dolog, hogy leírjam azokat.

Egy legendával kevesebb - jellemző, hogy még a zenekar külön üdvozölt közeli barátai is inkább egymást fényképezték szórakozási lehetőségek híján. A koncertre kevesen jöttek el, de legalább mind unatkoztak is. A srácok viszont jól érezték magukat, és mivel - ahogy a csajom mondta - kétharmaduk cuki, ennyi akár elég is.

Reméltem, hogy a magyar hardcore másik örök reménysége, az AMD kárpótolhat. Ez majdnem sikerült is, legalábbis ők már zenekarnak néztek ki. És amúgy is, lenyűgöző az a magabiztosság, ahogy egyetlen számukat egymás után más-más címen előadják.

A koncert ívében - haha - egyedül a "Jézus" (vagy "Jézuska"?) című nóta okozott törést, bámulatos volt kitörni ugyanabból az alapból egy három percre. A kisszámú, javarészt unatkozó közönség elenyésző hányada pogózni kezdett, de két perc alatt ki tudtam alakítani magam körül egy két méter átmérőjű nyugodt helyet. Basszameg, ezek a mai punkok egész figyelmesen pogóznak. Csak a sörükre nem tudnak vigyázni.

A magyar hardcore nem támadt fel.


6 komment

Címkék: zene koncert sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spy 2006.08.15. 11:10:54

"A koncert felénél sajnos visszatolta, így kiderült, hogy a régebben a hörgés miatt érthetetlen szövegek sajnos teljesen értelmetlenek. "Tartósított mosoly", olvasom ki a jegyzeteimből, és szívesen idéznék még, ha el tudnám olvasni a jegyzeteimet, vagy érdekelt volna annyira a dolog, hogy leírjam azokat."

Nagyon rossz lehet neked hogy csak most így 13 év után jössz rá hogy vannak szövegek és azt néha be is "éneklik" ha gondolod akkor elküldöm neked a szövegeket amelyeket remekül rá lehet énekelni
amugy messze a leukémia a 90-es évek legkreatívabb HC együttese iszonyú sűrű és változatos témákkal , ja és amugy a koncerten szerintem csak hülyék unatkoztak akiknek nem járt ezerrel a feje és nem énekelték a nem létező sorokat
és azt már nem tudom tényleg hogy miért baj ha a régi haverok a haverok buliján egymásnak köszöngetnek a szinpadról ami az egészet sokkal viccesebbé teszi

Örnsköldsvik 2006.08.15. 12:51:31

Nem rosszak a Leukemia-szövegek. Örulök, hogy feltamadtak. :)

adört 2006.08.15. 13:57:56

Az tény, hogy a Leukémia nem volt annyira jó, mint tavaly a Kultiplexben, viszont itt sem volt igazán hiba. Talán csak a hangulat (magyarul fíling). Az AMD viszont nagyon jó volt, nem vártam ilyen lehengerlő koncertet, főleg régi számok voltak, ez is relatív mondjuk, mert a csébes nagylemez is legalább 10 éves, tehát inkább úgy mondanám, hogy a sotáros számok voltak túlnyomó többségben, és az énekes srác is nagyon jól hozta, amit hoznia kellett. Jó volt ez a hardcore-matiné, na.

rozsdas 2006.08.15. 16:14:33

Tényleg nagy fan lehettél 93-ban, ha semmit sem értettél a szövegekből, egyébként nem hallottam még olyan Leukémia számot, amiben "hörgés" van.

Szerintem fasza volt mindkét koncert. Arról meghogy kevesen jöttek el - a fiatalabb generációk által ismeretlen zenekarokat, amelyek ráadásul nem is trendiek - megnézni, nem a zenekar tehet.

Én nem unatkoztam.

mángorló 2006.08.15. 16:46:36

jó az amd a sotár kurva jó még mindíg HÁHÁHÁ

de gyertek majd lenin krt re százhalombattán, na az lesz a cucc!!! szept 1?

ummagumma 2006.08.15. 21:43:32

A Leukémia 1986-ban alakult és 1997-ben álltak le. (az utolsó koncert 97-ben pont a Szigeten volt...) 2005-ben kezdték újra a koncertezést. Felléptek az összes jelentős fesztiválon. Így a Szigeten is. Miféle 10 év? Miféle 3 év?

-------------

Szerintem aki Leukémia koncerten unatkozik

az vagy buta,
vagy süket,
vagy igénytelen,
vagy mind a 3 egyszerre.

----------

Miféle rajongó az, aki nem ismeri szövegeket?

Amúgy az idézett rész, az "Olvadás" című dalból van, ami egy fagyott hulla megtalálásáról szól.

Már így is érthető a "tartósított mosoly", de ha egyszer sikerül végigolvasnod a dalszöveget, akkor talán még élvezni is fogod a zsenialitását...

----------

Szerintem nagyszerű a zenekar hozzáállása a rajongókhoz. És már 15 éve is így volt. Szinte egy nagy haveri társaság az egész...

Azt gondolom, a többi banda példát vehetne tőlük abból, hogy kell bánni a közönséggel...

-----------

És a lényegről nem is beszéltél: A Szigeten volt a premierje pár dalnak a következő CD-jük dalaiból...
süti beállítások módosítása