Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Semmi fikázás, csak őszinte szeretet

2006.08.13. 01:16 Földes András

Ha kezdő, kissé bátortalan zenekar lennék, csak két helyen volnék hajlandó fellépni a Szigeten. Vagy a Világzenei nagyszínpadon, vagy a Táncdalfesztivál sátorban. Szombati felmérésem után nyilvánvalóvá vált, hogy a két színpad közönsége nem fikázik, nem méregeti összehúzott szemmel a produkciót és nem fanyalog egy álgitár vagy egy hiányzó frontember miatt. Hanem őszintén rajong, bátorít, sikít, és mire lenne nagyobb szüksége kezdő zenekaromnak?


A Világzenei nagyszínpad főprogramja például bukásra volt ítélve. Az afropop királya, Femi Kuti késett, aztán kiderült, hogy el sem jön, megbetegedett, az orvosa eltiltotta. A koncert mégsem marad el, jelentették be. Az együttes Femi Kuti nélkül is fellép, annak ellenére is, hogy még sosem játszottak frontemberük nélkül.

Ezt egyébként le sem tagadhatták volna, a színpadon tolongó kongások, gitárosok, fúvósok, szintisek olyan megszeppenten játszottak, mintha egy iskolai tehetségkutató versenyen lennének előzenekar. Egyedül a kagylóba és gyöngyökbe öltözött táncoslányok pörögtek teljes erőbedobással, de ez azért csak az első két sorban volt elég a hangulat felkorbácsolására.

Nem, a világzenés közönség csak úgy magától rendezett protest tombolást, zenei indokok nélkül. Mert más dolog, hogy az együttes minden tagja otthon, a tükör előtt ezerszer eljátszotta már, hogy ő az imádott Femi, és megint más, ha kilökik őket egy színpadra, hogy akkor most sorban énekeljétek el a főnök számait.

A bátorító csápolás, csípőtekergetés és sikítás érdekes módon megtette a hatását, az ismeretlen nevű zenekar a végére mintha élvezni kezdte volna a dolgot, és a számok már nem úgy szóltak, mintha bekapcsolva felejtettek volna egy magnót. Ráadást azonban nem adtak, de nyilván azért, mert a főnök kiakadt volna a sikerükön.

A teljesen indokolatlan hisztéria másik gócpontja, sőt, epicentruma mégis a Táncdalfesztivál sátor. Mikor ezeket a sorokat írom, éppen Postás Józsi, a postásegyenruhában előadó nótaénekes őrjíti meg a fiatalokat. Szó sincs duplafenekű poénról, iróniáról, a fiatalok üvöltik Fásy és playback-barátai minden nótáját, két megvadult srácot a biztonságiak rángattak le a színpadról, miközben a piros réklis Pacsirta duó azt énekelte, hogy János legyen fenn a János-hegyen. Gründoljanak maguknak zenekart Önök is.

1 komment

Címkék: sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tmnk · http://blog.tilos.hu/bossabomdia 2006.08.17. 13:49:02

Femi Kuti együttese (Positive Force?) valóban megszeppenve és néha szétesve játszott, de szerintem így is jobban, mint a legtöbben a szigeten, a táncoslányok produkciója pedig nem csak az első két sorban volt elég a hangulat felkorbácsolására, szóval a teljesen indokolatlan jelzőt a hisztériára erősnek érzem.
De egyébként szerintem is pozitív volt a világzenei környékén a hangulat.(Szerencsémre, ha máshol lettem volna a szigeten (vagy a neten), akkor talán már börtönben lennék tömeggyilok miatt, haha)
süti beállítások módosítása