Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Krúdy Gyula találkozása a beszívott Mona Lisával

2006.08.13. 22:12 Földes András

Krúdy Gyula megjelenését egy vékony hang előzte meg. A hang a belső fülemben szólalt meg, azt hajtogatta felváltva, hogy méregtelenítés és pihenés. Gondolom a szombat hajnalig tartó események váltották ki a furcsa hatást. Mindenesetre, ahelyett hogy elindultam volna az álhippi francia tinédzserektől és hazafelé botorkáló raverektől mozgalmas, délelőtti Sziget felé, a Széchenyi fürdőbe hajtattam. A fürdő egyébként csak annyira volt eredeti ötlet, mint sörös dobozt hajigálni Tankcsapda koncerten. A naiv látogató azt gondolhatta volna, szigetes karszalaggal ingyenes a belépés.


A termálvizek hatását azonban kétszáz rasztafrizura sem befolyásolja, úgyhogy könnyed, lelazult állapotban tértem be egy kisvendéglőbe, hogy a húsleves, fogas filé, újburgonya, tejfölös uborkasaláta után olyan állapotban tápászkodjam fel a székről, mint Krúdy Gyula egy több napos, intenzív gasztrotúra után.

Kávéra és szivarra vágytam, esetleg egy konyakra valami mély fotelbe süppedve. Nem pedig energia italra, ugrálásra és magyar dancehallra, ami pedig a délutáni program volt.

A Copy Con koncerten azonban hamar kiderült, hogy a dancehall belassult, polgárias hangulatban is élvezhető. A szolnoki vannabe néger MC-k elég jók voltak, ahhoz képest, hogy ezt a műfajt csak feketék, vagy furcsamód németek űzik elviselhető színvonalon.

Krúdy Gyulához még közelebb hozta a zenét, hogy a közönség hetven százaléka lelkes tinilány volt, akik elképesztő aktivitással ugráltak, bár mellesleg olyasmiket énekeltek, hogy „Mona Lisa be van szívva”.

Igazi műélvezetet azonban Busa Pista és barátai okozták a neves írónak. Krúdy egyedül azt sajnálta, hogy nem tud százpengősöket tűzni a hegedűbe, mivel az éppen nem volt a színpadon. A műfajban szokásos dj+a mikrofonba ordibáló srácok felállás helyett az Irie Maffia ugyanis valóban zenekar volt. A kongás, dobos, két gitáros, két fúvós és az MC-k keltette, telt hangzás elringatta az írót.

A program lassabb, reggaes alapokról indított, és olyan óvatosan lépkedett a feszes hiphop irányába, hogy az idős mester már csak konstatálta, meglazított csokornyakkendővel ugrál, nem törődve azzal, hogy egyetlen szót sem ért a szövegből.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b0risz · http://zahar.blog.hu 2006.08.14. 13:55:40

de, szolnokiak, egyébként nem az van a cikkben is, hogy azok?

babsz 2006.08.16. 21:04:41

most már az van..
süti beállítások módosítása