Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Nem volt napijegye, megverték

2006.08.13. 12:42 Index

Ádámnak rosszul végződött a szigetelés szombat reggel, de ő is hibázott. Saját bőrén tapasztalta meg mit is jelent az erélyes fellépés akkor, ha valakit kitessékelnek a Szigetről, s szemtanújává vált egy motiválatlan ütlegelésnek is. Szavait azonban kétségbe vonják, s kiderül az is, hogy a Szigeten olyan sok szolgáltató dolgozik együtt, hogy a sok bába közt elvész a gyerek, a felelősség - legalábbis a mi eszközeinkkel - kideríthetetlen.

A történet. Ádám napijegye szombat reggel nyolckor lejárt, de még tízkor is haverjaival iszogatott a Világzenei színpadnál lévő kocsmában. Mellettük békés securitysok is ücsörgtek, s emberünk tudatában volt annak, hogy lassan el kell hagynia a terepet. Mint mondta, a hangulat teljesen normális volt, ő sem mondta azt, hogy de nem fog kimenni a szigetről, csak még italozott egy kicsit.

Kérdésünkre, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állt-e, az amúgy saját bevallása szerint szelíd természetű Ádám őszintén azt válaszolta, „hát kurvára részeg voltam, de nem kötözködtem, nem hangoskodtam”. Egyszer csak megérkezett a kocsmához a fehér kisbusz, ami a nem fizető vendégeket viszi ki a bejárathoz. Ádám még viccelődött is barátaival, hogy ő milyen nagy király, mert autót küldenek érte. Innentől azonban már nem volt olyan vicces a dolog.

Egy kék pólós biztonsági ember hátulról megragadta, hátracsavarta a kezét, úgy, hogy a földre kellett térdelnie, majd az autó oldalához nyomta. „A fickó olyan komolyan vette magát, mintha egy anyagyilkost fogott volna el egy krimiben” – mesélte Ádám, akit annak rendje és módja szerint betuszkoltak a fehér mikrobuszba.

„A kisbusznak igazi rabomobil feelingje van, egy rács választja el a vezetőt és az utasokat” – idézte fel megpróbáltatásait az Indexnek. A megszeppent Ádám nem egyedül utazott, egy ausztrál srác már ott kuksolt a meseautóban és végig azon értetlenkedett, miért viszik ki a Szigetről, és miért nem vehetett másnapra szóló jegyet. A két lógóst azonban előzőleg figyelmeztették, hogy ne nagyon dumáljanak és hangoskodjanak a buszban, mert ezzel veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát.

Az ausztrál srác azonban csak mondta tovább a magáét. Ekkor a kisbusz lefékezett, és Ádám állítása szerint a vezető és a mellette ülő fickó hátrasétált, kinyitotta a busz hátsó ajtaját és elkezdte lökdösni, ütlegelni az ausztrál szigetlakót. „Ököllel is ütötték, a fejére is kapott és a székről is úgy lelökték, hogy kilógott a buszból” – idézi fel a történteket Ádám.

Ezután már csend volt az autóban, a két bliccelőt kivitték a hídhoz, aztán útjukra engedték őket. „Az egész eset talán nem is volt olyan durva, de nem épp a Szigeten szerettem volna átélni ezt a fajta megalázottságot és kiszolgáltatottságot” – foglalta össze élményeit Ádám.

Felhívtuk Gerendai Károly, hogy is van ez az egész. A Sziget alapítóatyja azt mondta, ha tényleg így történt az eset, azt nagyon sajnálja és beszámolót kér róla az alvállalkozóktól. Mint mondta a belső jegyellenőrzést végző vállalkozástól nem azt várják el, hogy megverje a közönséget, hanem azt, hogy minél több jegyet adjon el.

i Károly azonban kissé életszerűtlennek tartja, hogy valakit minden előzetes felszólítás nélkül kidobnak a rendezvényről. Nekik és az ott dolgozóknak ugyanis az az érdekük, hogy minél többen maradjanak és fizessenek a jegyért – hangsúlyozta. Ha valakinek reggelre lejár a napijegye, az vehet a Ticket Controll feliratú fehérpólós fiataloktól újabb jegyet, vagy megkérik, hogy sétáljon ki a szigetről. A fehér mikrobuszok azért vannak, hogy ha valaki a felszólításnak nem tesz eleget, azzal vigyék ki.

A szigeten dolgozó jegyellenőrök nyelveket beszélő egyetemista-főiskolás fiúk és lányok, ők nem biztonsági szolgálatot látnak el, hanem karszalagokat árulnak - hangsúlyozta kérdésünkre Gódor László, a belső ellenőrzést végző cég vezetője. Ezeknél a fiataloknál pénz van, lehet, hogy valaki kötözködik velük, ezért mellettük mindig van egy-egy olyan fiú, aki meg tudja védeni őket - ismerte el.

Gódor László szerint az történhetett, hogy a fiút többször felszólították, hogy hagyja el a szigetet, vagy visszatérve ugyanarra a helyszínre látták, hogy még mindig nem ment el, ezért hívták a kiszállító autót. Az autókat azonban egy másik cég üzemelteti, így erről Gódor László nem tudott felvilágosítást adni.

Innentől már átvettük a rendőrség szerepét, folyamatba tettük a nyomozási eljárást és telefonon kihallgattuk az autókat üzemeltető cég vezetőjét. „Évek óta nem történt ilyen eset és most se történt meg” – állította Veszely Zoltán. „A sofőreink nem kigyúrt őrzővédők, hanem idősebb emberek, és azért vannak, hogy vezessék az autót, nem azért, hogy bárkit is megverjenek. Mi arra szerződtünk, hogy az embereket kiszállítsuk a szigetről, alkalmazottaink nem üthetnek meg senkit. Attól tartok, hogy a fiatalember, aki ilyeneket állít, valami miatt bosszút akart állni” – mondta a cég vezetője.

Itt feladtuk a reményt, láttuk, hogyan olvadt el a sztori az újabb és újabb telefonok után, sőt a végére kiderült, hogy valójában meg se történt. Abban egyetértünk Gerendai Károllyal, hogy az ilyen eseteket egy szembesítéssel lehetne tisztázni, de az Index nem hatóság, úgyhogy ezennel a nyomozást felfüggesztettük, intézzék el ők egymás között.

28 komment

Címkék: sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

echt 2006.08.13. 13:51:22

szomorú, ha igaz.

Ambrus 2006.08.13. 14:16:49

Hmm, hát velünk kibaszott jófejek voltak, +várták, amíg összeszedjük a sátrunkat (pedig ez már délután volt,h elkaptak), segítettek felpakolni a teherautóra, végül, mintegy "mellesleg" elmesélték, hogy hogy lehet visszaszökni...ergo még 1 ingyenbuli-nap, köszi Sziget-szeku :)

moneo 2006.08.13. 14:27:37

Sajnos pár évvel (2-3) ezelőtt velem és egy cimborámmal is megtörtént a fenti eset. Elkaptak és mondták, hogy ki kell mennünk.
Ok már itt se vagyunk, válaszoltunk és elindultunk kifelé. Kissé erélyesen állítottak meg minket, majd betuszkoltak abba a bizonyos buszba, kaptunk is pár pofont. Szóval nem voltak túl inteligensek az urak. Amikor a kapunál szóvá tettem egy normálisabbnak tűnő biztonságiőrnek aki talán a helyi főnök volt. Azt válaszlolta örüljek, hogy ennyivel megúsztam, és úgyse tudok semmit bizonyítani. Azóta nem voltam a szigeten, és nem is tervezek menni.

Azt gondolom, hogy Magyarországon az ilyen korlátolt köcsögök akik biztonságiőrnek mennek, örülnek, hogy tudnak kit terrorizálni és ezt ki is használják. Nem tehetnek róla ennyi telik tőlük.

Egyébként nem egy esetet láttam amikor a fent említett urak többen megvertek egy-egy hulla részeg srácot, gratulálok.

Bárki bármit mond ilyen volt és sajnos örökké lesz is.

Bargai 2006.08.13. 14:43:07

jaja moneo én is láttam már több ilyen esetet..sétálnak a fiatalok mmegáll mögöttük a kisbusz és kiugrik "% öregedő söfőr"...vagyis kiugrik 5kigyúrt bőrfejű izomagyú állat!!!
mindenkit betuszkolnak a buszba és el-kb olyan látvány volt mint egy emberrablás
amugy engem is dobtak már ki egy szórakozó helyről:fürödtünk a medencében(ez még nem bün ott megszokott) aztán szólt valami csávó h ne fröcsköljünk és már hivta is a szekusokat!kijöttünk felöltöztünk aztán mondtam neki h már megyünk is ha mnnünk kell erre elkapták a hajam meg a kezemet hátra és eröltetett tempóban ki..mögöttem 2barátomat..na most ha az ilyen biztonsági ör akkor nem tom milyen lehet egy agressziv állat..
a szigetesekről meg csak annyit h valóban vannak jófejek a minap mi is találkokztunk segitökészekkel de van rossz is
kérdezek töle valamit elkezd üvöltözni h mit akarok mondom neki h kérdeztem erre mondja h ne kérdezzek töle és akarja megfogni a kezem...ilyen ember bazz ne nyúljon hozzám amugy meg attól h rá van irva h security nincs felhatalmazása h alázza is meg az embereket..továbbra sem szeretem öket..és soha nem is fogom szeretni
arogáns,bunkó,erősködő,perverz faszkalapok;
a perverzhez csak annyit h:sziget-pestiest szinpad-Doors emlékzenekar koncert: ennél a szinpadnál szokás h öröket állitanak a tömegbe(és rúgják is öket ha esetleg élvezik a koncertet:2004 supernem koncert)..most is ott állta az ügyeletes íkúfájter secus és elkezdett kb molesztálni egy 160centis külföldi csajt én meg mondtam neki h nem kéne erre próbált nagy boci szemekkel nézni mert félt h valaki észrevette...
több remek sztorit nem tok "róluk" mondani..
de ezekről mi a véleményetek?

Jack Bauer 2006.08.13. 15:08:54

Nem kell bemutatni a securityseket, van köztük bőven agyatlan köcsög. Ami felháborító, hogy nem tudják saját embereiket megrendszabályozni.

Az ilyen security-sokat ketrecben kéne tartani, és csak akkor kiengedni, amikor tömegverekedés van. Akkor is csak pórázon, baz.

guszti 2006.08.13. 15:12:41

ma kaptam egy hoaxot a wiwen, ami arról szólt, hogy valakinek meggyűlt a baja a gárdistákkal, és a lány, aki fotózta az eseményeket, nos neki is kilátásba helyeztek egy kéztörést. Hát ezen kicsit felhúztam magam, emlékezve a fradista rendőrökre, akik sajtómunkáson töltötték ki frusztrációjukat, mert egy tucat huligánt sem sikerült előállítani, pedig volt havária bőven, még rendőrautó is tört több is. Akkor sem értettem egyet Garamvölgyi úrral, aki a rendőr személyiségi jogairól hadovált, még fel is húztam rajta magam kicsit. (A személyiségi jog az, hogy a sajtóban felismerhetetlenné teszik, ha tényleg csak a munkáját végzi, mondjuk előállítja Magda Marinkót.)
Határozottan azt gondolom, hogy igenis van joga bárkinek - civilnek, sajtósnak - dokumentálni bármilyen intézkedést, ha már minden második kézben van képrögzítő alkalmatosság. A wiwen is arra buzdítottam mindenkit, hogy: "...ahol olyat láttok, hogy valakit azért bántanak, mert intézkedést dokumentál, azt azonnal kezdjétek fotózni videózni annyian, ahány telefon, kamera csak van a közelben. Bármilyen magán- vagy közerőszak-szervezet tagja pedig, ha ennyi civil kontrollt nem visel el a 'munkája' végzése közben, az VÁLASSZON MÁSIK SZAKMÁT! A szégyenlős torlasz félő, nem téged szolgál, őriz, véd, mennyen wc-pucolónak! (Félreértés ne essék, nem az intézkedés jogosságát vonom kétségbe, hiszen arról semmit nem tudok, hanem a fotózó lány fenyegetése akaszt ki. Ha a bufláknak ellensége a kamera, az 'objektív', akkor az 'igazság' is az! Hagyjuk már annak a jogait aki ver, mi van azéval, akit vernek?)"
Tehát arra biztatnám Károlyt, és a többi cégvzetőt, akiket ez erkölcsileg-anyagilag hátrányosan érint, hogy tudatosítsák alvállalkozóikban és azok alkalmazottaiban, hogy ez megengedett, normális civil kurázsi, talán az egyetlen eszköz társadalom kezében, ami csökkentheti az egyén kiszolgáltatottságát bármilyen karhatalomnak. Ha jogosan intézkedik, a felvétel őt fogja igazolni, ha a dokumentátort inzultálja, azzal pont a belé - és munkaadójába, meg a rendezőségbe - vetett bizalmat ássa alá rövid úton.

guszti 2006.08.13. 15:23:17

Sőt, javaslom, aki a szigeten túlkapást dokumentál, legyen olyan jófej, és küldje el a rendezőknek, ők meg statuáljanak szépen - gázsimegvonás, bütetőeljárás, stb. - ha ki akarnak jönni ebből a mindig visszatérő sztoriból...

sonik_n0ise 2006.08.13. 15:23:56

"Nekik és az ott dolgozóknak ugyanis az az érdekük, hogy minél többen maradjanak és fizessenek a jegyért"

ja. a kopaszoknak meg az az érdekük h üthessenek: ezeket erre tenyésztik.
ettől függetlenül simán lehet kamu az egész.

fly 2006.08.13. 15:28:29

Én a minap a sziget "munkás" részén mentem az úton és elémvágott a szigetről kifelé tartó secus (neki volt táblája), a golfpályánál megállt, hátrajött hozzám és felajánloot egy kiadór verést. Nem éltem az ajánlattal.
Ezek azt hiszik mindent megengedhetnek maguknak.
Az is vicces volt amikor a mozaik utcai Benzinkútnál a rendőr üvöltözött az autósokkal. Valyon miért nincs tekintélyuk a rend őreinek?

MosoMasa 2006.08.13. 15:54:08

Mo. rendőrállam volt és lesz. Ezt sajna nem tudják ezek az emberek levetkőzni, sőt az ezzel járó drabális viselkedést sem. Valószínűleg nem is akarják.
simán megtörténhetett az eset, persze meglehet az is, hogy kicsit másként, de a lényeg az az, hogy a rendőri szervek, az egyéb biztonsági és örző-védő csoportok tekintélyét nem az eféle bejelentések tépázzák, hanem az, hogy mindig, mindenáron tisztára mossák őket. Nincs így bizalom feléjük, csak lenézés, rosszabb esetben félelem. És ez elég borzasztó!

gee-em 2006.08.13. 17:06:57

Próbáljuk kicsit tényleg életszerűbben nézni a helyzetet.
Elég a sztereotípiából, hogy a biztonságiak "erre vannak tenyésztve", meg hasonló... ugyanmár.
OK nélkül, OK nélkül a szekusok sem mennek neki valakinek, és nem is fognak.
Más kérdés, hogy "Ádám" mit tekint oknak.
Nyílván, ha állat részeg volt (reggel 10kor, ami fasza), akkor részéről egy flegma mozdulat, egy fél szó elég ahhoz, hogy a szekusnak egy kis szánalmas részeg geek-nek tűnjön Ádámunk, (elég sok ilyet látni, gondolom nektek is beugrik - gondoltam akkor már sztereotipizálok én is) - aki továbbra is ragaszkodik a sokadik utáni söréhez...
és ez esetben, elítélhető módon a biztonságis esetleg agresszívebben cselekszik, mint hatásköre megengedné. (Az idősebb kitessékelő bácsik részéről meg nyílván a Sziget hazudott...)
Bár nem ismerem az érintettet, de ha biztonsági lennék (nem vagyok, nem is az államnak dolgozom... és közöm sincs hozzájuk - gyorsan tisztázom magam), és is kurvára felhúznám magam, hogy egy kis köcsög, aki több sortbortpálinkát ivott a kelleténél, merészebbnek képzeli magát annál, amit megengedhet.
Szerintem ha Ádám egyértelműbb jeleket küld, hogy megértette és követi a felszólítást, akkor a biztonságisnak sem kellett volna annyira "komolyan vennie magát". Ne anyagyilkosozzunk, flegmáztál, Ádám, de ez a sör miatt már elhomályosult...

Nincs ártatlan fél, nincs gonosz fél, mindketten hibáztak, de most nem én akarok lenni az aktuális erkölcscsősz, hogy kiosztom a végeredményt, csak tényleg ennyi: nézzük már objektívebben, ártatlan Ádámokat sosem vertek és vernek a "Rendőrállamban" - muhaha.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.08.13. 17:15:43

no de hol is van az a hely, ahol be lehet lógni? :)

MosoMasa 2006.08.13. 17:38:50

gee-em
szerintem kapásból hülye vagy. egy részeg disznó milyen egyértelműbb jelet tud mutatni? a részegség nem ok arra hogy valakit csak úgy elverjenek. lépjenek fel határozattabban ha nem akar menni, de az nem verést jelent. igenis a biztonságiak egy része vissza él a hatalmával, vagyis az annak titulált jogaival.

Waco 2006.08.13. 19:23:12

Én rendőrtől nem félek, mert az állásával játszik, ha megüt. Az In-Kal embereivel viszont pereskedhetek, ha valamelyik tesztoszterontúltengéses izomagyú pofáncsap, mert éppen x hónapja nem kapott pinát és kissé frusztrált. 2 éve láttam, ahogy egy hátrabilincselt punkot (60 kilós Terminátort) arccal a sárba fektettek, mivel a delikvens ,,agresszíven kéregetett”. Bilincset használtak a jóemberek + belenyomták a tarajos fejét a sárba, grat a jogállamnak. Mikor szóvá tettem az ügyet az inkálos pszichológusoknál, megkérdezték, hogy mellé akarok-e feküdni. Nem volt ismerős (tanu) a közelben + lötyögött némi pia bennem, nem forszíroztam a sárbafekvést, elindultam rendőrt keresni (nem találtam).

Azóta hanyagolom Gerendai és Demszky multikulti vállalkozását, inkább Kapolcsra járok.

Valaki 2006.08.13. 22:00:09

Mit vártok az in-kal-osoktól, Lasz-tól? Az ő fajtája már csak ilyen

NiteSun 2006.08.13. 22:22:13

Sonntagmorgen hat es etwas geregnet deshalb bei Mirrors rutschig geworden ist und bin in Gatsch 2-Mal ausgerutscht, mein Gewand verunreinigt geworden wurde.

Nachdem die Schaffner meinen Fahrausweis angeschaut haben wollten die Bahnwächter mich nicht einsteigen lassen, sondern als ich von der Haltestelle Richtung Innenstadt weitergegangen bin sind auf mich losgegangen. Um 06:55 könnte ich noch auf mein Handy 112 wählen aber sprechen könnte ich nicht mehr weil die haben mich eingeholt ich und das Gerät auf Boden gefallen sind.

Etwa 10 Minuten lang haben mich festgehalten, (während 2 Züge Richtung Innenstadt weggefahren sind).
2 Sicherheitsmänner haben mich bei einem Baum mit einem Art Kellnergriff fixiert, nur schwer könnte ich Atmen. Somit mich vor Tausende Fahrgäste bloßgestellt, wie einen Schwarzfahrer.

Ein dritter Wachmann war auch anwesend und kurz ist ein Uniformierter (möglicherweise Fahrtdienstleiter oder Kontrollor) vorbeigekommen.

Die haben angeblich die Ordnungshüter gerufen aber die Freunde und Helfer sind leider nicht eingetroffen. Nachdem 2 Züge weggefahren sind haben mich gehen gelassen.

Für Eintritt, Konsumation, Fahrausweis haben auch die schwarze Sheriffs ihren Spaß gehabt. Die können Stolz sein.

guszti 2006.08.14. 01:34:37

Valaki 2006.08.13. 22:00:09
Mit vártok az in-kal-osoktól, Lasz-tól? Az ő fajtája már csak ilyen

vazze, te sem mész a szomszédba egy kis vasárnap esti demagógiáért...

z 2006.08.14. 05:50:13

gee-em simán idióta
és ha valaki flegmázik? aki rendőr, katona, határőr stb. annak elvileg pszichikailag felkészültnek kell rá lennie, hogy szidják az anyját vagy akárkijét, beszóljanak neki, és mindezt figyelmen kívül is hagyja, ha intézkedésre kerül a sor
ez a munkája bazz, a részeg az részeg, ha egy bolond vagy önkívületi állapotban lévő ember kiabál a kórházi ápolóval, szerintem az se bassza fejbe, legfeljebb lefogja
egy haverommal voltunk az ute-fehérváron, ott is nevetséges volt már, hogy ugyan én nem dobáltam senkit és nem is bunyóztam, a rendőrök minden beszólót elvertek, lefogtak, vagy nekimentek lóval
a képzett rohamrendőr közben "kemények vagytok, mi parasztok?!" beszólásokkal nyugtatta a tömeget
ez van baszki, túlképzik ezeket, lényeg a ruhásszekrény-alkat, aztán lehet akármilyen állat, jöhet
azok se jobbak akik a hídon állnak a sziget bejáratánál, vasárnap 3 feka srác odament hajnali 3-4 körül hogy vissza akarnak menni a szombati jeggyel, erre el lettek hajtva a picsába, mondván "NEM ÉR-VÉ-NYES! NINCS GÓBEKK, ez hajnali 2(!)-ig érvényes!"(2674836 helyen van kiírva hogy jöhetsz-mehetsz vele, másnap reggel 8-ig jó)
itt is kemény lehetett a felvételi vizsga, gondolom én nem feleltem volna meg se tájékozottságom, se nyelvtudásom alapján

neizéljmár 2006.08.14. 09:34:17

Méghogy a rendőrállamban nem vertek meg senkit ok nélkül!
Szerencsére, de inkább sajnos nem voltál koncerten anno a Budai Ifjúsági Parkban és így nem tudhatod, hogy milyen az, amikor rendőrök sorfala közt úgy mész be egy koncertre, hogy egyszer csak rádb..sznak gumibottal a fejedre csak azért, mert hosszú a hajad, vagy mert nem tetszik a pofádNo comment tudatlan margitka

Szűcs Attila · http://twitter.com/szucs_attila 2006.08.14. 11:47:37

Hát jó...most mindennek van két oldala, meglehet érteni a szekusokat is, hiszen egész nap ennyi részeget kell hallgatniuk(dolgoztam már nem egy évet a szigeten, így van tapasztalatom a társaságukból)

Eleve lenézik a Szigetes "csűrhe-bandát"(én jóba voltam velük, de csak "muszájból"), de tényleg hamar elpattan az agyuk, merthogy "nehogymá egy ilyen kis köcsög szarakodjon velem" .

De hát akkor nézzük az egészet a szervezők szempontjából: ti hogyan intéznétek a rendet? Mert az is kell! Szerintem Gerendaiék is tisztában voltak-vannak-és lesznek is a ogre-szekusok barbárságával, de jobbat nem lehet kitalálni!

Javaslat?

Óz 2006.08.14. 13:04:48

Emberek.... hol van a bölcsesség. Aki normálisan él, tiszteletben tartja az erősebbet, akkor baja nemigen esik. Az a probléma, hogy mindenhonnan az folyik, hogy mindenki egyéniség, tied a világ, valósítsd meg önmagad, egyszer élsz, meg ilyen f*szságok. El kell fogadni, hogy van egy rangsor. Mindig volt és mindig lesz. Lehet, hogy egy csököttagyú a szekuritis fiú, de erősebb nálad. Ezért még a szóváltást is kerülni kell, mert valóban mindenkiben az elpuszítandó kisköcsögöt látják. De ezt el kell fogadni, ezzel kell élni. Lehet itt perelgetni jobbra-balra, hogy kinek van igaza, de sose lehet a végére jutni ennek. Itt csak a megelőzés a dolog lényege. Ha pedig nagyon önérzetesek vagytok, mert úgy látszik vannak itt egy páran, szálljatok szembe velük. Menjetek el ti is gyúrni, nézzetek sok Brúszlí filmet, tegyétek vissza a Svarcenegger posztert a szobafalra. A részegségről meg annyit, hogy az meg minek iszik a nem tudja magát kordában tartani? Valszeg Ádi bácsi pofája is egy kicsit nagyobb volt a kelleténél. Az ausztrál fiúról nem is beszélve. Na mindegy. Vagy tartsátok a távolságot vagy gyúrjátok ki ti is magatokat és ugorjatok nekik. Aki meg nem tartja a távot és nincs feltápolva azzal előfordul, hogy kap a szája szélére. Az IHM is megmondta: "a nagypofájú embert gyakran elverik".

Jack Bauer 2006.08.14. 15:16:42

Óz, nagyon nincs igazad. Jó pár securityst lenyomnék, mint a bélyeget, hiába nagy darab állatok - vagy épp pont azért. Tudod, akik komolyan veszik a harcművészetet, azok szinte sohasem ilyenek, mint ezek a majmok. A legtöbbjük nem egyéb nagyranőtt agresszív kisfiúnál, akik öten ütnek egyet. Öcsém nem egyet és nem kettőt kiütött már, és elhiheted, sose ő akarta megmutatni egy ilyen nagyra nőtt gorillának, hogy mekkora harcos.

Igen, fogják őket keményen, és basszák ki, aki bunkó módon bánik bárkivel. Csapjon oda, ha kell, de csak ha indoloklt. Eleve elrettenti általában az embereket a konézetük, gondolod, hogy bárki ok nélkül kötekedik velük?!

poli 2006.08.14. 15:19:57

Oz, ilyen hozzáállással én egész jól érezném magam Észak-Koreában. Elfogadnám, hogy csököttagyú rendör, de nála van a gumibot, meg a pisztoly...És utóbbin a gyúrás sem segít. Amúgy egyetlen dolgot nem értek: aki elmegy biztonsági örnek, annak nem kellene átmennie egy pszichológiai alkalmassági vizsgán (esetleg többön is)? Itt kellene/lehetne a dolgot megfogni, megfelelö minösegbiztositassal ebben a szakmaban is. Érdekes módon itt Angliában, Lancasterben, ahol élek, a biztonsági örök jól öltözöttek és udvariasak, és még soha nem láttam , hogy valakit ok nélkül agyaltak volna meg. Ha esetleg verekedés tör ki két vendég között egy szórakozóhelyen, akkor lépnek közbe, de nem ütnek, csak fogják a delikvenseket ketten-ketten, és kivezetik a helységböl, majd esetleg hívják a rendörséget. Alapból nincs - nem is lehet - náluk semmilyen fenyítö eszköz, neadjisten pl. vipera, amit engedélyköteles fegyvernek kellene minösíteni, vagy teljesen betiltani.

z 2006.08.14. 16:39:54

na, hihetetlen
tiszta szívemből kívánom hogy minden "bölcset" meg "csak a nagy pofád miatt vernekmeg"-et egyszer úgy verjen meg egy biztonsági, hogy behugyozzon
egyébként én sem értem hogy itt mitől lesznek ilyen kemények, angliában én is sokkal találkoztam, szórakozóhely, étterem, bolt, bár, akármi, akkora fekák voltak mint egy ház néhány helyen
nem is ütöttek, ha gond volt, csak csendben mutattak kifelé, a rendbontó máris igyekezett kifelé
ott valamiért tisztelik a rendőrt meg a szekust, és ennek megfelelően azoknak nem kell annyi erőszakot alkalmazni
az itteniek sajnos már rég eljátszották ezt

z 2006.08.14. 16:43:34

A másik meg, hogy tagadnak mindent. Legalább lehetne annyi eszük, hogy annyit mondanak, kivizsgáljuk. Vagy hogy mondják hol, mikor, kivel. Helyette jönnek ezzel hogy "ez nem történhetett meg".
Becsületes dolog, lehet hogy a sértettnek elég lenne egy bocsánatkérés, de inkább nem forszírozzák.

Jack Bauer 2006.08.15. 10:09:24

poli, z: ez van sajnos. A biztonsági őrök agresszív barmok, és bárkit összevernek a hecc kedvéért, amit a vezetőség aztán jól letagad. M.O. messze-messze van még a nyugat-európai színvonaltól. Osztán csudálkozunk, hogy lenéznek minket, kelet-európaiakat.

Mindig mikor hazajövök valamelyik ny-európai országból elszorul a szívem, hogy milyen kis elmaradott ez a mi hazánk. És ilyenkor általában nem a gazdasági színvonalra gondolok, hanem az emberek mentalitására.

[] (törölt) 2006.08.15. 22:32:36

jegyeket, berleteket, gecik.
süti beállítások módosítása