Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Fejezzük be a gyerekek gyilkolását

2006.08.11. 12:58 vb

Már a második nap után bizton állíthatjuk, hogy idén Jovanotti kapja a Szépen magyarul, szépen emberül Sziget-különdíját: vagy jófejségből vagy mert nem bízik a magyarok idegennyelv-tudásában, szép kerek mondatokat mondott magyarul, és a legtöbbnek még értelme is volt.


Az átlag külföldi rocksztár odadob a közönségnek egy „Jó estétet” vagy egy „köszönömöt”, és ennyivel le is tudja a magyar nyelvvel való barátkozást, erre jön ez a Jovanotti Olaszból és szép fehér A4-es papírból olvas fel szép tagolt magyar mondatokat.

„Fejezzük be az ártatlan emberek kivégzését, gyerekek gyilkolását" – mondjuk összesen ez az egy mondat szerepel jegyzeteimben, gondolom a message tartalom miatt, meg mert alapvetően nem a jegyzeteléssel, hanem a koncertélménnyel voltam elfoglalva.

Jovanotti ugyanis az az előadó, aki akkor is kulturált szórakozásra bírja a közönséget, ha az történetesen egyáltalán nem ismeri munkásságát. Így volt ez 2002-ben és idén is. Kétséges ugyanis, hogy az eltelt időben heves Jovanotti-letöltésbe kezdtek volna a magyarok.

Az Erasmus-ösztöndíjasok egyik alaphimnuszát, a L’Ombelico Del Mondót sajnos már az elején leadták, pedig mi azt hittük, hogy az lesz majd a ráadás, és játszott az új albumról is számokat, de nem is ez a lényeg, hanem hogy derekasan megdolgozott a gázsiért: a magyar felolvasás mellett közönségbe mászott, ugrált, futkározott. Szóval feelingre ugyanolyan volt minden, mint négy évvel ezelőtt, pedig megfigyeléseink szerint a legtöbb külföldi rendesen bebukja az újrázást a Szigeten.

1 komment

Címkék: zene koncert sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Veér Farkas 2006.08.11. 15:25:07

Úgy látszik, divat lett magyarul szövegelni koncerten, a Gyétyi Picasso énekesnője is elég sokat tud már (fejből), nem csoda, ők az utóbbi 2 évben már voltak vagy 3 hónapot Magyarországon, de pl. a Világzenén a Lila Downs énekesnője is majdnem mindn szám előtt felolvasta magyarul, hogy miről szól a szám.

(Persze hol van ez attól, amikor 1990-ben Laurie Anderson fejből és érthetően elmondott egy 5 perces történetet magyarul, a kezében tartott papírba csak nagy ritkán pillantott bele (illetve az adott turnén minden országban az adott ország nyelvén, ügyelve, hogy Belgrádban szerbül, Ljubjanában szlovénul, Zágrábban horvátul beszéljen, pedig akkor még egységes Jugoszlávia volt).)
süti beállítások módosítása