Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Dzsessz’n’roll a szőnyegpadlón

2006.08.11. 10:36 Index

„Hello, my name is Miles Davis”- köszöntötte a szőnyegpadlón meditáló közönségét a pozanos Tom Walsch, de ezzel egyelőre nem rázott fel minket. A MüPa Jazz Színpad elé sokan az akkoriban véget ért Kispál-koncert után érkeztek pihenni, és felkészülni a Wan2 színpad Wir Sind Helden-kísérletére. A színpad előtti tér korábbi, átázott hajópadlóját idén, az új helyszínen szürke szőnyegpadlóra cserélték, amelyen hanyatt feküdni legalábbis jobb.

A hét saját lemezt jegyző kanadai pozanost az avantgarde dzsessz nagy alakjának tartják, aki magyar felesége révén megkedvelte a hazai zenészeket. A műsorfüzet szerint épp Szanday Mátyás bőgőssel és Balázs Elemér dobossal hozott össze triót a Szigetre. A bőgőst rögtön felismertük, de a dobfelszerelés mögött sehogy sem Balázs Elemér ült, hanem egy lényegesen szelídebb zenész. Így elmaradtak a nagy improvizációk, láthatóan nem szokott még össze ez a csapat.

Egy erős dobszóló már csak azért is jól esett volna, mert addig sem a közönség lett volna hangosabb, bár a zaj néha elhalkult, amikor Tom Walsch a pilatesből kölcsönzött mozdulatokkal harsonázott, és néha akkor is, amikor sajátosan énekelni kezdett, ami egy mellettem ülő fiúban a Csengetett, mylord? című remeket idézte fel valamiért.

Három részeg fiú kezdett hason kúszni ekkor a szőnyegadlón egy biztonsági őr felé, hogy elkapják a lábát, mellettem arról a már minden szubkultúrában kínos témáról beszélgettek ketten, vajon milyen műfaj ez. Kiváncsian vártam, hátha támpontot kapok a koncertbeszámolóhoz, de megalázó brainstrormingjuk végén csupán a flash’n’bone-ban tudtak megegyezni, végül úgy döntöttek, ez dzsessz’n’roll, és kimentek fröccsért.

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása