Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Bezzeg az én időmben 2. - Izomemberek az acid ellen

2006.08.10. 11:14 jackyll

Spirk kolléga másik kedves élménye, amikor az elektronikus zene bástyájaként működő Iránytű kocsma a sziget déli felén egyszercsak olyannyira underground lett, hogy az épp csak szárnyait bontogató fesztiválról senki nem tudott bejutni:

Volt idő, amikor a még hangulatos kisipari kocsmaként muködő Iránytűben az acid hazai úttörő partijai zajlottak. A Bernáth(Y)-ék látogatottságát a legelső évben azonban a rétegízlés szűkössége mellett a sziget hajógyári részének tulajdonszerkezeti átalakulása is csapppantotta. Éppen elkezdődtek volna a programok, amikor kiderült, hogy az Iránytű és a sziget - más koncerteknek helyet adó - felső része között elterülő, addig elhagyatott gazos sáv új birtokosa nem veszi jónéven az átjárást. A korábban évekig ledöntve fekvő kapuhoz őrzővédőket állítottak (valószínűleg elsőket a sziget történetében), az izomemberek pedig sorban eltanácsolták az akkoriban még amúgy is ritkaságszámba menő partifanokat. Néhány éjszaka emiatt egészen szűk körben pörgött a buli, mert csak a másik oldalról, a hajógyár felöl lehetett beszivárogni. Igaz akkor még korántsem létezett a hermetikus határzár a sziget és a külvilág között. Éppen csapos voltam az Iránytűben. A gyér látogatottság ellenére a baráti kör sörszámlájának rendezése után 500 forint marad a heti bérembol, de nem bántam.

1 komment

Címkék: történelem sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

user0 2006.08.10. 17:40:12

Tényleg! Életem első party-ja volt ott. Úgy emlékszem, hogy 200 Ft volt a belépő a Szigetes jegyen túl. Már nem tudom, hogyan találtuk meg. Valaki mondta, hogy jó lesz és jó lett.
süti beállítások módosítása