Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Barangót viszik a HELP-esek

2006.08.10. 17:06 .:sz-b:.

Madafaka mondja:

Reggel 9-kor mentem először a Szigetre, hogy beváltsam a hazamenős hetijegyem, elkerülve ezzel a feltételezhetően nagy számú délutáni tömeget. A döntésem helyes volt. Csak páran lézengtek a jegyárusító helynél. Átléptem két lány fölött, akik feltételezhetően elsők akartak lenni, csak még nem ébredtek fel.

A bódé fölött ott virított még, hogy csak holnaptól lehet bemenni a hetijeggyel. Nem szóltam érte. Csak zavarjon össze mást is. Aztán irány a próbaterem. Szigetelés. Majd Jutka söröző. Végül szigetelés. A Jutkában a budiban felidéződik egy nem túl távoli emlék, mely szerint azon gondolkodom vasárnap a Tűzraktárban, hogy vajon miért tiszta húgy a beton az úgynevezett férfivécében, mikoris megjelenik egy tag, és a vályúval ellentétes oldalon lazán elvégzi a dolgát. A jegy egyébként a Szigeten ugyanolyan, mint eddig. Ide sajnálatos módon nem jutott el a textilmegoldás, pedig azt kajálom. Háborgok is ezen rendesen, plusz azon, hogy kétszer le is esett a szalag. A hídon befelé araszolva megpillantok egy nagyobb, kifestett arcú, feketeruhás csoportot, és egyből fölidéződik bennem a tavalyelőtti (?) Cure-koncert, amikor is Dunát lehetett rekeszteni ezekből. Ezt meg is jegyzem, mire egy jólszituált lány megkérdezi, hogy miért szólok be embereknek, mire közlöm, hogy nekem erről szól a Sziget. Erre javasolja, hogy akkor menjek haza, de én felháborodva megjegyzem, hogy micsoda dolog, hogy nem tolerálja az én szórakozásom, holott ez a fesztivál többek közt a toleranciáról is szól.

Van itt még egy német fickó is, aki elég jól beszél magyarul, meg egy másik, akiből csak harapófogóval lehet kihúzni, hogy német. Mint megtudom a darkosoktól, Cradle Of Filthre mennek. Elmesélik, hogy milyenek szoktak ezek a bulik lenni, hogy megy rá a tánc, ahogy kell, mert én ezt nem tudtam elképzelni, és megkérdeztem. A zenekarról egyébként még egyszer hallottam az est folyamán de nem néztem meg. A Glen Matlock and The Philistinesre rohantunk egyébként, de szerintem nem érte meg a nagy sietség, mert rendkívül unalmas zenét játszik. Viszont megfigyelhettem, a sár elleni védekezés netovábbját. Terítsük be homokkal a helyet. Kinek pattant ki az agyából ez a fergeteges ötlet? Képtelen voltam ott maradni a Nagyszínpadnál, így elsétáltam a Wan2-hoz, ahol épp Roy Paci & Aretuska állt be, el is döntöttem rögvest, hogy ide vissza fogok jönni ha lesznek, majd tettem egy rövid kitérőt a Talentum felé, ahol belehallgattam a Bugz Bunnyba, majd kitöltöttem egy külügyminisztériumi kvízt, és letisztáztuk, hogy a harmadik nap nyerni fogok egy kulcstartót a Malacka és a Tahó-koncerten.

Ezt követően visszasétáltam a Mad Headsre, ami egy igen kellemes muzsikát játszó zenekar. Eddig sose hallottam róluk. Nem úgy a Timur Lenkről, amit muszáj volt végre egyszer élőben is látnom. Sajnos a Szükségem van rád című opusz alatt épp vécén voltam. pedig arra voltam igazán kíváncsi. Maradtam is az Est színpadnál mert ismerős hangot hallottam. Aztán ripszropsz beugrott, hogy ez nem más, mint a Satöbbi, amiről azt kell tudni, hogy olaszországi utunk során mikor bekerült a cédéjük a lejátszóba, pillanatok alatt kidőltem, majd mikor újra felébredtem, megint ugyanaz a szám ment. Útitársaim elmondták, hogy nem volt szívük kivenni, mert olyan édesen aludtam rajta.

Ezután egy találkozóra mentem a Wan2-hoz, ahol is Ladányben 27 szólt éppen, úgyhogy belehallgattam, ám mivel Gyuriék nem érkeztek meg, úgy voltam vele, nem várok tovább, és átnyargaltam Tereskovára a Bahiára. Ott annak rendje és módja szerint egymásba is botlottunk. Márhogy ők belém, mert elpilledtem a színpad előtt. (Ez volt a megbeszélt célállomás ugyanis). A Tereskova jó volt, mint mindig. Ezután punkoskodás, élelemfelkutatás kezdődött kevés sikerrel. Feltételezhetőleg nagyon kevés húst adhatnak az árusok, mert a vásárlók azt mind felzabálják, szemben például a gombás pizzával, vagy a fokhagymás, tejfölös, sajtos lángossal. Legközelebb, ha lehet hagymát ne. Kösz.

Jött a Wan2 és a már említett Roy Paci & Aretuska. Hát ezen behaltam, annyira jó volt. Ment is a pörgetés, meg a forgatás annak rendje és módja szerint. Aztán maradtam még Deti Picassón, de az olyannyira nem tetszett, hogy el is kezdtem kóvályogni. Megkerestem a katonai blokkot, ami olyan jól volt álcázva, hogy simán elmentem mellette (persze nem is azon az oldalon volt, ahol kerestem.. így nem nehéz), majd láttam egy földön fekvő urat, akit épp egy csapat HELP-es próbál életre bírni (a HELP Alapítvány elsősegélynyújtói - a szerk.). Már-már elhatalmasodott a kétségbeesés, hogy itt valami óriási baj van, mikoris hopp! A srác felpattant és elment. Én meg vissza a Wan2-hoz. Hát itt meg a Barangót viszik épp a HELP-esek. Velük megyek, majd mikor elengedik hazaviszem taxival. Mondtam a taxisnak, hogy csak kettő-öt van nálam, szóval vagy állítsa le a taxiórát, vagy meg kell állni valami automatánál, hogy oda tudjam neki adni a háromezret, mert nekem tök mindegy. Azon az 500 forinton már semmi nem múlik. Természetesen nem állította le, ehelyett még akkor is mért, mikor elszaladtam pénzért. Adtam is neki 20 forint borravalót. Rohadjon meg. Gyurinak meg ellopták a pénztárcáját, a telefonját meg az iratait. Jól kezdődik a hét.

Viszont ez az ottalvós-hazamenős jegyverseny nagy kamu. Ugyanott vannak felverve a sátrak ahol tavaly, szóval mindenütt. Persze biztos van egy elkerített rész is, de az kit érdekel?!

3 komment

Címkék: beszámoló sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2006.08.11. 10:51:05

ha jól tudom, a szükségem van rád c. slágergyanút nem élőben játszák (eleve nem ezzel a céllal készült), hanem a végén teszik be "elindítónak". úgyhogy mondhatni semmit nem vesztettél... :)

leírták mindezt a honlapjukon, most csak ezt találtam hirtelen:
"Egy naccerű plébekk szám denszölés céljából."
www.timurlenk.hu/egymuv/szamok/szuksegem/szuksegem.php

dr. Veér Farkas 2006.08.11. 15:28:03

Vajon mit szólna ez a kedves cikkíró (ez cikk? inkább förtelem), ha valaki jól megérdemelten pofán verné, mikor beszól neki.
Biztos tolerálná, mert a Sziget a toleranciáról szól... A pofánverőnek meg a beszólók pofánverése a szórakozása.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.09.04. 22:26:23

tök más okból vagyok itt.

meglepődnék. és te?
süti beállítások módosítása