Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Vérivás Pulán

2006.07.30. 12:03 TonyCaviar

Titokban mindig is tudtuk, hogy Cseh Tamás indián. Magyar indián, bármit is jelentsen ez. A magam részéről ugyan ezt a fajta csillagfényes-vérivós természetimádatot sose bírtam összeegyeztetni a hetvenes évek kilátástalan városi elidegenedésével – ahová Cseh Tamás számított akkoriban, de most kibújt a szög a zsákból. A hetvenes éveknek rég vége, és Cseh Tamás most már főállásban indián, sőt indián apa. Csillagokkal táncoló Kojot című észak-amerikai indián mesegyűjteményét fia indiános festményei díszítik. A könyvet ma délután 4-kor mutatják be Pulán, a Bárkakertben, talán még van egy vonat addig, talán nem.

 

Mindazonáltal nem hiszem, hogy igazi indián esemény lesz a Művészetek Völgyében ez a felolvasóest. Az igazi indián eseményhez ugyanis a következőket kell a közönségnek teljesítenie, mint azt a fülszövegből megtudtuk:

„Az idős férfi és asszony mesemondókat tisztelet övezte. Többnyire bárki elmehetett abba a sátorba, ahová mesélőt hívtak. Késni nem illett. Egy-egy mese alatt nem beszélgettek, nem kérdezősködtek és ugyanabban a testhelyzetben maradtak, mint a történet kezdetén. Ez a türelem és figyelem próbája is volt, hiszen némelyik mese fél éjszakán is tartott.”

 

Szólj hozzá!

Címkék: esemény könyv indián

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása