Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Remek ötlet, tényleg

2006.07.18. 10:41 .:sz-b:.

Ez a lemez most különösen aktuális, mert ők lesznek Robbie Williams előzenekara szerdán a Népstadionban. A zenekar különben a látszat ellenére amerikai, mi több hollywoodi (ilyen minőségükben ki másról is nevezhették volna el magukat, ugye, mint magáról Orson Wellesről), a zenekarfotó alapján igéretes társaság, csuklóig tetovált figurák, van egy tarajos punk, meg két Madness-imitátor, kicsit ugyan megcsináltnak tűnik, de nem vészes. Ráadásul olyanokat nyilatkoznak egyúttal power-popnak becézett zenéjükről, hogy az csak rock and roll, amire a lányok táncolhatnak. Ez jó duma.

Na most ehhez képest a lemezen olyan tucatpop (vagy szoftrock) van, amiből mostanában nem látunk ki, nem kötésig áll már az ilyesmi, hanem szájszélig, persze főleg az Egyesült Királyságból árad, de ezek szerint a túlparton is megvetette már a lábát. Ezerszer hallott, kellemetlenül ismerős dallamfoszlányok, lekerekített dalok, kockázat nélküli, súlytalan zene, amihez nem társul sem jó adag önirónia, sem az a művészieskedő kiállás, amitől az ilyesmi esetleg jó tud lenni.

Ellentmondásnak tűnhet, de ennek ellenére nem veszi ki az ember a lejátszóból (legfeljebb nem teszi be újra), mert pont fenti jellemzői miatt el lehet hallgatni, már ha valakinek nem kap alapból kiütést a kellemes popzenétől, még azt is el tudjuk képzelni, hogy sokaknak egyenesen tetszhet. Tehát pont olyan, mint pl. maga Robbie Williams, csak karizma nélkül.

1 komment

Címkék: zene usa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teddystyle 2006.09.09. 02:08:16

Nagyon gáz az album. Gondolom te is kielemezted a leghíresebb számuk (No Tomorrow) érdekes szófordulatait, lásd: tomorrow there's no school so let's just drink some (more) red bull.
Nos igen..
süti beállítások módosítása