Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

volt Fesztivál - 3. nap

2006.07.08. 23:03 melyviz

Az én hangulatomat ilyenkor alapvetően meghatározza, hogy mikor, mennyi és milyen eső esik, úgyhogy most majd kicsit időjárás-jelentek.

Nem, nem úsztuk meg a zuhét idén sem, és igen, csak én csinálok ebből ekkora ügyet.
A feljutás megint relatíve későre ütemeződött, mivel barátomat fel kellett raknom a hazafelé tartó vonatra. Ebből az is következik, hogy egész tegnap délutántól már one man show volt, és semminek sem kellett volna akadályoznia a munkában. Hehe.
Szóval hét előtt nem sokkal megérkeztem, megint ismeretlenekkel (akiknek ezúton köszönök egy doboz borsodit!), taxizva. Ugye a hétórás koncertekre negyed órával legalább később érdemes menni, úgyhogy mászkáltam még kicsit, ismerkedtem, fotózgattam. Beraktam például a meleg ruhámat a sátorba, csak oda a szélére, hogy ne legyen útban.

(Erről még később lesz szó.)

A Ghymes az én ízlésemnek nagyon hangosan szaxizta a nagyszínpad mikrofonjába, hogy égő szárnyas lovak, de azért kicsit próbáltam közelebb merészkedni. Erős közepes érdeklődés, édesanyák-édesapák, kicsik meg már majdnem nagyok voltak a sorok közt a legtöbben.


 

(Mostantól mindig értsük oda azt a pár eltévedt rokkert, akik nélkül nem lennének a fesztiválok azok, amik.) Nem tudom mire fogjam, de a Caféba két napja folyamatos a bejutás, nem kell kínos sorokban arra a kínos pillanatra várni, mikor az egyik leszel a húsz ember közül, aki bejuthat.

Már szinte fél nyolc után járunk, mikor a Deep Dis még mindig csak pakol, a kuponos hennafestés meg annyira nem köt le. Nem most fogom megtudni, milyen zenét játszanak.
Odakinn kicsit nézem, hogy csinálja a műsort a királyi tévé. Ez az a hely a fesztiválon, ahol egyfolytában 5200 K-s a fény, és többnyire józan emberek vannak egy bizonyos tízéteres körön belül. (A műsorvezető, a producer, meg az operatőrök egész pontosan, a lámpáknak meg majdnem mindegy.)  Azt hiszem egyébként a Kultúrház jelentkezik innen esténként, de Supermant nem láttam.

Mikor megpróbálok bungee-t fotózni, akkor esik le, hogy bizony, be fog jönni első napi jóslatom. Mert nem kell meteorológusnak lennem hogy lássam, a felhők a lemenő Nap felé igyekeznek. Innen mondhatni felgyorsulnak az események.

Biztos ami biztos alapon elindulok a rádióhoz sörért, útközben pedig összefutok egy videós sráccal, aki fotókat gyűjt új produkciókhoz.
Számot cserélünk, majd bemenekülünk a meggymag méretű esőcseppek elől a kocsmába.

Pillanatok alatt megtelik az egész terasz, a műanyag tetőn úgy szól az eső, hogy nem lehet a másik hangját érteni. Húsz perc-fél óra alatt egyszer majdnem eláll, aztán már komolyan. Szerintem felhőszakadás és jég is volt, de sokan (ilyen szervezői izékkel a
nyakukban) nyári záporként akarják eladni a dolgot. És rájöttem, mi a baj a Volttal esőben: ilyenkor a fellépőket kocsival meg kisbusszal viszik a tömeg közepén az aktuális sátorhoz.

Kicsit később nevezem el a nagyszínpadot – sajnos a Cultról lemondva – megközelíthetetlennek. A Café végülis járható, és úgy határozok, hogy éjféltől bármi megfelel, ami fedett. Éjjel kezdett a Scam, ami nagyon érdekelt volna, de tudtam, hogy nem fogok tudni ébren maradni. Így nagyjából fél órát hallgattam az Ablak a Dubra performanceból, ami még az alapozásnál tartott, mikor eljöttem aludni. Közben bizonyos Mr. Ex Kraftwerk robothangjai szóltak.

Ma háromra mindenki meg van hívva a Caféba a Quimby közönségtalálkozóra. Ha ez nem lenne elég, később még nagyszínpadosok is. Aztán Belgával meg Pet Shop Boysszal lehet elköszönni Soprontól egy évre.

Szólj hozzá!

Címkék: zene beszámoló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása