Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

NagySkaland fesztivál, első nap

2006.06.30. 13:01 .:sz-b:.

Megpróbálunk majd minél több napi beszámolót közölni a burjánzó nyári fesztiválokról, most a csütörtökön indult NagySkaland fesztivál első napjáról küldött nekünk egy rövid írást Madafaka művésznevű, sajátos stílusáról híres-hírhedt állandó levelezőnk, olvassák szeretettel!

A műsort a Római parton a Club Tequila nyitotta. Már jó ideje nem láttam őket, de még mindig ugyanolyan jók. Sajnos az érdeklődés az irányukba viszonylagos volt. Ez egyrészt köszönhető a korai (14 órás) kezdésnek, másrészt a szemerkélő esőnek, ami kábé pont ekkor kezdte végezni a dolgát.

Az általában egy fúvóssal machináló zenekar itt-ott még egy trombitással gazdagodott SkaPeti személyében, ezzel is növelve a már amúgyis magas színvonalat. Nem véletlen, hogy a Jim Beam tehetségkutatójának nem tudom melyik döntőjébe is bekerültek (ezt még a tehetségkutató honlapjának webmestere se tudja. Nézd csak meg!) Az alapvetően No Doubt-feldolgozásokra és sajátos stílusú számok (azért mondom ezt, mert amit csinálnak, az összetéveszthetetlenül Club Tequila) előadására szakosodott zenekar hozta a formáját.

Őket a Fekete Teve skaformáció követte, akiktől csak az utolsó - egy feldolgozás, de már nem is emlékszem melyik csak, hogy jó volt - számot láttam, mert a köztes időszakot a Tequlia legénységével töltöttem a bárpult előtt elhelyezkedő asztaloknál, ahol is jóízűen fogyasztottam az amúgy teljesen ízetlen flekkenjükből (a szakács nagyon idegenkedik a fűszerektől), valamint megvettem Kati (az énekes) sörjegyeit, merthogy ő nem iszik, és a kóla olcsóbb, mint a sör. Igazából ilyennel szerintem még sehol nem találkoztam, ha jobban belegondolok.

A Fekete Teve után újra Kati és SkaPeti került a színpadra a Kingston Cruisers formációval, melyben még egy ismerős arc volt a Masszív billentyűse személyében. Ők többnyire hihetetlen lassú... talán dubos(?) dalokat adnak elő, tehát lötyögésre kiválóan alkalmas, ugyanakkor a fület sem bántja. Ezután jött a Raszta Paszta. Az énekes hangja fenomenális. Stílusukra a Bob Marley-féle reggae volt nagy hatással. Ezt kivételesen nem én találom ki, hanem más mondta. Csak átvettem. Aztán jött az NSZK, akik már igencsak dinamikus zenét játszottak, és a tömegnek is megmozgatták egy kisebb szegmensét, majd úgy tűnik az est főzenekara, a Testi Egyenleg lépett a porondra rengeteg Ska-P feldolgozással. Azért mondom, hogy főzenekar, mert rájuk táncolt a legtöbb ember, és ők nem is hagytak nagyon lehetőséget pihenésre, szuszogásra, merthogy nem tartottak szünetet a számok között. Ez hihetetlenül jó volt így.

Aztán a kiíráshoz képest volt egy csere, a Tizenhét jött. Szokásosan jók. Őket a GAP követte, akik a KisSkalandon kifejezetten szimpatikusak voltak, mert annyira, de annyira kilógtak a sorból. Erre most... skát játszottak, hogy rohadjanak meg. Csalódtam bennük. Tetszettek. Majd eleredt az eső és a folytatást annak rendje és módja szerint el is mosta. Hihetetlenül sok a szúnyog, és ráadásul kis alattomos dögök, akik szarnak az esőre, és hatalmas foltokat hagynak maguk után.

Szólj hozzá!

Címkék: zene reggae ska koncert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása