Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Deftones-pszichoterápia a csartnokban

2006.06.22. 10:46 .:sz-b:.

Olvasónk dicséretre méltó módon belépőt váltott a hétfői Deftones-koncertre, a jegy azonban váratlanul hosszú eszmefuttatásra ragadta, messzemenő következtetéseket von le például egy kóbor T betűből, és érfelvágással fenyegetőzik. Íme:  

Történt az, hogy megtudtam: legendás élő produkcióiról és sajátos stílusáról elhíresült kedvenc modernmetál-formációm, a Deftones végre valahára tiszteletét teszi nálunk. Ott a helyem! Irány a legközelebbi jegyiroda, ahol megszerzem a hőn áhított jegyeket. Az amúgy ízléses, eltevésre érdemes fekete jegyen aztán öles, vastag szedésű fehér betűkre leszek először figyelmes, amik emlékeztetnek arra, hogy el ne tévesszem a házszámot: a koncert a „Petőfi Csartnokban” lesz.

Alább aztán a letépendő szelvényen aztán ismét visszaköszön gyermekkorom meghatározó bolhapiacának is helyt adó ex-kultusz-kultúrhely nevével könnyedén összetéveszthető, ám nem összetévesztendő „csartnok”. Némi gondolkodás után a kép azonban összeállt, mint Live 8-re a Pink Floyd. A Renault elcsórta a ketteseket ugye, itt viszont több van egy T-vel: konspirációs elméletem szerint – melynek másik pillére a jegy túlságosan baráti ára a zenekar nívójának fényében (5990 Ft) – itt valami nagyon magenTa.

Gondolván, hogy más meglepetés nem érhet, fordítottam hát a jegyen, ahol a szokásos bla-bla („a rendezvény lebonyolításának feltételrendszere és biztonsági szabályai”) fogadott, kisebb-nagyobb helyesírási és gépelési hibákkal és hivatalosnak látszó, ám cseppet zavaros nyelvezettel, valamint egy baljós, ál-Minelli / Bonnie Tyler-koncert szagú (bár a pesti Guns-koncert is befigyel itt egy kicsit) utolsó kitétellel: „Belépőjegyet csak akkor váltunk vissza, ha a koncert végleg elmarad”. Ez a sor, karöltve a szokásos hely- és időpont változtatási jogfenntartás paragrafusával, azt is jelentheti, hogy ha másnap délben játszik helyettük az Alvin és a Mókusok mondjuk a debreceni Főnix csartnokban, akkor egy szavunk sem lehet.

A félreütés + copy-paste bénázás, valamint a gondosan megfogalmazott és hasonló gonddal legépelt „szabályzatrendszer” után jött azonban igazi slusszpoén szöveges „társadalmi célú” (?) hirdetés formájában alul, szintén a jegy fonákján: „Lelki problémájával forduljon bizalommal a L.E.A (Lelki Egészségvédő Ambulancia) magasan képzett szakembereihez (…) PSZICHOTERÁPIA, TANÁCSADÁS, ÖNISMERET”. Mivel, ha jól sejtem, a koncertet szervező Krokodil Rock Kft. (egyébként örök hála a Deftonesért és tényleg) bizonyosan nem Pap Rita-koncertturnékra vagy Kelly Family-farewell dzsemborikra specializálódott, így gondolom célcsoportját, tehát minket, beteg, önpusztításra hajlamos, sötét lelkű betegzene-függőket szeretné végleg eltántorítani a vénafelvágás (ajánlott hallgatnivaló: Deftones - Knife party), fejlövés, herkatúladagolás gondolatától, ami kétségtelenül felmerülhet olyan emberekben, akik sikítozós-suttogós, hörgős-nyögős, beteg szövegekkel operáló metálzenekar koncsertójára váltottak jegyet. Bár igazuk is van: mi még pólón sem végeznénk… De akkor is felvágjuk!

Jassz Károly

2 komment

Címkék: zene metál koncert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mustis 2006.06.22. 20:21:17

Defstones tényleg jó

garm 2006.06.26. 12:47:53

a Flintstones is...
süti beállítások módosítása