Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A bivaly szárnyán

2006.06.14. 16:35 TonyCaviar

Kenderesi Gabi ott ül a hegy csúcsán, gesztenyebarna haját cibálja a szél, a távolban a Fogarasok kéklenek, odalent a smaragdzöld szurdokban pedig népünnepély, táncházfesztivál, és ezüst szelek. Kenderesi Gabi szerint minden annyira jó, oly szép a világ, fény is van és árnyék is van, oly rendben van, és oly boldog, hogy most akár már le is vetheti magát a szirtről, és akkor nem zuhanna, hanem repülne könnyedén, simán, és végül a túlvilágon esne a talpára. Ezt az interpretációt amúgy még a Tudnék bár repülni című szám szövege is alátámasztja, ha valaki elég erősen figyel és megérti. Kenderesi Gabi azelőtt a Bivaly hátán lovagolt a dzsungelmajmok közé, még korábban meg beleszeretett valakinek a szárnyaiba, és ezeket az elnyomott korai szexualitást sugározó pajkos álmokból vett hangulatokat most is szépen hozza az új album – a Földanya Égapa.

Mondjuk eddig én pont azt szerettem a Kampec Doloresben, hogy sokat vártak az albumokkal, és minden alkalommal igyekeztek új fejezetet nyitni. Az intellektuális space rocktól és a fúziós jazzhatásoktól az otthon kevert experimentális modern zenei hatásokig sok minden igyekezett utat találni ebbe a talányos zenébe, és persze mindig nyitottak voltak az etnográfiai hatásokra is.

Az új lemez se rossz, sőt jó, van benne ez is, az is – szárnysuhogás, démoncsiripelés, halandzsa, puttyogás, effektek – csak éppen az új fejezet nyitása hiányzik, és a jó számok kicsit receptszerűek.  Hogy akkor most csináljunk egy olyat, amikor a Gabi ott ül a hegy csúcsán, gesztenyebarna haját cibálja a szél, a távolban a Fogarasok kéklenek…

Kampec Dolores: Földanya égapa
A38-ReR, Budapest, 2006

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása