Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A Pearl Jam engedi a felvételkészítést

2006.05.25. 17:56 hírbehozó

Megszokhattuk, hogy a koncerteken még a diktafonnak vagy fényképezőgépnek látszó tárgyakat is elveszik a biztonságiak. Ezeket a rendelkezéseket rendszerint a stadionok, fesztiválok szervezői hozzák, nem a zenekarok.

Ezért is érdekes a Pearl Jam "Kamerákat és felvevőket érintő irányelvek a 2006-os turnéra" című közleménye. Eszerint ugyanis kicsi, kézi fényképezőgépekkel készíthetünk felvételeket a koncerteken, és a kisméretű kézi hangfelvevők (diktafonok) is engedélyezettek. Profi gépekkel, külső mikrofonokkal azonban továbbra sem ügyködhetünk a hömpölygő tömegben. Azért hadd legyek egy picit kétkedő ezzel az egész irányelv-dologgal kapcsolatban.

A Pearl Jam 2000-es európai turnéja idején ugye a magyarországi fellépést "technikai okok miatt" törölték, cserébe két egymást követő nap volt koncert a lengyelországi Katowicében. Volt szerencsém hajnalban kivonatozni oda. A Spodek stadion melletti buszpályaudvaron a hajnalban érkező ingázó munkásokkal gurítottuk az első sört és kolbászos hotdogot. A lényeg, hogy a koncert kezdete előtt a biztonsági emberek a kapuknál meglehetős szigorral vették el a legártalmatlanabb tárgyakat is.

Nálunk volt diktafon, amit valahogy az összecsavart pulóverben felejtettünk. A biztonsági őr egy mozdulattal kirántotta a táskából a pulóvert, ám a diktafon beleakadt az ujjba, így egy műszál mentette meg a diktafont attól, hogy a gonosz bitonságiak kezére kerüljön. "Cserébe" viszont elkobozták tőlünk két darab ceruzaelemünket, melyeket balesetveszélyesnek ítélt a perfekt lengyelséggel beszélő lengyel biztonsági őr. Mi meg illedelmesen megköszöntük - persze perfekt magyarul - az értelmes biztonsági eljárást.

Augusztus legvégén egyébként kimegyünk az európai turné antwerpeni állomására. A helyszínen fogjuk csekkolni, mi változott 6 év alatt.

1 komment

Címkék: zene rock koncert

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

riotter 2006.05.29. 12:38:55

Meg fogsz lepődni. Nem E.V. fog beengedni és motozni... a többit szerintem sejted.
süti beállítások módosítása