Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Az év szájbapisálós lemezkritikája

2006.10.02. 14:10 vd

Na a Jet zenéjét kizárólag reklámokban hallottam, és még úgy is nagyon untam már azt az egy riffet. A Pitchfork is nagyon lehúzta az előző albumukat, a mostani kritikájához viszont a szöveg helyett csak simán belinkelt egy önmagát látható élvezettel, vagy legalábbis jelentékeny érdeklődéssel szájbapisáló csimpánzt. Akkor hát, ugye, annyira jó nem lehet a lemez.

6 komment

Címkék: zene link

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

planetfiction 2006.10.03. 16:17:44

ez a poszt egzisztencialista kerdeseket vet fel. profanul fogalmazva: mi a szarert is letezik ez a blog?
ketsegkivul, igazan otletes egy lemezkritika korunk lesterbangsetol(sic!), a pitchforktol - nade engem nem az erdekel, hogy 1) a pitchfork, ill. annak szerzoje keptelen akarmit is irni egy lemezrol (es hogy o mit tart viccesnek) 2) hogy ti (via bede) milyen ugyesen tudtok linkelni (hamar, akkor tessek rendesen a videot - persze az mar nem lenne olyan "eredeti"). az nem kritika, hogy "A" pitchforknak ez a velemenye, es akkor biztos szar. eltekintve attol, hogy az utobbi idoben a pitchfork kizarolag mindenfele *folkra (anti folk, freak folk, neo folk, mittudomen) bir elelvezni, es enyhen szolva is elitista - ez a kritika egy nulla. zero. 0. Engem az erdekelne, hogy ti mit gondoltok, es nem az, amit a pitchfork - azt elolvasom/megnezem ott.
Peldaul irhattatok volna arol, hogy ez a lemez mennyi baszakodas utan keszult el (egy-egy kidobott session Barbadosbol es Massachusettsbol), hogy a vegen LA-ben vettek fel, hogy a ronggya jatszott "Are you gonna be my girl" 4 millios lemezeladast hozott, hogy a zenekar szarrahuggya utotte magat, fetrengett a kokszban meg a piaban, elhittek magukrol, hogy sztarok (persze melyik ember nem csinalta volna, ha elotte evekig targoncas valami raktarban). aztan az elet elobb-utobb mindenkit utoler, a Cester testverparnak meghal a faterja, meg az egyuttesnek is volt egy-ket pillanata, amikor ugy gondoltak, talan most netovabb, hogy mgis zenelni kellene. arrol is olvastam volna meg itt, hogy ez a lemez mintha a Jet "Be here now"-ja lenne, hogy a cimado dal az oreg Cesternek van ajanlva, mellesleg a szam olyan, mint egy hatemeletes tejszinnel toltott torta, ami eppen osszeroggyanik, hogy a "Stan up" ugyanazzal a hajlakkal van befujva, mint a 80-as evek hair-metal zenekarai (csak a Jet ezt most tevedesbol a tokere fujta), hogy a "Come on come on" ocska stadionrock, szetfolyosra pialt Oasis rajongoknak, hogy a "Put your money where your mouth is" a legjobb esetben is egy jolsikerult tancdalfesztivalos AC/DC tribut-zenekar produkcioja, fejhangon eloadva. szoval, hogy a "Shine on", az igazabol megint egy "Are you gonna be my girl". Rockzene - csak annal is szarabb.

na, ezt szerettem volna itt nagyjabol olvasni. de ti inkabb linkeltek.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2006.10.03. 18:11:55

missy elliot vagy a hold steady vagy tv on the radio vagy junior boys vagy akár justin timberlake közül melyik neked a folk?

és egyáltalán nem érdekel hogyan készült a lemez és mit élt át a Jet közben. illetve pontosan annyira érdekel mint egy önmaga szájába vizelő majom.

planetfiction 2006.10.03. 19:20:45

biztos az ekezetnelkuliseg teszi: az altalad felsoroltakn kozul egyikrol se allitottam, hogy *folk lenne. viszont ugyanigy fel lehetne sorolni tucat masikat, amelyik az. am vegulis mindegy, ez csak itt mellekszal, ahogy irtam, engem az erdekelne, hogy a csapgeza mit gondol egy lemezrol, nem pedig sokszorozasa egy -nagyarcu igenytelenseggel megalkotott- posztnak.

az, hogy mi erdekeljen teged, azt hiszem, azt se irtam sehol. ettol fuggetlenul nekem erdekes adalek, ha irnak errol. en kerek elnezest.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2006.10.03. 19:37:53

"eltekintve attol, hogy az utobbi idoben a pitchfork kizarolag mindenfele *folkra (anti folk, freak folk, neo folk, mittudomen) bir elelvezni" bocsánat, szőrszált hasogatok.

ebben a posztban viszont az a mókás, hogy a tényleg elitista pitchfork ilyen tirpák kritikát közölt. kapni fognak érte hideget-meleget biztos. és szerintem ezt megérte megmutatni másoknak is.

robinsoncaruso 2006.10.04. 10:03:48

ne tirpákozz, nagyokos!
süti beállítások módosítása