Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Volt Fesztivál - 2. nap

2006.07.07. 23:52 melyviz

Ma a mindenféle éjszakai sztárocskák helyett az írásra fordítandó időt aludtam át, de előbb-utóbb csak összehozok valamit, amit tudósításnak lehet nevezni. De legalább hat órát aludtam úgy, mint akit fejbe vertek. A Unitedet sikerül kibekkelni az Animal Cannibals-al együtt, akik egyes vélemények szerint csak az Ez itt azt énekelték máshogy.
A Kispál-Tankcsapda monstre két és fél órás bulira várva a Moby Dick-et hallgatjuk közepes távolságból, vagy a lányokat nézegetjük.

Velős eszmefuttatásokon veszünk részt, például azt találgatjuk, hogy valaki miért sír a verseken, ha magyaros.

Kilenc után nem sokkal az ország legkedveltebb Lovasi-formációja a színpadra lép, és játszanak új számokat a tizenkilencedik legújabb lemezről is. Az „Animás" (khömm, ez azért mégis túlzás) Németh Juci is feltűnik valamivel több, mint két perc erejéig. (Futólépésben érkezik, felőlem nézve beáll a frontember mögé, majd az utolsó refrénje után eltűnik a stageben.) Én személy szerint legalább két éve mondom, hogy a Kispál már nem annyira érdekes a közönségnek: ez a fellépésük is erősítette a véleményemet. Bizonyos információk szerint hippik is voltak a helyszínen, ezt azonban nem feltétlen tartom megerősíthetőnek.


A Tankcsapda sem késik sokat, pogóztatják a népet rendesen és az előzőkhöz hasonlóan leadják a friss best of lemezüket. Azt mondják, hozták a szokásos formát, amit én készséggel elhiszek.

A sátor/kocsma/akárhova menet megnézem magamnak, kik csinálják a Korai Öröm kellemes hangulatait. Kifejezetten jó zenét játszanak, mégha a fuvolás meg a kongás forma kicsit sokat is ül egyhelyben. Az embereknek tetszik, viszont valahogy kevesen vannak. Azon gondolkodom, hogy az odakint hömpölygő massza hova vándorol. Valahogy csak a közlekedési útvonalakon alakult ki tömeg, a koncertek helyszínein meg szinte csak lőzöngés.

Viszont ha már a közelben voltam, belenéztem a Neoton Família sztárjainak produkciójába. A harmincöt fölötti korosztály békésen szórakozott, a fiatalabbak a slágerrádiós élményeiket idézték vissza.

Éjfél után rendesen megváltozik a hely. A café negyed házzal prezentálja az Mo' Horizons-t. A netezni kiutalt öt számítógépet persze negyedóráig ugyanazok a presskártyás arcok használják, úgyhogy nem is erőltetem.

A Cha-Cha-Cha is ráerősít a közönségre, jönnek az RHCP számok „dnb"
feldolgozásai, hadd ne soroljam. A rádió még próbálkozna, de aztán a crew telerakja asztalokkal a helyet, így az visszaalakul kocsmává. De itt a Hit the road Jack miatt szívesebben ülünk le.

Aztán már csak azt halljuk, hogy elindultak a dc-ről, torrentről meg kalóz netes rádiókból ismert drum and bass. Pár perccel voltunk a program előtt ekkor. Andy C szépen adta a sebességet, negyed négykor már a Voodoo Peole ment. Igazából félházas buli volt, akárhogy is nézem, de akik ott voltak, azért nem jártak rosszul. Ilyen a profizmus… még akkor is, ha a bakelitekkel integetett elég sokat.

Palotai még levezette a megmaradt feszültséget, aztán megküzdöttem a lehetetlen soproni tömegközlekedéssel, és nagyjából az oldal tetejére is értünk.

Szólj hozzá!

Címkék: zene beszámoló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása