Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Volt fesztivál, első nap

2006.07.06. 14:08 melyviz

A 10:05-ös vonat a papírforma szerint kifutott velünk a Keletiből 10:50 környékén. Annak ellenére, hogy simán szereztünk ülőhelyet, izgalmak még akadtak. Velünk utazott egy Nyíregyházáról Sopronba hazafelé tartó hölgy, aki szükségét érezte, hogy két órán keresztül sorolja a város összes tömegközlekedési járatát, megállóját és megközelíthetőségét. Egyébként majdnem sikerült ingyen utazni, de a cél előtt tíz perccel még befutott a kalauz.

Szállásfoglalás után ismeretlenekkel feltaxiztunk a helyszínre. Mikor azt mondja a sofőr, hogy négyőtöket fejenként kétszáz forintért felvisz, mert annyi a buszjegy is, na az a kamu. Egyrészt a busz 170 Ft, másrészt jegy nélkül elvisznek egy százasért.

Miközben a bejutással bíbelődtünk, a KFT játszott a nagyszínpadon, aztán a Megasztárokból már sikerült megcsípni ezt-azt, többek közt az érkezésüket a "nagyon fontos" parkolóba. Sajnos neveket nem tudok, de ketten is úgy titulálták saját produkcióikat, hogy "mi csak karaokézunk". Ennek megfelelő hangulatban ment a koncert (Louis Armstrong-szám trombitaszólója szintin stb.), a közönség nem énekelt, de a srácok csak mondták, hogy mennyire fantasztikus.

A Caféba betévedtünk a Kyoto Jazz Massive előtt, de nem tudtuk miért, úgyhogy le is léptünk gyorsan. A helyszín egyébként átesett pozitív változtatásokon, és itt nem csak arra gondolok, hogy eltűnt a Pöttyöző. Lebetonoztak és fedett terasszá alakítottak pár négyzetmétert a középső kocsmarésznél. Elég jól néz ki, itt vetítik a vb-meccseket is, és innen sugároz a Rádio Café. Viszont mivel a Cha-Cha-Cha is kiköltözött, napközben továbbra is van hangos elektronikus zene az arra vágyóknak.

Kis sörözés, és betoppanok a számomra eddig ismeretlen japán jazzformáció koncertjére. Meglepetésemre a két énekesnő igazi fekete szépség, de erről nincs szó a műsorfüzetben, mint érdekesség. Mindegy, kellemes, bár kicsit popos zenét játszottak, és a közönség szerette őket. Mikor végeztek, a francia-portugál meccs a második félidő elején 1-0 volt, ami a későbbi végeredmény lett.

Az este további részére a műsorfüzetben a kereskedelmi rádiókból és az MTV-ből ismert Mattafix, valamint az Anima szerepelt. Mindkettő érdekelt volna, azonban sajnos átaludtam az egész éjszakát, miután bementem a sátorba, hogy pihenjek kicsit. Ezen a meglepetésen kívül az fogadott még reggel, hogy nem esett az eső. Bár ez régen a nulladik nap volt, ami okosan már nincs, úgyhogy még nem kockáztatnék meg olyan kijelentést, hogy "nem ázik meg a Volt". (Szombatra ígérik, szerintem péntek estére lesz itt.) De az idő remek, fúj a szél, úgyhogy nincs kánikula. Csak estére kell pulóver.

Ma este Andy C, meg a kötelezo Kispál- és TCS-koncert.

2 komment

Címkék: zene beszámoló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sn4ke 2006.07.07. 05:23:29

hol volt hol nem volt , az idén sem megyek el. megyek inkább az annabálba.
süti beállítások módosítása