Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerintKeresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A dinamit íze

2007.02.28. 14:52 TonyCaviar

A szakácskönyv műfaja lassan beérik. Nem receptgyűjtemény, nem háziasszony-fejtágító, nem praktikus tanács mikrósoknak. Hanem önigazolás, bensőséges vallomás, személyiség-offenzíva. És nemcsak chef írhat szakácskönyvet. Miért ne írhatna a Magyarország területéről végleg kitiltott szélsőbalos terrorista, Dietmar Clodo, a pilisi bombagyáros? Aki két év kibuc után egyenesen Teheránba ment, hogy Khomeini Ayatollah biztonsági főnöke legyen. Clodo szakácskönyve szerelmi vallomás, váci börtönbéli kikeresztelkedése alkalmából képzeletben végigzabálja a szertartásos zsidó konyhát, hogy bódító receptjeivel meghódítsa amerikai hittantanárát, a kisnövésű Carolt, aki miatt elhagyta Izrael isteneit. Clodo le-letér a szigorúan vett gasztronómia ösvényéről. Ószövetségi tanításokkal spékelt „A Hit íze” című receptgyűjteményéből megtudhatjuk, hogyan főzzünk „egy tál lencsét”, ha nagyobbik gyermekünk túladna elsőszülötti jogán, de azt is, hogyan készítsünk Mazel Tov kecskegödölyét a pészachi asztalra. Mindenestre érződik, hogy pokolian vágyott ezekre a valóban erotikusan tobzódó és pazarló, gyümölcsös, lédús, misztikus kajákra a huzatos váci cellában.

Dietmar E. Clodo: A hít íze
Fordította: Tar Katalin
Mima kiadó, Budapest
3900 Ft

3 komment

Címkék: könyv magyar szakácskönyv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borisz naiv 2007.03.06. 09:47:35

lehetne már vmi zenekaros pószt

palostrend · http://palostrend.hu 2009.07.02. 23:51:38

ARANYOS OLVASÓIM – ÉJSZAKAI SZÉPLELKEK!


A TEREMTÉS MÓD… ÉLE! - Azaz a modellje.
A rejtélyes lépcső. (www.freeweb.hu)

CSIGALÉPCSŐ az ARANYMETSZÉS „KACSALÁBA” ezen áll úgy a világegyetem, mint maga az ember… és most hagyj’ jegyezzem ide a JÓISTEN alap…vető ARANY KÖPÉSÉT.

„Az arányos osztás bármely adott egészet akként oszt két részre, hogy az egész a nagyobbik részhez úgy viszonylik, miként a nagyobbik rész a kisebbik részhez. Vagyis a nagyobbik rész középarányosa az egésznek és a kisebbik résznek”.

Úgyhogy ez a 33 lépcsőFOKból tekergő PEREMES maga az ÉLETFA.
Ja, hogy József az ács aki JÓS EZ= JEZUSSAL= JÁSZ ŐSSEL!!! mivel ÉN az ATYÁVAL vagy OK - EGY LÉNYEGŰ így ekként EGY ÉR(T) ELMŰvé válik, hogy ez az a LÉPTÉK ami ISTENI!
Ettől minden ami eltér - az nem ISTENTŐL való.

TEHÁT: SÁNtít.

Ily formán elmondom azt is, hogy mielőtt még az istentelenek feltúrták volna az ISTEN TÖRVÉNYEINEK NAGY KÖNYVÉT az ÁCS, aki összeeszkábálta ezt a világot is! - nem más volt, mint az ÖREGISTEN!

Az az ÖREGISTEN,
aki aztán’ a KOR…SZAKOK váltakozásával hol így, hol úgy más-más alakban de mindig besegített a világtengely helyrebillentésében.

Ilyen kibillent helyzetben született le JÉZUS annak idején, amikor a keletről érkezett királyok, tudva és élve a reinkarnáció minden csínjével és bínjával - pontos helymeghatározás alapján, eljöttek Magyarországra.

Annak a Magyarországnak pediglen a legközpontibb részibe…

…a JÁSZságba!


Ez a Jászság lett aztán jászol! - meg mindenféle ÓL…

Egy valami nem lett felfedve eleddig…

Mégpediglen
az a BETLEHEM,
ami
éppen úgy Magyarországon van, mint ahogy JÉZUS is Magyarországon élt,
tanult és OKULT,
hogy egy szép napon…- immáron MESTERKÉNT!
elinduljon szerencsét próbálni…
…és feleséget találni.


Na, de hogy frissiben tisztázzuk BETLEHEM hollétét, nézzünk is mindjárt a JÁSZ…OK földjére.

Jász-Nagykun-Szolnok megyéről:

Elhelyezkedés: Magyarország középső része

Székhely: Szolnok

Egyéb települések: Jászberény, Jászladány, Abádszalók, Tiszafüred, Kunhegyes, Karcag, Kisújszállás, Törökszentmiklós, Mezőtúr, Tiszaföldvár

Szomszédos megyék: Csongrád, Hajdú-Bihar, Békés, Heves, Pest, Bács-Kiskun

Régiók: Nagykunság, Tiszazug, Körös-szög, Külső-Szolnok, Jászság

Jelentősebb folyók: Tisza, Zagyva, Körös

Tavak: Tisza-tó

Jászberényben pedig a Megváltóról elnevezett templomot a Zagyva vizével körül lehetett venni, a törökök a ferencesek rendházával együtt egykor elfoglalták, és miután falakkal megerősítették, benne mint valamiféle várban őrséget helyeztek el.

Precízebb jászsági térképeken is megtalálható ez az árokkal körülvett templom
a Zagyva bal partján.
A vizek nemcsak elválasztották, hanem össze is kötötték a területeket, az összeköttetést az átkelőhelyek biztosították.
Néhol, lelkiismeretes „térképészeink” részletesen ismertetik a szolnoki hajóhidat, s ez már mindegyik térképen megtalálható.
Cibakháza is átkelésre alkalmas hely.
Másutt nincs ilyen alkalmas révhely.

Amikor ugyanis a folyam kiönt, még Szolnokon sincs átkelési lehetőség, ezért a debreceniek és az egész környék lakossága ideözönlik, hogy Pest felé átkelhessen a Tiszán.
A térképek nem jelölnek átkelőhelyet, de a Tisza jobb és bal partjáról utak érkeznek ide.
Tiszafüred is fontos tiszai átkelőhely, Bánhalmánál is van átkelőhely a Kakaton, a térképek jelölése azonban itt sem egyértelmű, csak az látszik, hogy a folyópartra mindkét oldalon utak érkeznek.

Jászdózsánál a Tarnán híd van, mely elég régóta jelzett „objektum”. Jászalsószentgyörgynél is átkelőhelyet említenek a Zagyván, a jászsági térképen a falutól
délre vezet át út a folyón át.

Jászjákóhalmánál is vezet út a Tarnán keresztül a falutól délre.
Jászberényben pedig két hidat vagy átkelőhelyet jelöl a térkép.
A Körösön Kunszentmártonnál vezet át út a nagykunsági térképen.
A leíró és térképi források információkat nyújtanak a terület egykori növényzetének rekonstruálásához is.

Mindkét forráscsoport alapján megállapítható, hogy a vizsgált területen nagyon kevés a fa, kevés az erdő, ezért az itt lakók marhatrágyával, náddal vagy szalmával kénytelenek fűteni, nádat használnak tetőfedéshez és kerítésnek is, hisz az itt a folyók mentén és a mocsaraknál bőven megterem.

Néhol vannak csak bokrok, cserjék, füzesek.
Az utóbbiakkal elsősorban a Tisza partján lehet találkozni, például Bél Kőteleknél, Tiszainokánál, Tiszakürtnél, Tiszaugnál, Tiszasasnál, Tiszapüspökinél, Tiszaroffnál, Fegyverneknél a Tisza parton és Tiszaburánál a Tisza szigetén külön is megemlíti.
Mikoviny is jelöl erdőket a Tisza partján, Tiszabő, Kőtelek, Fegyvernek, Tiszaroff, Tiszasüly, Tiszagyenda és Tiszabura környékén még zöldre is színezi őket.
A Notitia szerint sűrű jégerfa-liget található Jászteleknél, a patak mentén. A jászsági térképen is jelölnek erdőt a Zagyva jobb partján, a jászteleki szőlőkön túl, de ez már Pest megyéhez tartozik, a jászkunsági lapon azonban Heves megyéhez.


A térképeken természetesen nincsenek eltérő jelölések a fafajták szerint.
A térképeken viszont meglepetésként látható, hogy a síkságot csak a kunhalmok tarkították.

Magyar barátaink a Jászságban jelölnek és meg is nevezik BOLDOG ASSZONY HALMÁT!,
s még oldalnézeti rajzot is készítettek róla, ezenkívül Mesterszállástól délnyugatra, Bánhalmánál és Kegyelnél van halomra utaló jel.
Nagyon bizonytalan jelölésük a Külső-Szolnok megyei térképen is megtalálhatók, de…
…de ez már legyen tényleg egy másik szálfuttatás.
JÉZUS KRISZTUS azaz a KÖROSZTÁSÚ JELZÉS
azért
öltött testet éppen a Tiszánál, mert a
TISZA=SZITA
és arra teremtette (FOLYAMODOTT!!!) a JÓISTEN, hogy a környező világok ZAGYVAságai már a TISZA és a ZAGYVA folyó torkolatánál ezzel a
- SZŐKE SZITÁVAL! -
legyenek megszűrve.


Nos bízvást hiszem, hogy innentől kezdve másképp közelítenek erre a nehezen járható dimbes-dombos, botló-halmos, (BETLEHEMES?!) vidékre mi nem más, mint az a MESTER SZÁLLÁS!!! ahová JÉZUS KIRÁLYUNK fényből, testet öltött kis BOLDOG ASSZONYUNK MÉHÉBEN!!!

Tessenek útra kelni és meglátogatni JÉZUS KRISZTUS tényleges
LESZÜLETÉSI HELYÉT!!!

Köszönöm, hogy élnek velem és az alkalommal…
JÓCCAKÁT!
süti beállítások módosítása