Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerintKeresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Az első lakossági író

2006.12.28. 10:35 TonyCaviar

10 éve Budapesten Ficsku Pállal elég gyakran össze lehetett futni az irodalmi eseményeket követő kocsmázás meg más duhajkodások környékén. Szakállas, pirospozsgás középkori pofa, aki zseb-Falstaffként nyomta le sör-unicumban a fél értelmiséget. Nem az a tipikus értelmiségi író, nagy kanyarokkal lett belőle az, nem is túl termékeny, saját bevallása szerint keveset ír, és az is népies. Legalábbis ő „az utolsó népi írónak” vallja magát, illetve azóta már annak sem, mert a besorolását megváltoztatta „lakossági íróra”.

Régebbi könyveit megítélésem szerint kicsit nehéz volt olvasni, és nem nyújtottak túl sok örömet, hacsak valaki elkeseredetten nem vágyott kocsmai sztorikra, meg abszurd vidéki bunkóságokra. Most azonban úgy tűnik kezdi komolyan venni magát, és az Ulpius-Ház magyar szépirodalmi expanziós kampányának keretében kiadott egy korrekt regényt, amiből ugyan csak keveset olvastam, mégis az a benyomásom, hogy olvasható, épkézláb sztorival rendelkező mű. És a Ficskura jellemző, joviális, aforizmatikus, szójátékos, alternatív hangzást is sikerült átmentenie. Továbbá szellemes borítója és szellemes címe révén kellemesen szurkálódó ajándék fiatal pároknak, akik túl sok gyereket nemzenek nagy hirtelen.

Ficsku Pál: Gyerekgyár
Ulpius-Ház Kiadó, Budapest, 2006
2480 Ft

9 komment

Címkék: könyv magyar irodalom beleolvastunk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loggoll 2006.12.28. 23:53:45

Csak úgy mellesleg: szól valamiről a könyv? Azt olvashatjuk, hogy "korrekt regény", "épkézláb sztori" meg van neki "szellemes borítója". Azt is megtudhatjuk, hogy a cikk szerzője "csak keveset" olvasott belőle. Persze egy cikkhez nem kell feltétlenül mindent elolvasni, de azért mégis...

TonyCaviar 2006.12.29. 12:13:00

Hát arról szól, hogy néha a fiúk is nagyon akarhatnak gyereket. És akkor ezt valahogy meg kell oldani. A főhőse Bulvár Kund, aki álhírek írásából él, és gyakran saját élete fordulatait is önkéntelenül álhíresíti. Azért nem írtam ilyesmit, mert a fülszövegbl kiderül, az meg fent van egyrészt az Ulpius honlapján, másrészt meg az összes online könyvkereskedés honalpján.

loggoll 2006.12.29. 20:41:35

Kösz, ennyi tényleg elég is. :-)

A "fülszövegbl kiderül, az meg fent van egyrészt az Ulpius honlapján, másrészt meg az összes online könyvkereskedés honalpján". De mi van azokkal (velünk), akik azokat nem is nézik, csak a Csáp Gézát olvassák?
:-)

mángorló 2006.12.30. 00:21:41

és ugyi az is tiszta hogy önéletrajz?

ficsku nagyon jó író és a régebbi dolgai is nagyon ott voltak. majd mikor meghal jöhet a gyűjteményes mint hajnóczytól, és akkor fognak sokan keseregni hogy jajj milyen meg nem értett volt a ficsku

losgehts (törölt) 2006.12.30. 22:30:17

én bírom pali bácsit, többször is olvastam az eddig megjelent könyveit, a szakbarbárokat még meg is tudtam vásárolni... szerintem teljesen könnyen olvasható és élvezetes.
bár igaz, a környezetemben egyedül vagyok így ezzel

ichbin · http://www.einfach-nina.de/ 2006.12.31. 06:27:27

a Gyerekgyár anyaga nagyrészt megjelent a Mozgóban , folytatásokban
pl

www.mozgovilag.hu/2006/02/08ficsku.htm
www.mozgovilag.hu/2006/07/07ficsku.htm
www.mozgovilag.hu/2004/07/08 ficsku.htm

érdemes rákeresni a szerző nevére, van ott más is.

kár, hogy át kellett szerkesztenie/írnia egy csomó mindent az eredetihez képest, de még így is ő az egyik legjobb kortárs (lenne, ha összekapná magát)

fruktózmütyür 2007.01.02. 17:01:22

szerintem is jók az eddigi ficsku pálok is, amellett én sem ismerek (személyesen) senkit, aki olvasná - sokat vesztenek

miki 2007.01.03. 11:19:12

Szerintem jó a könyv. Vannak benne ugyan kisebb hullámvölgyek, de érdemes ezeken túljutni és továbbolvasni. Sajnálom, hogy a spermaleadás abszurd helyzetét csak pár oldalon át taglalja. Amilyen jó a humora, akár 100 oldalt is megért volna! Az utolsó oldal elég megrázó...

palostrend · http://palostrend.hu 2008.07.18. 10:45:57

Hogyan lehettek a zsidó celeb luvnyák - MAGYAR NŐKKÉ és MAGYAR ANYÁKKÁ?!:lol:

Eltűnődtek már azon, hogy a földkerekség legtökéletesebb, legformásabb, legszebb hölgykölteményei miért Magyarországon BIMBÓZNAK, nyílnak és borulnak virágba, ha oly veszettmód keveredett nép vagyunk, ahogyan ezt a megszálló, kiváltságos pozíciókat betöltő GÉNTORZONBORZ BÉLLÉNYEK, híresztelik?!
Eltűnődtek?!

EGY frászt!
Hagyták magukat megvezetni mindenféle alattomos, megélhetési „kultúrgyilkosok”, buzeráns ösztönlények deffiníciói által.
Amely deffiníciók hazugságtartalmát soha, de soha nem kértük rajtuk számon (immáron 200 éve!); - mint ahogyan nem is fullaszthattuk őket a saját maguk által kreált hazugságok mocsarába!
Máig!

Hajdanán, amikor a HAJ nal hőt adott a hűsbe - vagyis a HŰ(S)Égbe, akkor a ragyogás vagyis a Rag…Jó…gŐS meg ejtette a forma világát és a (T)EST ölében TESTET öltött a BOLDOGASSZONY.
Imigyen az első NŐ ősneve ÉNEDRE kelt vagyis ENDRE lett.
Endre mindamellett, hogy András is leginkább hangugrással azonosítható be: ENDER jelentéssel, ami ügyebár - EMBER a javából!

Kedvesen de HŐzöng(v)e kiáltom torkom szakadtából, hogy Jézus keresztrefeszítése után feleségét NEMBERként illették, amit aztán a Sátán népe ringyóvá „fokozott”- ezzel is kifejezve utálatukat és megvetésüket a JÓISTEN fia által - MAGDALAI MÁRIÁBA oltott VÉRVONALnak!


Mivel az első NŐ leánygyermekei szűz nemzéssel születtek, mivel ÖN-MAGJÁT! vagyis önmagát termékenyítette meg és NŐ NI kezdett.
Ennek az aktusnak köszönhetően az ISTENNŐ megszülte ÖNvérét, ami az idők folyamán NŐ VÉRré majd EMBERRÉ szelidült.
Egyenes OK, hogy az első ember NŐi mivoltából fakad az EMBER FŐ (FIA) fiatalja; - vagyis az örökös…térörökös, soron következő: FI.

Na most akkor egy kézifékes megfordulással vissza a MAGYAR NŐ legendás szépségéhez, családszeretetéhez és hűségéhez, ami a mostani mostoha viszonyok mellett is dicséretre méltó.

Figyeltek Albert Györgyik, Lendvai Ildikók, Kálmán Olgák, Ungár Klárák?
Figyeltek?!
Na azért,
mert nem rólatok szólok, hanem a MAGYAR NŐKről!
…és igenis kikérem magamnak, ha a beteges falkátok titeket állít be példaképeknek, „női” ideáloknak holott a meddőségen, a frusztráción kívül semmi más nem jár jobban veletek, mint a HALÁL.
…mert halált hoztok és terméketlenséget.


„Reggeli járat - Kevesebb születés, több halál”
KSH: Egyre jobban fogy a nemzet

Az év első négy hónapjában kevesebb gyermek született és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában. A házasságkötések száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva 11 százalékkal volt alacsonyabb.
A természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint a 2006. év első négy hónapjában. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10 056 ezer fő volt – tudatta a KSH.


Az előzetes adatok szerint 2007 első négy hónapjában 30 751 gyermek született és 45 736 lakos hunyt el.

Hosszú évek óta az év első hónapjaiban kötik a legkevesebb házasságot, önmagában nem meglepő tehát, hogy az erről az időszakról nyert adataink az idén is alacsonyak. Figyelmet érdemel azonban, hogy a trend határozottan csökkenő, a korábbi évtizedekben ilyen kevés házasságkötés az év első négy hónapjában még nem fordult elő. 2007. január–áprilisban 7452 házasságkötés történt, 930-cal (11 százalékkal) kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Ezer lakosra 9,3 élveszületés és 13,8 halálozás jutott. Az előbbi 0,3 ezrelékponttal alacsonyabb, az utóbbi 0,2 ezrelékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. A házasságkötési arányszám 2,3 ezrelékes értéke 0,2 ezrelékponttal maradt el az előző évitől. A természetes fogyás mértéke a 2006. január–áprilisi 3,9 ezrelékről 4,5 ezrelékre emelkedett. A csecsemőhalálozási arányszám 2007 első négy hónapjában csökkent, ezer élveszületésre 5,2 csecsemő halott jutott.

A születésszám csökkenése és a halálozások emelkedése következtében a természetes fogyás a 2006. január–áprilisi 13 068-cal szemben 2007 első négy hónapjában 14 985 fős volt.

Na, ilyenkor mi van Albert Györgyik, Lendvai Ildikók, Kálmán Olgák, Ungár Klárák?!


GENOCÍDIUM!!!
Ezt eszközlitek… ezt tapodjátok minden tramplis döngölésetekkel…
Ezt csaholjátok veszett falkáitok idegbeteg rángásaiban…
…mert még így is KÉR a MAGYAR NAP NÉP…
Pechetekre persze!

Ugyanis a MAGYAR NŐK szépek!
Külcsínyben és belbecsben egyaránt, mert a VÉR igenis NEMES és TISZTA
- mi ereikben csörgedez.

Na ezért ŐK a példaképek és nem Ti, akárhogy is igyekeztek ezt felülírni a médiákban, plakátokon, újságokban „terpeszkedő” pofázmányaitokkal, szellentett szellemiségetekkel…
- magyar nőknek adva ki magatokat.


Lehullt az álarc!

Eltűnődtek már azon, hogy a földkerekség legtökéletesebb, legformásabb, legszebb hölgykölteményei miért Magyarországon BIMBÓZNAK, nyílnak és borulnak virágba, ha oly veszettmód keveredett nép vagyunk, ahogyan ezt a megszálló, kiváltságos pozíciókat betöltő GÉNTORZONBORZ BÉLLÉNYEK, híresztelik?!
Eltűnődtek?!

Szívből remélem, hogy „L fognak”… ;)
süti beállítások módosítása